Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Ο Χαλκίδης έχει "άκρες" με τη ΝΔ!!! Με "επιχείρημα" του ΄90 ο Μιχάλης θέλει να γίνει δήμαρχος

Με πληροφορούν ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Μιχάλης Χαλκίδης κινεί όλα τα νήματα και πιέζει φορτικά ώστε στην αυριανή συγκέντρωση που θα κάνει στο "Αλεξάνδρειο" να παραβρεθούν αρκετά και μεγαλόσχημα στελέχη (βουλευτές και πρώην υπουργοί) κυβερνήσεων της ΝΔ. Ο στόχος του Χαλκίδη δεν είναι άλλος παρά να εμπεδωθεί στους δημότες ότι ο μοναδικός που έχει "άκρες" με τη ΝΔ και ότι σε περίπτωση που ο ίδιος θεωρεί βεβαία η ΝΔ γίνει κυβέρνηση τότε αυτός ως δήμαρχος θα είναι..... αποτελεσματικός εξ αιτίας των γνωριμιών του και ο δήμος θα "χεστεί" στα ευρώ!!!

Είναι προφανές ότι όποιος παρακολουθεί τις ομιλίες του Χαλκίδη θα έχει αντιληφθεί ότι ο βασικός πηρύνας της προεκλογικής του ρητορικής είναι αυτός. "Ψηφίστε με για να γίνουν έργα. Ψηφίστε με να φέρω λεφτά και να γίνουν έργα. Ψηφίστε με γιατί έχω πολλές και υψηλές γνωριμίες με τους αυριανούς υπουργούς της ΝΔ και μπορώ να τις αξιοποιήσω προς όφελος του δήμου και των δημοτών".
Όποιος έχει όμως την παραμικρή επαφή με την αυτοδιοικητική πραγματικότητα των τελευταίων ετών ακούει την ρητορική του Χαλκίδη και γελάει. Γελάει διότι κανείς ΟΤΑ δε παίρνει ούτε ένα ευρώ αν δεν έχει μελέτες ώριμες. Και για να έχει ώριμες μελέτες θα πρέπει κατ΄ αρχάς να εντοπίσει η όποια διοίκηση τις βασικές ελλείψεις, να τις ιεραρχήσει και στη συνέχεια να προετοιμαστεί κάνοντας μελέτες ώστε αυτές να ωριμάσουν και να χρηματοδοτηθούν. Και για να γίνουν όλα τα παραπάνω χρειάζεται μεγάλη και σοβαρή προετοιμασία που κανείς εκ των υποψηφίων δεν έχει κάνει. 
Είναι προφανές ότι ο Χαλκίδης είτε θεωρεί ότι απευθύνεται σε πρόβατα είτε νομίζει ότι βρίσκεται στην εποχή της δεκαετίας του ΄90 και η Ημαθία έχει νομάρχη την συμπαθεστάτη Παρτσαφυλλίδου και αυτός έκανε πάρτι ως κοινοτάρχης Μελίκης.
Ελπίζω να ισχύει το δεύτερο και όχι το πρώτο, ότι δηλαδή απευθύνεται σε "πρόβατα" ψηφοφόρους που αρέσκονται να ακούν μεγάλα και παχιά λόγια ατάκτως ερριμμένα....

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι Χαρη έχει πολλές και μεγάλες ακρες και τον έχουν σε πολύ μεγάληηηη εκτίμηση!!!! Γι' αυτό όταν ήταν εν ενεργεία βουλευτής το 2010 και ήθελε από τότε ο Γκυρίνης να πάρει το χρίσμα της Ν.Δ. , οι "άκρες" του τον έγραψαν και έδωσαν το χρίσμα στο Δημητριάδη. Ασε που μπορεί να γίνει και εξωκοινοβουλευτικός υπουργός και να χάσουμε το Δήμαρχο.

Ανώνυμος είπε...

Βέβαια θα θυμάσαι και εσύ όταν προ ετών ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του ο Χαλκίδης, αμφισβητούσες την κάθοδο του. Θυμάσαι φίλε μου ότι μέχρι αστροναύτης θα γινόσουνα αν υλοποιούσε την εξαγγελία του ο Χαλκίδης. Εγώ όμως όπως και πάρα πολύ άλλοι σε θέλουμε εδώ στη γη, γιατί κακά τα ψέματα και ξέρεις να κάνεις δημοσιογραφία και γνωρίζεις πολλά γύρω από την πολιτική και τα κοινά. Επομένως εσύ γνωρίζεις τα τοπικά δρώμενα από πολύ παλιά οπότε γνωρίζεις αν ο Χαλκίδης έχει την δυνατότητα να έχει προετοιμασμένες μελέτες με σωστό προγραμματισμό και γιατί όχι και με γνωριμίες που παντού και πάντοτε χρειάζονται. Άλλωστε εσύ ο ίδιος νομίζω πως επισκέφτηκες αρκετές φορές τις Βρυξέλες και γνωρίζεις καλά πως γίνονται αυτές οι επαφές. Επίσης γνωρίζεις την ικανότητα του Χαλκίδη, τα χρόνια που ήτανε και Δήμαρχος αλλά και πρώτος Βουλευτής σε σταυρούς μέχρι το2010 που παραιτήθηκε. Επίσης γνωρίζεις πως πήρε το χρίσμα το 2010 ο Δημητριάδης. Τώρα όσο για τις προσκλήσεις πρώην συναδέλφων του πού βρίσκεις το κακό? Στο γάμο και στις σοβαρές αποφάσεις σου τους φίλους σου χρειάζεσαι τους εχθρούς τι τους θέλεις? Όσο για το 1990 που γράφεις να σου πω πως ποιο δραστήριος ήτανε ο Χαλκίδης ποιο καλές σχέσεις είχε με την μακαρίτισσα Παρτσαφιλίδου και με αυτό ωφέλησε τον τόπο του είναι κακό αυτό? Ήταν κακό Χάρη μου όταν συνεργάστηκαν με τον Παπαστάμκο ο Φώτης Πουρλιοτόπουλος με το αείμνηστο Θέμη Οικονομόπουλο και εντάξανε την μελέτη τις αποχέτευσεις στο ταμείο συνοχείς εκείνη την περίοδο? Άλλωστε οι πολίτες θα ακούσουνε όλους τους υποψηφίους και εκείνοι θα κρίνουν και θα αποφασίσουν. Πάντως ο Γκυρίνης και οι περί αυτών μαθητευόμενοι μάγοι δεν θα ξανά είναι στο Δήμο μας όσα κόλπα και εξυπναδούλες θα σοφιστούν, αρκετή ζημία κάνανε στον τόπο και για αυτό έχουμε ευθύνη και όσοι τον στηρίξαμε και όσοι τον ψηφήσαμε.
Φιλικά.