Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Γιατί οι Ναλμπάντης, Πανταζόπουλος, Χαλκίδης δεν ενημερώνουν την Αστυνομία για την αυθαίρετη απόφαση του Γκυρίνη να εγκαινιάσει το ημιτελές Πνευματικό; Τι περιμένουν;

Το ότι ο απερχόμενος Γκυρίνης ψάχνει αγωνιωδώς ευκαιρία να βρεθεί εν μέσω πλήθους δημοτών για να θυμίσει την παρουσία του και να τσιμπήσει και κάνα ψηφαλάκι τον οδήγησε σε μια απόφαση που είναι παντελώς έωλη και πέρα για πέρα παράτυπη. Αναφέρομαι στην απόφασή του να εγκαινιάσει το Πνευματικό Κέντρο χωρίς να έχουν αφενός ολοκληρωθεί οι εργασίες που να το καθιστούν λειτουργικό και αφετέρου χωρίς να έχει παραληφθεί επίσημα από τις προβλεπόμενες εκ του νόμου επιτροπές. Μ΄ άλλα λόγια, ο Γκυρίνης δίνει σε..... λειτουργία ένα έργο που δεν ολοκληρώθηκε αδιαφορώντας για την ασφάλεια του κόσμου που θα το χρησιμοποιήσει!!!
Το ζήτημα ανέδειξε ο Δημητριάδης προ ημερών στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Επανήλθε ο τέως δήμαρχος με παρέμβασή του στο ράδιο Αβένα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει τα θεσμοθετημένα όργανα του κράτους να επέμβουν επικαλούμενος ένα παράδειγμα: Αν εγώ προαναγγείλω επίσημα με καταχωρήσεις στις εφημερίδες ότι θα τρέξω με το αυτοκίνητό μου στην Βετσοπούλου με 200 χιλιόμετρα την ώρα θέλοντας να τεστάρω το ΙΧ μου η αστυνομία δεν είναι υποχρεωμένη να παρέμβει για να προστατέψει τους πολίτες;
Είναι προανές ότι χρειάζεται, απαιτείται παρέμβαση του κράτους σε τέτοιες πρακτικές. Δεν μπορεί ο κρατικός μηχανισμός να αρμενίζει βλέποντας τον Γκυρίνη να θέλει να κάνει φιέστα και να "μαντρώσει" εκατοντάδες συμπολίτες στο αμφιθέατρο του Πνευματικού που δεν έχει παραληφθεί για να τεστάρει το έργο όπως είπε με αμηχανία όταν πιέστηκε στο τελευταίο συμβούλιο.
Βέβαια, όταν ρωτήθηκε "ποιος θα φέρει την ευθύνη για πιθανό τραυματισμό πολίτη" είπε το εξής τραγικό: "κανείς. Αν πέσει κάποιος στο δημαρχείο φέρει κανείς την ευθύνη;".

Θα πρέπει κάποιος να ενημερώσει τον απερχόμενο και σε πλήρη πολιτική σύγχυση Γκυρίνη ότι υπάρχουν νόμοι και πλαίσιο λειτουργίας και είναι υποχρεωμένος να τα τηρεί. Αν αδυνατεί να τα κατανοήσει ο Γκυρίνης θα πρέπει η οργανωμένη και υπεύθυνη πολιτεία να παρέμβει για να προστατέψει τους πολίτες.
Κλείνω επισημαίνοντας την ευθύνη των υποψήφιων δημάρχων που πρέπει να κάνουν το αυτονόητο: Να πάνε από κοινού στην Αστυνομία και να καταθέσουν τις ενστάσεις τους, αν έχουν. Να ενημερώσουν τις υπερκείμενες αρχές για τον σχεδιασμό του Γκυρίνη. Να πράξουν το καθήκον τους δηλαδή.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

To χειρότερο είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια θα μπορούσε να θέσει σωστά σε λειτουργία το κτίριο, με όλες τις άδειες και δεν το έκανε γιατί δεν ήξερε ότι χρειαζόταν. Τόσο αδαής είναι

Ανώνυμος είπε...

Αυτο που ζητατε κ . Μοχλα απο τους υποψηφιους χρειαζεται "αντερα".Ολοι υπολογιζουν το πολιτικο κόστος. Για να δουμε ποιος έχει τα κοτσια να το κανει, αν τα εχει κανεις! ανθρωπακια όλοι τους!

Ανώνυμος είπε...

Σου προτεινω μοχλα να παρεις τηλ τον ικανοτατο Δριστα .Φιλε ανθρωπακια συμφωνω απολυτα.....Οποτε ξεβολεψου απο τον καναπε σου.

Ανώνυμος είπε...

φίλε 6.38, πες μου , θα ήθελα να ξεβολευτώ αλλά να έχει αντίκρυσμα. Τι να κάνω . Να αγωνιστώ με τον αχρηστο και επιπόλαιο Γκυρίνη που με έπνιξε στα σκουπίδια 5 χρόνια τώρα, με τον νεο φαφλατά , παλαιοκομματικό Ναλμπάντη, με την 12ετη άκαρπη παρουσία αλλά και την μεγάλη ασχετοσύνη που πουλά αέρα κοπανιστό, με τον Χαλκίδη που στα 70 χρόνια του θυμήθηκε να γίνει δήμαρχος αφού πλέον δεν εμπιστεύεται μαριονέτες και θα με πάει στη θάλασσα, με τον Πανταζόπουλο που δεν μιλάει δεν λαλάει. Που να πάω καλέ μου φίλε; Τι να κάνω; Αντε πες μου να ξεβολευθούμε παρέα και να ξεκινήσουμε τον αγώνα.