Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Το τηλεφώνημα, ο Γκυρίνης και το καράβι που βουλιάζει....

Δέχτηκα δυο τηλεφωνήματα σήμερα το μεσημέρι από ισάριθμους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Γκυρίνη. Ο ένας με είπε ότι το δημοσίευμά μου σχετικά με τον λογιστή του δήμου που απασχολείται σε δημοτικές επιχειρήσεις δεν ισχύει 100% αλλά μερικώς. Όντως, η αλήθεια είναι ότι πλέον ο εν λόγω δημοτικός υπάλληλος δεν απασχολείται στις δυο από τις τρεις δημοτικές επιχειρήσεις αλλά.... μόνο στη μια. Το γράφω και αποκαθιστώ την πραγματικότητα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υπάρχει ζήτημα και το οποίο χρήζει απάντησης.
Το άλλο τηλεφώνημα είχε γούστο. Με λέει ο συνομιλητής ότι "διάβασα ότι έχουμε τρικυμία και ήδη παρήγγειλα σωσίβιο με αλογάκι εμπρός". Ομολογουμένως ο εν λόγω έχει χιούμορ και γνώση της πιάτσας και του το αναγνωρίζω.

Γιατί τα αναφέρω όλα αυτά; Γιατί είναι κοινός τόπος ότι η παράταξη Γκυρίνη βρίσκεται σε πορεία αποσύνθεσης. Όταν λοιπόν το καράβι βουλιάζει κυριαρχεί το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και αυτό είναι απολύτως ανθρώπινη αντίδραση. 
Το καράβι του Γκυρίνη βουλιάζει και το γνωρίζουν άπαντες. Το γνωρίζει προφανώς και ο ίδιος αλλά είναι απολύτως φυσιολογικό να αρνείται να το παραδεχτεί. Θα δώσει τη μάχη όσο μπορεί και όλοι γνωρίζουμε την ετυμηγορία. 

Μπορεί να αναστραφεί η κατάσταση; Μπορεί να σώσει την παρτίδα ο Γκυρίνης; Το ερώτημα αυτό έχει, κατά την άποψή μου, εύκολη απάντηση. 
-Ναι, μπορεί. Αρκεί να κάνει όλες τις κινήσεις που έπρεπε να κάνει εδώ και πολλούς μήνες μαζί. 
-Ποιες είναι αυτές οι κινήσεις;
-Κατ΄ αρχάς να διώξει τα βαρίδια της διοίκησης. Το μεγαλύτερο βαρίδιο το γνωρίζει ο ίδιος προσωπικά και έχει όνομα. Δεν το κάνει και αντιθέτως έχει ταυτιστεί μαζί του και η πορεία είναι προδιαγεγραμμένη. 
-Να κάνει γενναίο πολιτικό άνοιγμα στην παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης την οποία εδώ και τέσσερα χρόνια λοιδορούσε και απαξίωνε. Αυτό σημαίνει διάθεση διαλόγου και μηδενική αλαζονεία. 
-Να αποκαταστήσει ομαλές σχέσεις με το προσωπικό του δήμου και ο νοών νοείτω.
-Να βγει στον κόσμο, στα καφενεία και να πει τα όσα έχει κάνει η διοίκησή του και να δεχτεί την κριτική του κόσμου. Έπρεπε να το έχει κάνει εδώ και χρόνια αλλά η επαφή με τον κόσμο φαίνεται ότι του προκαλεί αλλεργία.

Είναι δεδομένο ότι ο Γκυρίνης δεν πρόκειται να κάνει απολύτως τίποτα από τα παραπάνω. Όχι γιατί τα θεωρεί εξωπραγματικά αλλά γιατί εναντιώνεται σε όσα σωστά του λένε οι σύμβουλοί του, τα παραδέχεται αλλά το αποτέλεσμα είναι μηδενικό.

Το καράβι βουλιάζει και ο καπετάνιος έχει βάλει κοστούμι και δίνει συνεντεύξεις, φωτογραφίζεται κρατώντας στυλό πολυτελείας και το αποτέλεσμα είναι να απομακρύνεται ακόμα περισσότερο από τους πολίτες που βιώνουν καθημερινά έναν γολγοθά....

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το δυστύχημα για σενα θα είναι ότι θα τον φας αλλα4 Χρόνια και πάλι δυστυχώς θα πεινάσεις.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 4 :34 κανείς δεν απαγορεύει κανέναν να βλέπει όνειρα έστω και αν είναι καλοκαιράκι και κοιμάται και με ανοιχτά παράθυρα. Όνειρα γλυκά αλλά ανεκπλήρωτα !!

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΧΛΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΚΥΡΙΝΗΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΩΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΘΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΕΝΑ 12% ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΑΤΑΙ ΜΙΑ ΖΩΗ.ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΗΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ Η ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Το καράβι ήδη έπεσε στα βράχια και αρχίζει να βυθίζεται.
Άρα δεν σώζεται με τίποτα.
Μπίτσιν , λένε στην Κοζάνη. Για τον Γκυρίνη αυτό...