Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ –ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ / Ανακοίνωση Συσπέιρωσης Παρέμβασης-Εκπαιδευτικού Όμιλου Ημαθίας

Με απόφαση του Υπουργείου «Παιδείας»,το σοβαρότατο θέμα των συγχωνεύσεων-καταργήσεων σχολείων επανέρχεται δριμύτατο στην εκπαιδευτική επικαιρότητα, σε συνδυασμό με αλλεπάλληλα αντιεκπαιδευτικά μέτρα.

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν...
συγχωνεύσεις 74 νηπιαγωγείων,128 δημοτικών,28 γυμνασίων-λυκείων και ΕΠΑΛ καθώς και καταργήσεις 30 νηπιαγωγείων,15 δημοτικών,3 ΕΠΑΛ και 1 γυμνασίου!

Αποδεικνύεται ακόμα μία χρονιά ότι η πολιτική κυβέρνησης και αρμόδιου υπουργείου εξαντλείται στην καταστροφή και ολοκληρωτική αποδόμηση της δημόσιας εκπαίδευσης(με κλείσιμο χιλιάδων σχολικών μονάδων τα προηγούμενα χρόνια της μνημονιακής υπουδουλωτικής πολιτικής) και με την καθημερινή και σταδιακή αφαίρεση όποιου , στοιχειώδους δικαιώματος των εκπαιδευτικών πολλές φορές και με βίαιο τρόπο φτάνοντας φέτος στην απόλυση καθηγητών , χωρίς λόγο και αιτία, έπειτα από 103 χρόνια!

Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και υπουργείο, υπακούοντας σε εντολές από Ευρωπαϊκή Ένωση , ΟΟΣΑ και άλλους «φιλεκπαιδευτικούς» και «φιλεργατικούς» οργανισμούς, μεθοδεύουν με εργατικότητα και σχέδιο το χτίσιμο του σχολείου της αγοράς, έναν νέο, πρωτόγνωρο εκπαιδευτικό χάρτη.

Η κατάσταση μάλιστα προβλέπεται ακόμα δυσκολότερη, αν αναλογιστεί κανείς πως στον προϋπολογισμό του 2014 εγγράφονται-προβλέπονται 1676 συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων , ένα μαζικό κύμα καταστροφής και λουκέτων ,με το οποίο ο κόσμος της εκπαίδευσης(μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί) θα βρεθούν αντιμέτωποι ΑΜΕΣΑ!

Εκπαιδευτικοί-Μαθητές-Εργαζόμενοι γονείς
Οφείλουμε ΟΛΟΙ να καταγγείλουμε την απαράδεκτη, εγκληματική για μαθητές και εκπαιδευτικούς αντιπαιδαγωγική πολιτική κυβέρνησης και υπουργείου.

Η πολιτική αυτή
ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
ΠΑΡΑΒΛΕΠΕΙ ΤΗ ΡΗΤΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ-ΕΝΑΝΤΙΩΣΗ και ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ(Συλλόγους διδασκόντων, γονέων, εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών).
ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ και ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, του ΔΝΤ, των ΝΤΟΠΙΩΝ και ΞΕΝΩΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ και ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.
Όπως οδήγησαν με την πολιτική αυτή ,εργατική τάξη και λαό στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την τεράστια ανεργία …έτσι οδηγούν τους μαθητές στην αμάθεια, τους εκπαιδευτικούς στη ραγδαία επιδείνωση της εργασιακής τους κατάστασης σε κάθε τομέα.

Απέναντι σ’ αυτήν την πολιτική της επίθεσης κατά του δικαιώματος στη μόρφωση, στην τρομοκρατία στους χώρους της εκπαίδευσης, στην έξωση χιλιάδων μαθητών από τα σχολεία, στην παράδοση ακόμα και κτιρίων εκπαιδευτικών σε επιχειρηματικά συμφέροντα, στις νέες «υπεραριθμίες» και πράγμα πολύ πιθανό στις νέες απολύσεις και διαθεσιμότητες , προβάλλει ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ η ανάγκη να ορθώσουμε το ανάστημά μας.


Η ανάγκη να μην υποταχτούμε σ’ αυτήν την πολιτική και τις επιλογές.

Η ανάγκη να δώσουμε και να δίνουμε καθημερινά ,από κοινού μαθητές , γονείς και εκπαιδευτικοί, κάθε εργαζόμενος ,την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ μας ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
Απάντηση στο σύνολο της αντιεκπαιδευτικής , αντεργατικής πολιτικής Ε.Ε-ΟΟΣΑ-ΔΝΤ-Κυβέρνησης.

ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΜΕ ΣΚΥΦΤΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ
ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ-ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: