Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Οι εκλογές, οι υποψήφιοι βουλευτές και ποιοι έχουν πιθανότητες εκλογής

Φρ. Καρασαρλίδου, Γ. Ουρσουζίδης, Χρ. Αντωνίου, Στ. Καλπάκης, Ε. Παπαγιαννούλης, Άγγ. Τόλκας οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Σε λίγες μέρες οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν εκτός από το κόμμα που θα κυβερνήσει το επόμενο διάστημα και τους βουλευτές του νομού Ημαθίας που θα τους εκπροσωπήσουν στη νέα βουλή.
Ως γνωστόν ο Σύριζα ήδη...... ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες που είναι οι τρεις νυν βουλευτές Καρασαρλίδου, Ουρσουζίδης και Αντωνίου καθώς και η Παπαγιαννούλη που ανήκει στο ρεύμα των 53+, ο Καλπάκης από τη Βέροια που προέρχεται από την ΔΗΜΑΡ και ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής στις εκλογές του Μαϊου και τέλος ο Τόλκας που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και ως γνωστόν είναι υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Για την σύνθεση του ψηφοδελτίου το μόνο που έχω να πω είναι ότι οι υποψήφιοι προέρχονται τόσο από τον Σύριζα όσο και από συγγενείς χώρους που όλοι μαζί συγκρότησαν την λεγόμενη Προοδευτική Συμμαχία. Όσον αφορά στα πρόσωπα καθεαυτά είναι προφανές ότι ο Τόλκας σέρνει βαρύ φορτίο πίσω του και είμαι απολύτως σίγουρος ότι δεν προσθέτει αλλά αφαιρεί σε δυναμική και σε ψήφους το ψηφοδέλτιο κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο τον αγώνα για τους υπόλοιπους.
Αν ο Σύριζα εκλέξει έναν βουλευτή (υπάρχει ενδεχόμενο να μην εκλέξει κανέναν και η τέταρτη έδρα να πάει στο ΠΑΣΟΚ) εκτιμώ ότι τη μάχη θα δώσουν οι Καρασαρλίδου με τον Αντωνίου. 

Ο Λαζ. Τσαβδαρίδης θα δώσει μεγάλη μάχη για
να επιστρέψει στα βουλευτικά έδρανα μετά
από πολύχρονη απουσία
Στον χώρο της ΝΔ φαίνεται ότι γίνονται ζυμώσεις και παίζονται παιχνίδια μιας και συνωστίζονται αρκετοί για να πιάσουν θέση στο στασίδι πιστεύοντας ότι θα εκλεγούν βουλευτές τώρα που η ΝΔ εικάζεται ότι θα εκλέξει 3 βουλευτές στο νομό.
Σίγουρος είναι ο Βεσυρόπουλος και θεωρούνται σίγουροι τόσο ο Μπαρτζώκας όσο και η Καρατζιούλα. Ακούγεται το όνομα του Τσαβδαρίδη και η λίστα συμπληρώνεται με δυο προερχόμενους από Νάουσα. Του Κουτσουπιά και της αθλήτριας Ράλλη που είναι διορισμένη στα σώματα ασφαλείας.
Αν η ΝΔ εκλέξει 3 όπως εικάζεται σίγουρος θεωρείται ο Βεσυρόπουλος και οι άλλες δυο θέσεις θα διεκδικήθούν στα ίσα από τους υπόλοιπους με επικρατέστερο να εκλεγεί τον Τσαβδαρίδη.

Στον χώρο του ΠΑΣΟΚ ήδη γνωρίζουμε ότι γιατρός Νίκος Μπρουσκέλης (δεξιά) είναι υποψήφιος και εκτιμώ ότι η πολύχρονη δράση του τόσο στα κομματικά δρώμενα όσο και στον χώρο της αυτοδιοίκησης αλλά και η κοινωνική του προσφορά θα τον οδηγήσει να κόψει πρώτος το νήμα σε σταυρούς προτίμησης. Λέγεται ότι με λίγη τύχη υπάρχει περίπτωση να εκλέξει το Πασόκ βουλευτή στην Ημαθία εξ αιτίας του εκλογικού συστήματος.
Αυτή η πιθανότητα άνοιξε την όρεξη σε γνωστές περσόνες του χώρου που ενώ έκλεισε ο κύκλος τους τόσο στα κομματικά όργανα όσο και γενικότερα και μάλιστα με δική τους δήλωση παρακαλώ φαίνεται να ανακαλούν και να πιέζουν ώστε να είναι στη λίστα του ψηφοδελτίου. 
Ο λόγος για την πρώην δήμαρχο Βέροιας Χαρ. Ουσουλτζόγλου που η ίδια έχει δηλώσει ότι έκλεισε ο κύκλος της προσφοράς της στα κοινά ακούγεται ότι πιέζει και ενδιαφέρεται σφόδρα να εκτεθεί ως υποψήφια βουλευτίνα. Είναι γνωστό όμως ότι τέτοια παιχνιδάκια ο κόσμος τα τιμωρεί...

Στο χώρο του ΚΚΕ ήδη γνωρίζουμε ότι θα είναι υποψήφιος ο εκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Αλεξάνδρειας Ηλίας Ιακωβίδης. Εκτιμώ ότι θα συμπεριληφθούν και οι άλλοι επικεφαλείς των παρατάξεων στη Βέροια και στη Νάουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: