Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Το ΠΑΜΕ Ημαθίας καταγγέλει τον Μητροπολίτη Παντελεήμονα για το Βλαχογιάννειο

H παράταξη του ΚΚΕ στον χώρο των εκπαιδευτικών με ανακοίνωσή της καταγγέλει την απόφαση του Μητροπολίτη Βέροιας να λειτουργήσει εκ νέου το Βλαχογιάννειο Μουσείο όπου φιλοξενούνται εμφυλιοπολεμικά εκθέματα, υμνολογούνται οι δωσίλογοι και οι ταγματασφαλίτες και βέβαια συκοφαντούνται ιστορικά οι κομμουνιστές.
Ο μητροπολίτης Παντελεήμων μετά τον....
θόρυβο που προκλήθηκε έβγαλε την ουρά του έξω και έδωσε εντολή να ανασταλεί η λειτουργία του εν λόγω μουσείου για να εξετάσει το θέμα. Όπως φαίνεται το εξέτασε και προφανώς δε βρήκε τίποτα το μεμπτό και έτσι, έδωσε εντολή να ανοίξει το μουσείο δικαιώνοντας στην ουσία τον εν λόγω εκθέτη και τα εκθέματα.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Ημαθίας (ΠΑΜΕ) 

Ανακοίνωση για το «Βλαχογιάννειο Μουσείο» Βέροιας

Από το 2012 λειτουργεί στον Δήμο Βέροιας το Βλαχογιάννειο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα που ανήκει στη Μητρόπολη Βέροιας. Μεταξύ των εκθεμάτων του περιέχεται μια συλλογή που εξυμνεί ως ήρωες, γνωστούς βασανιστές της Μακρονήσου και της χούντας, φωτογραφικό υλικό που συκοφαντεί τον αγώνα της Εαμικής αντίστασης κατά του ναζισμού-φασισμού και άλλα γκεμπελικής κοπής χυδαία κείμενα.
Μετά από καταγγελία του ΣΦΕΑ (Σύλλογος Εξορισθέντων και Φυλακισθέντων Αντιστασιακών 1967-74) και παρεμβάσεις φορέων της πόλης, το καλοκαίρι που πέρασε, ανεστάλη η λειτουργία του. 
Πρόσφατα όμως η Μητρόπολη Βέροιας αποφάσισε την επαναλειτουργία του Μουσείου χωρίς καμία αλλαγή στο περιεχόμενο των εκθεμάτων και εμμένοντας στη βάναυση, διαστρέβλωση ιστορικών γεγονότων με προσανατολισμό τη δικαίωση δωσίλογων, ταγματασφαλιτών και συνεργατών των ναζί κατακτητών.
Επιχειρείται έτσι, κάτω από τον τίτλο «Βλαχογιάννειο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα», το οποίο επισκέπτονται οργανωμένα και μαθητές των σχολείων της περιοχής, να δηλητηριαστεί η νέα γενιά, να νομιμοποιηθεί και να εξωραϊστεί  η δράση των ταγματασφαλιτών, των δωσίλογων, των ταγμάτων ασφαλείας με στόχο να οργανωθεί η ιστορική παραπλάνηση. 
Το Μουσείο αυτό δεν μπορεί να αποτελεί τόπο επισκέψεων σχολείων. 
Καλούμε τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να λάβουν άμεσα μέτρα προς την κατεύθυνση αυτή.  
Τέτοια «μουσεία» όπως το Βλαχογιάννειο Μουσείο που παραχαράσσει την ιστορική αλήθεια, προβάλλει κλίμα μισαλλοδοξίας, προσβάλλει τον αντιστασιακό αγώνα του λαού μας και υμνεί βασανιστές της Χούντας δεν έχουν θέση στην εκπαιδευτική μας κοινότητα.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΠΑΜΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: