Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Ψηφοδέλτιο ΝΙΚΗΣ ετοιμάζει ο Πανταζόπουλος- Όποιος έχει μάτια βλέπει- Σίγουρος στη 2η Κυριακή

Ψηφοδέλτιο νίκης συγκροτεί ο Πανταζόπουλος. Αν έλειπε ο φασίστας που βρήκε ευκαιρία να νομιμοποιηθεί θα ήταν όλα καλά
Την πρώτη συγκέντρωση υποψηφίων έκανε ο Πανταζόπουλος και όσοι γνωρίζουν "ανάγνωση και γραφή" στα αυτοδιοικητικά σίγουρα κατανόησαν ότι ο.....
ένας εκ των δυο που θα πάνε στη 2η Κυριακή είναι ο δικηγόρος. Αναζητείται ο αντίπαλός του.
Ο Πανταζόπουλος έχει την ευνοϊκή συγκυρία να "κληρονομεί" το σύνολο σχεδόν της παράταξης του Δημητριάδη η οποία σημειωτέων έχει εδώ και πέντε χρόνια ενεργή παρουσία στα τοπικά δρώμενα, τα στελέχη της καθημερινή επαφή με τους συμπολίτες και λειτουργεί ως συγκροτημένη ομάδα. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά απαρτίζουν το συγκριτικό πλεονέκτημα του Πανταζόπουλου έναντι των άλλων υποψήφιων δημάρχων που αναζητούν υποψήφιους, πασχίζουν να "κλείσουν" θέσεις και καθίσταται ζητούμενο να καταφέρουν να λειτουργήσει η ομάδα ως ομάδα. Είναι προφανές ότι αυτό είναι ένα δύσκολο εγχείρημα στο οποίο αν προσθέσεις ότι οι υποψήφιοι των άλλων παρατάξεων είτε είναι πρωτάρηδες και συνεπώς δεν γνωρίζουν πώς γίνονται οι εκλογές (πάντως δε γίνονται με το φ/β και με εκτύπωση καρτών) το πλεονέκτημα αποκτά μεγαλύτερο βάθος υπέρ του δικηγόρου.

"Όποιος έχει μάτια βλέπει" είχα γράψει προ καιρού και όσοι ξέρουν να διαβάζουν ίσως το είχαν αντιληφθεί ότι για να κερδηθεί μια εκλογική μάχη πρέπει να συντρέχουν βασικές προϋποθέσεις και βέβαια επ  ουδενί δεν συνιστούν προϋποθέσεις νίκης τα πιώματα και οι τσιπουροκαταστάσεις παρουσία φωτογράφων.

Βλέπω στην ομάδα Πανταζόπουλου στελέχη που έχουν στην πλάτη τους εμπειρία δεκαετιών και συνεπώς ακατάλυτους δεσμούς με οικογένειες παραδοσιακών ψηφοφόρων. Στελέχη όπως ο Κούγκας και ο Βένιος είναι απαραίτητα σε έναν συνδυασμό που θέλει να εκκινήσει με πλεονέκτημα. 
Βλέπω στελέχη με ολιγοετή παρουσία στα κοινά που όμως αυτή έχει συνδυαστεί με με την δημιουργία, την εμπέδωση ενός "καλού ονόματος" διότι δεν μπήκαν στα αυτοδιοικητικά για να "κονομήσουν" ή να "κάνουν καριέρα" αλλά γιατί ένιωσαν ότι ήρθε η ώρα να προσφέρουν στον τόπο τους. Με ανιδιοτέλεια. Αυτό ο κόσμος το αναγνωρίζει και τους δίνει απλόχερα την στήριξή του όταν βάζουν το όνομά τους σε εκλογική λίστα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Αποστόλης Ρεσινιώτης που ως πρόεδρος της Αλεξάνδρειας στη θητεία 2010-2014 ήταν απόλυτα πετυχημένος.

Είδα υποψήφιους με πολυετή παρουσία στα κοινωνικά και επαγγελματικά δρώμενα της περιοχής που αποφάσισαν να κάνουν το επόμενο βήμα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Τάσου Φετεινίδη από τα Τρίκαλα που αποφάσισε να είναι υποψήφιος στο πλευρό του Πανταζόπουλου. Ο Φετεινίδης θα έχει στο χωριό του δυνατούς αντιπάλους όπως τον Κυτούδη και τον Κιρκιλιανίδη αλλά είναι προφανές ότι η παρουσία του μόνο θετικά συνεισφέρει στην παράταξη.

Είδα υποψήφιους/ες νέους σε ηλικία. Άλλοι φέρουν γνωστά ονόματα των πατεράδων τους και άλλοι όχι. Επιστήμονες και επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες και συνταξιούχοι. Από όλες τις επαγγελματικές τάξεις εκπρόσωποι και επιλέγω την δικηγόρο Γκαβαρδίνα η οποία από τη μια είναι στα "συν" της το όνομα που την καθιστά αναγνωρίσιμη και από την άλλη θα πρέπει να ανταγωνιστεί την απολύτως πετυχημένη εκλογική σοδειά του πατέρα της Νίκου Γκαβαρδίνα. Επιλέγω και τον "πρωτάρη" Νίκο Αδαμίδη, συνταξιούχο αστυνομικό υπάλληλο με ευρεία κοινωνική αναγνώριση στην Αλεξάνδρεια και στην ευρύτερη περιοχή αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για όσους θα ψηφίσουν την εν λόγω παράταξη να του δώσουν τη δυνατότητα να προσφέρει στα κοινά από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου.

Συμπερασματικά. Εκτιμώ με βεβαιότητα ότι ο Πανταζόπουλος θα βρεθεί με καλό ποσοσοστό στον 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών και εκτιμώ επίσης ότι έχει αυξημένες πιθανότητες εκογής στον δημαρχιακό θώκο. Αναζητείται ο αντίπαλός του...

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΘΑΡΑ ΤΕΤΑΡΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΝΕΟΙ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ... ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΚΕΛΕΤΟΥΣ ,ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΡΥΒΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΕ.

Ανώνυμος είπε...

κύριε Μόχλα έχετε δίκιο ο κ. Πανταζόπουλος από αουτσάιντερ μετατρέπεται σε φαβορί. Θεωρώ δε καθοριστική την συμπαράταξη του ιδίου του κ. Δημητριάδη, η αξία του οποίου πλέον αναγνωρίζεται από εχθρούς και φίλους. Η σοβαρότητα και υπευθυνότητα του κ. Δημητριάδη όχι απλώς ενισχύει εκλογικά τον Πανταζόπουλο, αλλά του προσθέτει και ποιοτικά χαρακτηριστικά που λείπουν από τους άλλους.

Ανώνυμος είπε...

Το ποιο σύντομο ανέκδοτο Χάρη μου είναι αυτό που διάβασα. Η σιγουριά σου για τον Πανταζόπουλο για την 2η Κυριακή. Συμφωνώ μαζί σου για τον χαρακτήρα και το ποιόν του Αργύρη. Δεν του άξιζε αυτή η τύχη. Αλλά τα ξέρεις καλά τα πράγματα στην Αλεξάνδρεια. Αυτοί που τον έμπλεξαν σε αυτή την περιπέτεια παίζουν το τελευταίο τους χαρτί και παίρνουν μαζί τους και τον Αργύρη. Κράτα αυτήν την ανάρτηση και το σχόλιο και θα με θυμηθείς.

Ανώνυμος είπε...

Ο Πασχαλιώρης που ήταν ο ιθύνων νους για την κατάρτιση αυτού του συνδυασμού γιατί δεν βάζει υποψήφιο έναν από τα παιδιά του ? Γιατρός ο ένας Φαρμακοποιός ο άλλος δεν θα ήτανε καλύτερα από τους σκελετούς που έβγαλαν από την ντουλάπα τους τα πρωτοπαλίκαρα? Όχι μαγκιές εκ του ασφαλούς.

Ανώνυμος είπε...

και που να δειτε ποιοι ακομη ακολουθουν. καποιοι θα λαλησουν

Ανώνυμος είπε...

Ο Σωτήρης Γατόπουλος που ρε Αργύρη??