Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Ρωτάει απελπισμένος ο Χαλκίδης τον Γκυρίνη: Τι δεν καταλαβαίνεις; Πλήρης η δικαίωση του Χαλκίδη από τον βουλευτή Αντωνίου

                               
Ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας,
πρώην βουλευτής της ΝΔ για 12 συναπτά έτη έχοντας ένα ιδιότυπο ρεκόρ γιατί σε......

κάθε εκλογική αναμέτρηση ξεπερνούσε την εκλογική επίδοση της προηγούμενης και τελικά ξεπέρασε και το ρεκόρ του Χρυσοχοϊδη που είχε πετύχει στον άλλο πόλο του δικομματισμού, το Πασόκ.
Ο λόγος για τον Χακίδη που ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την εμπειρία του στα κοινά και πολύ περισσότερο την αντιληπτική του ικανότητα. Ο Χαλκίδης έγινε κοινωνός ενός ζητήματος διότι τον συνάντησε το σωματείο των καθαριστριών που εργάζονται στα σχολεία. Του είπαν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τον δήμο Αλεξάνδρειας και αυτός ως όφειλε το ανέδειξε καταγγέλοντας τον Γκυρίνη για μη τήρηση του νόμου.

Ο Γκυρίνης από την πλευρά του αμφισβήτησε τα όσα υποστηρίξε ο Χαλκίδης με μια ανακοίνωση που θυμίζει έκθεση έκτης δημοτικού. Επιλογή του είναι να εκδίδει ανακοινώσεις αστείες και μαγκιά του. Ωστόσο, για την "ταμπακιέρα" δεν μίλησε. Άφησε τον αντιδήμαρχό του Στέφανο Γκιουρτζή να απαντήσει ως πρόεδρος των δυο σχολικών επιτροπών. Έριξε το μπαλάκι αλλού ως συνήθως και αυτός δεν φέρει καμιά ευθύνη, ως συνήθως. Επιχείρησε μάλιστα ο Γκυρίνης να εμπλέξει δημοτικούς συμβούλους που ο ίδιος όρισε ως προέδρους των σχολικών επιτροπών γιατί τότε πίστευε σ΄ αυτούς αλλά έλα μου ντε που τώρα αυτοί βρίσκονται σε άλλες παρατάξεις. Παίρνει εκδίκηση ο Γκυρίνης και αυτό επίσης αξιολογείται.
Έχουμε λοιπόν δυο απαντήσεις για το ζήτημα των καθαριστριών που ζητάνε να εφαρμοστεί ο νόμος που προβλέπει οι συμβάσεις να είναι δυο ετών και να να δουλεύουν για δέκα μήνες και όχι για εννιά... Η μια του Γκυρίνη που είναι αστεία και η άλλη του Γκιουρτζή που είναι γραμμένη σε υπηρεσιακή γλώσσα διότι προφανώς κάποιος υπάλληλος του αρμόδιου τμήματος την έγραψε.

Ωστόσο, το ζήτημα παραμένει ανοιχτό. Έμμεση αλλά σαφή παρέμβαση έκανε με σχόλιό του ο βουλευτής του Σύριζα Χρήστος Αντωνίου που συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των καθαριστριών στην Αθήνα και μαζί τους επισκέφτηκε τον αρμόδιο υπουργό. Γράφει ο βουλευτής τα εξής: "Στη Βουλή, με αντιπροσωπεία σχολικών καθαριστριών απο τη Μακεδονία-Θράκη (και την Ημαθία). Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρμόδιος υπουργός κ. Χαρίτσης στέκονται δίπλα τους και στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν μεταξύ των οποίων και η αυθαίρετη ερμηνεία ρυθμίσεων όπως η 2ετείς συμβάσεις και η 10 μηνη, και οχι εννιάμηνη πληρωμένη απασχόληση, που ορισμένοι δήμαρχοι επιμένουν να μην εφαρμόζουν".
Τι καταγγέλει μ΄ άλλα λόγια ο βουλευτής; Ότι ο δήμος Αλεξάνδρειας προχωράει σε αυθαίρετη ερμηνεία του νόμου και συνεπώς δεν τον τηρεί και πληρώνει τις καθαρίστριες για 9 και όχι για 10 μήνες και παράλληλα δεν κάνει μαζί τους σύμβαση δυο ετών αλλά ενός.
Σε απλά ελληνικά έρχεται ο βουλευτής να δικαιώσει πλήρως την καταγγελία του Χαλκίδη ταυτιζόμενος μαζί του. 

Εν προκειμένω δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Ή οι Χαλκίδης, Αντωνίου και καθαρίστριες μαζί με τον υπουργό Χαρίτση είναι παντελώς ανίκανοι να διαβάσουν και να ερμηνεύσουν διατάξεις και νόμους ή ο Γκυρίνης λέει ανακρίβειες. Δε μπορεί να συμβαίνουν και τα δυο ταυτόχρονα. Συμφωνείτε;

Σήμερα το μεσημέρι, με ανακλαστικά ραν τα πλαν θα έλεγα, ο Χαλκίδης επανέρχεται με ανακοίνωσή του που σε γλώσσα απολύτως κατανοητή κάνει επίθεση κατά μέτωπο στον Γκυρίνη λέγοντας φόρα παρτίδα: Τι δεν καταλαβαίνεις;
Θα του απαντούσα εγώ του φίλτατου Μιχάλη με δυο λέξεις και θα ικανοποιούσα την περιέργειά του: Απολύτως τίποτα.

Λέει ο Χαλκίδης τα εξής και είναι απολύτως δικαιολογημένο το ύφος της ανακοίνωσης. Την δημοσιεύω με την επισήμανση ότι αποφεύγει επιμελώς να εμπλέξει τον αδερφό του Ισαάκ τον Αυτοτελή που ως αντιδήμαρχος Παιδείας κλπ κλπ έχει γνώση και πολιτική ευθύνη για το όλο θέμα. Θα του το θυμίζω σε κάθε ευκαιρία.

Η ανακοίνωση:

Τι δεν καταλαβαίνετε;

Πρόκειται για τραγωδία. Η σημερινή και για λίγες μέρες ακόμη Δημοτική Αρχή, αδυνατεί να κατανοήσει ότι στην εφαρμογή των νόμων δεν γίνονται διαπραγματεύσεις. Λυπάμαι που είμαι υποχρεωμένος να επαναλάβω τα όσα αυτονόητα επισήμανα σε προηγούμενο δελτίο τύπου του συνδυασμού μας.

α. Αναφορικά με την διάρκεια των συμβάσεων των καθαριστριών που προσλαμβάνονται με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου.

"Για τα διδακτικά έτη 2018-2019 και 2019-2020 οι συμβάσεις μίσθωσης έργου της παραγράφου 5 του άρθρου 113 του νόμου 1892/1990 (Α΄101)καταρτίζονται ενιαία, με διάρκεια δύο (2) διδακτικά έτη"

Τι δεν καταλαβαίνετε;
Δύο διδακτικά έτη!

β. Αναφορικά με τα Μέσα Ατομικής Προστασίας .

Έχετε λάβει έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών από τον Φεβρουάριο του 2018(!!!!) που αναφέρεται στη σχετική διάταξη της παραγράφου 3 του άρθρου 97 του νόμου 4483/2017 και που διευκρινίζει επιπρόσθετα...
"Σας επισημαίνουμε ότι όπως προκύπτει από τη ρητή γραμματική διατύπωση της άνω διάταξης, η οποία αναφέρεται στους συμβασιούχους μίσθωσης έργου εν γένει και χωρίς διάκριση, αλλά και για λόγους ίσης μεταχείρισης προσωπικού το οποίο ασχολείται στον ίδιο χώρο εργασίας με την ίδια ειδικότητα και τα ίδια καθήκοντα, το προσωπικό αυτό λαμβάνει τα Μέσα Ατομικής Προστασίας από το έτος 2018 και μετά την ισχύ του νόμου 4483/2017".

Τι δεν καταλαβαίνετε; 
Δικαιούνται Μέσα Ατομικής Προστασίας!

γ. Επισημαίνουμε για να σας προφυλάξουμε από τον απόλυτο πολιτικό διασυρμό που σας περιμένει, ότι στο απαντητικό σας κείμενο ψεύδεστε ενσυνείδητα. Την συντριπτική πλειονότητα των σχολείων, εκτός αυτών που καθαρίζονται από μόνιμο προσωπικό, τον μήνα Σεπτέμβριο καθάρισαν οι κυρίες που προσελήφθησαν επίσημα τον μήνα Οκτώβριο. Συνεπώς ανεξαρτήτως εάν το Υπουργείο καθυστέρησε στην υπογραφή της σύμβασης, οι εργαζόμενοι δικαιούνται να πληρωθούν για παρασχεθείσες υπηρεσίες.

Τι δεν καταλαβαίνετε;
Εργάστηκαν και δικαιούνται να πληρωθούν!

κ. Δήμαρχε, αν μεν καταλάβετε την πολιτική σας απρέπεια απέναντι σε εργαζόμενους στην καθαριότητα με αποζημιώσεις πενιχρές, έχει καλώς.Αν όχι δεν υπάρχει πρόβλημα, η νέα δημοτική αρχή θα διορθώσει την αδικία, αποδίδοντας σε αυτούς που εργάστηκαν τα όσα δικαιούνται. 

Τι δεν καταλαβαίνετε;

Μιχάλης Χαλκίδης 
Υποψήφιος Δήμαρχος 
Δήμου Αλεξάνδρειας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί υπάρχει περίπτωση να καταλάβει? Ούτε μία στο εκατομμύριο!! Είναι κολλημένος στην άρνηση. Το λέει ο Χαλκίδης, το λέει το Υπουργείο, το λέει το εργατικό κέντρο τις Βέροιας, το φωνάζουν οι καθαρίστριες σε όλα τα μέσα και αυτός τον χαβάτου!!!! Αλλά δεν είναι και η πρώτη φορά που βγάζει μίσος για τους εργαζόμενους. Μέχρι το Συμβούλιο τις Επικρατείας έφθασε ο αθεόφοβος για να προσβάλει αποφάσεις τις Αποκεντρωμένης Διοίκησης που βγάλανε όλες τις αποφάσεις του παράνομες!!! Αλλά σύμφωνα με το νόμο στο Δήμο υπάρχει και γιατρός, και μηχανικός ασφαλείας που είναι υπεύθυνοι για την σωστή λειτουργία των εργαζομένων στις διάφορες υπηρεσίες του Δήμου, αυτοί τι κάνουν γιατί σιωπούν? Και η επιθεώρηση εργασίας του Νομού που είναι? Η μόνη λύση κατά την άποψη μου είναι οι εργαζόμενοι να αποταθούν στην Εισαγγελία καταγγέλλοντας τις παράνομες πράξεις του Δημάρχου. Να μην φοβηθούν κανέναν και τίποτα!!!!