Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Προτείνει ο Ναλμπάντης αέρα κοπανιστό!! Κάτι είναι κι αυτό. Οι άλλοι δεν προτείνουν απολύτως τίποτα....

Αρχίζω και αναρωτιέμαι αν οι υποψήφιοι δήμαρχοι προετοιμάστηκαν επαρκώς ώστε να παρουσιάσουν στους δημότες μια ολοκληρωμένη πρόταση που να είναι λιτή, υλοποιήσιμη, χρήσιμη για τον λαό, μετρήσιμη οικονομικά και βέβαια τεκμηριωμένη τόσο στα προηγούμενα όσο κυρίως στην πηγή χρηματοδότησης της πρότασης αυτής.
Αφορμή παίρνω τόσο από την πρόταση του Ναλμπάντη που θέλει ο δήμος Αλεξάνδρειας να γίνει κύριος, ιδιοκτήτης ιδιωτικών ή δημόσιων χώρων με αγορά ή παραχώρηση χωρίς να μας λέει ούτε που..... θα βρει τα χρήματα να το κάνει ούτε να λέει με ποιον τρόπο θα τα αξιοποίηση αυτούς τους χώρους.
Και ρωτώ: Τόσους μήνες που σκέφτονταν αν θα συγκροτήσει ή όχι ψηφοδέλτιο δεν βρήκε χρόνο να συγκροτήσει μια ολοκληρωμένη πρόταση αξιοποίησης αφενός της υπάρχουσας ακίνητης περιουσίας του δήμου και αφετέρου να αξιολογήσει ποια ακίνητα του δημοσίου πρέπει να διεκδικήσει ως δήμος και τέλος με ποιον τρόπο θα περιέλθει στην κυριότητα του δήμου το ακίνητο της Πειραιώς στην είσοδο της πόλης και με ποιον τρόπο θα το αξιοποιήσει.

Το ζήτημα που "άνοιξε" ο Ναλμπάντης είναι σοβαρό και μου δίνεται η αφορμή να επανέλθω για πολλοστή φορά στο ζήτημα της αξιοποίησης των δημοτικών ακινήτων. Ίσως οι περισσότεροι να μην γνωρίζετε ότι ο δήμος έχει στην κατοχή του δεκάδες κτήρια που είτε είναι παραμέλημένα, είτε είναι γκρεμισμένα, είτε είναι καταπατημένα από συμπολίτες, είτε έχουν μετατραπεί σε στάνες και αποθήκες κλπ κλπ.
Είναι προφανές ότι και η απερχόμενη διοίκηση Γκυρίνη δεν έκανε απολύτως τίποτα για το ζήτημα αυτό. Απολύτως τίποτα και πρέπει να ελεγχθεί και για την ανεπάρκεια αυτή.

Ωστόσο, οι παρατάξεις που φιλοδοξούν να διοικήσουν τον δήμο δεν πρέπει να έχουν συγκεκριμένη πρόταση επ΄ αυτού; Να δεχτώ ότι πρέπει το δημοτικό ταμείο να δώσει ένα εκατομμύρι ευρώ να αγοράσει από την Πειραιώς το οικόπεδο στην είσοδο της πόλης. Να το κάνει τί; Να μεταφέρει την λαϊκή αγορά; Να το κάνει πάρκιγκ; Να το αλλάξει χρήση και να αντί για σχολείο να κάνει ξενοδοχείο; Να κάνει τί; Υπάρχει επ΄αυτού κάποια μελέτη σκοπιμότητας και πηγή χρηματοδότησης;  Είμαι απολύτως βέβαιος ότι δεν υπάρχει τίποτα και όλες αυτές οι "προτάσεις" είναι κούφια λόγια και για δημιουργία εντυπώσεων.

Προ ημερών ο Χαλκίδης έκανε μια πρόταση που μου θύμισε τον προεκλογικό αγώνα του 1998 στο Πλατύ. Αναφέρθηκε στην μυδοκαλλιέργεια στον θαλάσσιο χώρο του Κλειδίου. Αυτή η ιστορία από τότε σέρνεται και ουδείς εκτός των Δριστά- Σπάρτση έβαλαν ένα πετραδάκι στην περιοχή εκείνη. Επί θητείας των δυο αυτών πολιτικών έγινε κατορθωτό να γίνει άσφαλτος ο δρόμος που οδηγεί στον Αγ. Νικόλαο και δατς ολ.

Προτείνει ο Ναλμπάντης να γίνει δημοτικό το κτήριο της πρώην Εφορίας στην Αλεξάνδρεια. Ως γνωστόν τα κλειδιά του κτηρίου τα έχει ο αντιδήμαρχος Τόκας. Να το πάρει λοιπόν το κτήριο ο δήμος και ρωτώ: Να το κάνει τι; Να το νοικιάσει; Να μεταφέρει δημοτικές υπηρεσίες εκεί; Θα ήθελα πολύ να μάθω.

Να πάρει ο δήμος το 722 όπου σήμερα στεγάζονται οι πρόσγυγες. Είναι μια πρόταση σωστή και υπενθυμίζω ότι την είχα καταθέσει δημόσια πρώτος εγώ ως εκπρόσωπος της αντιφασιστικής κίνησης Αλεξάνδρειας στην εκδήλωση που είχε κάνει ο Σύριζα στην πόλη προ τριετίας με ομιλητή τον Κούλογλου. Θεωρώ ότι είναι το ελάχιστο που οφείλει να πράξει η πολιτεία προς τον δήμο που φιλεξενεί με άριστο τρόπο εκατοντάδες πρόσφυγες και όταν αυτοί με το καλό φύγουν ο χώρος αυτός πρέπει να αποδοθεί στον δήμο ώστε να μετατραπεί σε ένα οργανωμένο χώρο όπου θα σταθμεύουν τα οχήματα του δήμου, θα επισκευάζονται, θα γεμίζουν με καύσιμα κλπ. Στόχος η εξοικονόμήση πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
Δε λέω ότι η δική μου πρόταση είναι η καλύτερη αλλά είναι μια πρόταση. Ας γίνουν και άλλες και ας επιλεγεί η συμφερότερη. Δεν είναι όμως πρόταση αυτό που λέει ο Ναλμπάντης ότι θα αξιοποιηθούν αναλόγως. 
Αναλόγως τί; Ανάλογα το τι καιρό θα κάνει; Ανάλογα με το τι διάθεση θα έχει; Ανάλογα με τα κέφια;

Να μας πει τόσο ο Ναλμπάντης όσο και οι Χαλκίδης και Πανταζόπουλος τι προτείνουν για τα σχολικά κτήρια που είναι στα χωριά και αφενός είναι περιουσία του δήμου αφετέρου όμως είναι παρατημένα στο έλεος των κατοίκων και του καιρού. 
Τι θα κάνουν με τα κτήρια που είναι ιδιοκτησία του δήμου και είτε αυτά βρίσκονται στην δημοτική αγορά είτε στα χωριά και ενοικιάζονται με εξευτελιστικά ενοίκια.
Τι θα κάνουν με τα κτήρια αποθήκες που έχει στην κατοχή του ο δήμος και βρίσκονται διάσπαρτες σε όλο το γεωγραφικό εύρος του.
Ας αφήσουν λοιπόν τις ανακοινώσεις που γράφονται ελαφρά τη καρδία και ας πουν κάτι συγκεκριμένο. Χορτάσαμε από λόγια και αέρα κοπανιστό.....

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΑ ΡΕ ΧΑΡΗ ΠΟΥ Ο ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΚΥΑΝΟΚΡΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΓΡΑΨΕΙ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΕΕΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ.
ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΝΕΑ ΜΥΑΛΑ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ Ο ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σοφή αλλά και αληθινή η ανάρτηση σας αυτή. Πράγματι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι σε κάθε προεκλογική περίοδο αναφέρουν πράγματα εξωπραγματικά μόνο και μόνο να παρασύρουν τους πολίτες. Πολλά τα παραδείγματα. Πάρτε παράδειγμα το πρόγραμμα του απερχόμενου Δημάρχου το 2014. Δεν έχει υλοποιήσει το 90% αυτού του προγράμματος!!! Ας έρθουμε λοιπόν στις πρόσφατες εξαγγελίες του κ Ναλμπάντη. Προφανώς κάποιοι τους σέρβιραν κάποια πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Πρώτον. Το κτίριο τις πρώην εφορίας είναι μια παλιά ιστορία με ευθύνη παλαιών Διοικήσεων του Δήμου. Πράγματι περί το έτος 2015 το κτίριο αυτό παρεδόθη προς χρήση στο Δήμο από την ΔΥΟ Βεροίας στην συνέχεια όμως έχει διαπιστωθεί ότι το κτίριο αυτό είναι εγγεγραμμένο στο ΤΑΙΠΕΔ!!! Προς τι η εξαγγελία? Δεύτερο. Το ΟΙΚΟΠΕΔΟ του πρώην εκκοκκιστηρίων τις πρώην ΕΑΣ Το οικόπεδο αυτό έχει αποχαρακτηριστεί προ δέκα πέντε ετών από τον τίτλο τις ανέγερσης σχολικών μονάδων, και είναι κατασχεμένο από την τράπεζα Πειραιώς. Η αντικειμενική αξία αυτού του οικοπέδου ανέρχεται στα 2.000.000 εκατομμύρια ευρώ με βάση τις αντικειμενικές αξίες του Υπουργείου Οικονομικών. Για να έρθει στην κυριότητα του Δήμου θα πρέπει η Τράπεζα να το ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΙ και όχι να γίνει πράξει μόνο μεταξύ δύο συμβαλλομένων μερών. Το δεν στρατόπεδο του πρώην 722 είναι μια περίπτωση που κανείς δεν μπορεί να δώσει την όποια υπόσχεση δεδομένου ότι σήμερα χρησιμοποιείται και καλώς , από τους πρόσφυγες. Επομένως οι προτάσεις αυτές του κ Ναλμπάντη δεν απηχούν την πραγματικότητα αλλά την παραπλάνηση των πολιτών ενόψει εκλογών.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΝ ΓΚΥΡΙΝΗ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΜΕΛΙΚΗΣ?ΑΛΗΘΕΙΑ 2.000.000 ΕΥΡΩ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΣ?

Ανώνυμος είπε...

Ασχετο , σχετικό σχόλιο ίσως. Ας κάνει τον κόπο ο διαβάτης (αναγνώστης) να δεί το παρακάτω βίντεο . Μικρό είναι, 3 λεπτά περίπου. Εαν έχει χρόνο ας το δει :
https://www.youtube.com/watch?v=rlzRxgxwUI8

Γιατί στέλνω το βίντεο? Για να διαχωρίσω την θέση του αριστερού με τους ντεμέκ αριστερούς που είναι και ο ναλππάντης (και εσένα μόχλα μέσα σε βάζω).
Να ξεκαθαρίζει λίγο το τοπίο. Θα με πεις πιος σε ακούει? Θα σε πω δε μαμας !
Ευχαριστώ τους ντεμεκ αριστερούς της σαπουνόπερας.
Πείτε ΡΕ τι είστε, ΤΙ φοβάστε... Κότες, ε κότες.

Ανώνυμος είπε...

Καλά δεν καταλάβατε ότι το παιδί είναι άσχετο, μετά από τόσα χρόνια σε καρέκλες , δεν ξέρει που πάνε τα τέσσερα στην αυτοδιοίκηση. Φούμαρα, μεγαλοστομίες και ύφος 20 καρδιναλίων. Ας μας πει τόσα χρόνια στην εξουσία ένα έργο που έκανε, μία πρόταση που κατέθεσε.