Σάββατο 21 Απριλίου 2018

video- Στα σκοινιά ο Γκυρίνης μετά την 2η απόρριψη του τιμολογίου από το Ελεγκτικό!! Κίμων: Ένας έλεγχος μπορεί να βρει και άλλα πράγματα!!!

Ο Κ. Παράσχου φαίνεται βρήκε το "φάρμακο" και ρίχνει
στα σκοινιά Γκυρίνη για ένα έργο που έγινε (;) αλλά
η Επίτροπος αρνείται να πληρώσει
Τι κι αν ο δήμαρχος σε πρόσφατη συνέντευξη που  παραχώρησε στην εφημερίδα "Ο ΠΟΛΙΤΗΣ" ισχυρίστηκε ότι το έργο του καθαρισμού των καναλιών στις Αντιγονίδες έγινε; Τι κι αν ισχυρίζεται ότι το υλικό που βγήκε από τα κανάλια ήταν λάσπη, φύλλα και νερό; Τι κι αν ισχυρίζεται στο δημοτικό συμβούλιο ότι το έργο έγινε, το τιμολόγιο θα πληρωθεί;
Τίποτα από τα.....
παραπάνω δεν αναγνωρίζει η Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου η οποία για δεύτερη φορά μέσα σε δεκαπέντε μέρες επέστρεψε το ένταλμα στο δημαρχείο συνοδευόμενο με παρατηρήσεις- κόλαφο.
Τι λέει η Επίτροπος με την πράξη που υπογράφει; Τί διαπιστώνει; Διαπιστώνει ότι το έργο δεν έγινε και ως εκ τούτου δεν το πληρώνει και καταλήγει ότι οι δαπάνες που θέλει να κάνει ο δήμος Αλεξάνδρειας δεν είναι σύμφωνες με την αρχή της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης!!!

Ποιος τα είπε όλα αυτά;  Ο Κίμων Παράσχου (δες στο τέλος το βίντεο), ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης που ανέδειξε το θέμα, το πήρε πάνω του πολιτικά και το συντηρεί επικοινωνιακά. Διευκρίνισε δε ότι η πράξη της Επιτρόπου ισοδυναμεί με δικαστική απόφαση!!!
Δείτε τί είπε ο σύμβουλος στο ράδιο Αβένα 97,7fm 

"Οι φόβοι μου ότι τελικά το έργο δεν έχει γίνει τελικά επιβεβαιώθηκαν. Δεν έχω ακόμα στα χέρια μου την πράξη της Επιτρόπου πλην όμως την είδα. Έκανα αίτηση να την πάρω. Θα σας διαβάσω πως τελειώνει το έγγραφο αυτό της Επιτρόπου. "Άρα οι δαπάνες δεν είναι σύμφωνες με την αρχή της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης σε σχέση με τις αρχές της οικονομικότητας, της αποδοτικότητας, της αποτελεσματικότητας, της αναγκαιότητας ενόψει των συνθηκών πραγματοποίησης.
Για τους λόγους αυτούς δεν εκκαθαρίζεται, δεν εντέλλεται νόμιμα η ελεγχόμενη δαπάνη".

Αφού ανάφερε ο Παράσχου τα όσα επισημαίνει η Επίτροπος προχώρησε σε μια αξιολόγηση λέγοντας: "Αν η Επίτροπος έλεγε αυτά τα πράγματα για μένα δεν ξέρω πώς θα αισθανόμουνα αν ήμουνα δήμαρχος. Ξέρετε τί σημαίνει όταν σου λέει η Επίτροπος ότι οι δαπάνες δεν είναι σύμφωνες τη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση; Αν το εξηγήσουμε ξέρετε τί είναι αυτό;"

Ο δημοτικός σύμβουλος επισήμανε ότι παραβιάστηκε όρος της μελέτης που όριζε ότι το έργο έπρεπε να γίνει το καλοκαίρι και έγινε μήνα Δεκέμβριο και τόνισε ότι είναι θέμα τιμής πλέον για τον ίδιο τον δήμαρχο να ξεκαθαρίσει την υπόθεση και για τους δημοτικούς συμβούλους που το ψήφισαν να επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Επίσης ενημερώνει ο Παράσχου τους συμβούλους που το ψήφισαν το εν λόγω έργο ότι υπάρχει η πιθανότητα το Ελεγκτικό Συνέδριο να προχωρήσει σε έλεγχο και να προχωρήσει σε καταλογισμό! Ωστόσο, δε σταμάτησε εδώ. Άφησε σαφές υπονοούμενο ότι ένας πιθανός έλεγχος μπορεί να βρει και άλλα πράγματα και ο ...νοών νοείτω, όπως είπε!!!

Τέλος, ο Κ. Παράσχου έκλεισε τη συζήτηση με τον Τ. Καμπάνη κάνοντας μια επισήμανση που εκθέτει ακόμα περισσότερο τον δήμαρχο. Είπε: "Ο δήμαρχος θα πρέπει να προσέχει τις απαντήσεις που δίνει στο Ελεγκτικό. Ας ρωτάει και κανέναν νομικό. Δεν είναι δυνατόν να ισχυρίζεται ότι κύβισαν νερό". Ο δημοτικός σύμβουλος αναφέρεται στην απάντηση του δήμου στην πρώτη απόρριψη του τιμολογίου που έλεγε ότι το υλικό της εκσκαφής δεν υπάρχει διότι ήταν λάσπη, κλαδιά και νερό!!!
Και ως γνωστόν το νερό κυβίζεται όταν εμπεριέχεται σε ένα δοχείο, μια δεξαμενή και πάντως είναι αδύνατον να κυβιστεί στο έδαφος!!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Κίμωνα Παράσχου σας συγχαίρω για την πρωτοβουλία για το θέμα τις διαφάνειας στα πεπραγμένα του Δήμου. Να συγχαρώ και την επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου δια την λεπτομερή και εμπεριστατωμένη απόφαση τις. Δεν είναι τυχαίο ότι η χώρα μας έφτασε σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε σήμερα. Ευτυχώς που υπάρχουν λειτουργεί τις Δικαιοσύνης που στέκονται στο ύψος των περιστάσεων. Θα σας πρότεινα κύριε Παράσχου και ως νομικός που είστε να αιτηθείτε κατασταλτικό έλεγχο για τα οικονομικά του Δήμοτ γιατί δεν είναι και λίγα τα όσα ακούγονται και για όσα αποδεικνύονται .

Ανώνυμος είπε...

Μετά από αυτή την καταγγελία του κ Παράσχου που έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και λόγω των γνώσεων του, αλλά και μετά από όσα ακούγονται και γράφονται κατά διαστήματα από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης αλλά και τα σχόλια των αναγνωστών, οφείλει ο κ Δήμαρχος να ζητήσει από τους αρμοδίους ελεγκτικούς μηχανισμούς να προβούν σε πλήρη έλεγχο. Αν δεν το πράξει σημαίνει πως κάτι δεν πηγαίνει καλά. Τότε όμως επιβάλλεται να γίνει έλεγχος από τους αρμόδιους φορείς. Και αν μεν είναι όλα σωστά και νόμιμα θα αποκατασταθεί και η τιμή και η υπόληψη του Δημάρχου και των συν αυτό, άλλως θα πρέπει να παρέμβει η Δικαιοσύνη. Άλλωστε θυμάμαι τις προεκλογικές υποσχέσεις του Δημάρχου που έλεγε: Όλα στο φώς. Ίδωμεν .