Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Ο Δημητριάδης, ο Κούγκας και ο Ματσούκας - Η ήττα φέρνει γκρίνια και ένταση

Εγώ προσωπικά το πίστευα ότι ο Δημητριάδης θα χάσει. Έλεγα και έγραφα σε ανύποπτο χρόνο, πριν από ένα χρόνο και περισσότερο, ότι και μόνος του να κατέβει στις εκλογές θα βγει δεύτερος.
Βγήκε δεύτερος ο Δημητριάδης με τεσσεράμισι μονάδες υστέρηση από τον συνδυασμό του Γκυρίνη που όλα δείχνουν ότι θα είναι ο νέος δήμαρχος Αλεξάνδρειας για την επόμενη πενταετία.

Μέχρι εδώ  τίποτα το ιδιαίτερο και το...
παράξενο. Ο κόσμος ήταν αποφασισμένος να αλλάξει διοίκηση στο δήμο και αυτό το πράγμα «φώναζε» εδώ και πολλούς μήνες. Ο μόνος που δεν το έβλεπε ήταν ο Δημητριάδης και η παρέα του. Ήταν κατειλημμένοι με  αλαζονεία και οι δηλώσεις που έκαναν ως την τελευταία στιγμή ήταν ενδεικτικές.

Αρ. Ματσούκας
Άκουγες για παράδειγμα τον Ματσούκα να λέει ότι την Αγκαθιά την έχει στο τσεπάκι του και απορούσες αν έχει επαφή με το χωριό του.
Άκουγες τον Διακόπουλο να λέει ότι θα αυξήσει την επιρροή του στο Λουτρό και έλεγες ότι υπερβάλει συνειδητά για να δημιουργήσει κλίμα.
Κι όμως, όλοι τους πίστευαν ότι θα νικήσουν από την πρώτη Κυριακή. Πίστευαν ότι θα κάνουν περίπατο στις εκλογές και δεν δίσταζαν να το λένε προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη δυσαρέσκεια στους συμπολίτες που τους άκουγαν.

Βέβαια, υπήρχε και ο πρωτομάστορας αυτής της φημολογίας που ήταν ο Σάκης Κούγκας. Ο αντιδήμαρχος υποστήριζε με ύφος καρδιναλίου ότι δεν θα χρειαστεί καν να δοθεί εκλογική μάχη διότι τα πάντα είναι προδιαγεγραμμένα και μάλιστα υπολόγιζε το ποσοστό της παράταξής του γύρω στο 80%. Άφηνε το υπόλοιπο 20% για τους άλλους. Τόσο γαλαντόμος ήταν.

Κι όμως, παρά τις προβλέψεις του ότι δεν στηθεί
Σ. Κούγκας
συνδυασμός, παρά το ότι υποστηρίζονταν ότι δεν καταφέρει να κάνει ψηφοδέλτιο, ο ίδιος ο αντιδήμαρχος έλεγε ότι το ματς των
αντιδήμαρχος έλεγε ότι το ματς των εκλογών θα κάτι σαν «Ολυμπιακός- Καλλονή».

Ο Σ. Κούγκας παρομοίαζε τον συνδυασμό του Γκυρίνη με την συμπαθή ομάδα της Μυτιλήνης και μάλιστα έλεγε ως γκουρού των εκλογών και το αποτέλεσμα. Πρόβλεπε ότι θα το αποτέλεσμα μεταξύ του Ολυμπιακού και της Καλλονής θα είναι 5-1. Δηλαδή διασυρμός.

Βέβαια, διασυρμό υπέστη η παράταξή του και μάλιστα ορισμένα εκ των ηγετικών στελεχών της παράταξης του Δημητριάδη ήδη άρχισαν να χρεώνουν στον Σ. Κούγκα την ήττα.

Μια ήττα μεγάλη που αφήνει εκτός συμβουλίου «τρανταχτά» ονόματα και που όλοι αυτοί θεωρούν τον αντιδήμαρχο ως κύριο υπεύθυνο της ήττας αφού λένε ότι «έστησε το ψηφοδέλτιο στα μέτρα του και μας κοίμισε με την αισιοδοξία του».

Αυτό το λένε τα στελέχη της διοίκησης που φεύγει και μάλιστα φωναχτά κατά πως μαθαίνω. Όμως, κανένας από αυτούς δεν το είπε στα ίσα και κατάμουτρα διότι ακόμα έχουν την κρυφή ελπίδα ότι μπορούν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα. Ως γνωστόν, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: