Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Και εφευρέτης ο Ισαάκ!!! Κατοχυρώνεται η έκφραση "τροποποίηση παραίτησης" ως πνευματική του ιδιοκτησία και του αξίζει ιδιαίτερη τιμή

Το έχετε ξανακούσει; Αποκλείεται και βάζω στοίχημα. Έχετε ξανακούσει ότι υπάρχει "τροποποίηση παραίτησης"; Κι όμως υπάρχει εδώ και μια βδομάδα και ο "πατέρας" της έκφρασης αυτής που πλέον κατέχει τα πνευματικά της δικαιώματα δεν είναι άλλος από τον Αντιδήμαρχο του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας- Παιδείας- Αθλητισμού- Πολιτισμού (να με συγχωρεί αν ξέχασα κάναν τίτλο) Ισαάκ Χαλκίδη. Θα πρέπει να είναι υπερήφανος που είναι ο πνευματικός πατέρας μιας έκφρασης που κανείς άλλος στο..... παρελθόν δεν μπόρεσε να σκεφτεί. Κάτι σαν εφευρέτης δηλαδή, κάτι σαν αυτούς τους ερευνητές που ανακαλύπτουν αστέρια στον ουρανό και δίνουν σ΄ αυτά το όνομά τους. Όλοι στο μέλλον οι ερευνητές της γλωσσολογίας θα αναφέρουν το όνομά του. Ο Ισαάκ πέρασε στην ιστορία με την έκφραση αυτή και του αξίζει ιδιαίτερη τιμή.


Το είπε λοιπόν το μέλος της διοίκησης του δήμου Αλεξάνδρειας, ο  Ισαάκ Χαλκίδης που ο δήμαρχος Γκυρίνης επέλεξε πέρσι τέτοιον καιρό και του ανέθεσε καθήκοντα αντιδημάρχου και από τη μια ο ένας γράφει ιστορία στα διοικητικά πράγματα της Αλεξάνδρειας και ο άλλος ανακαλύπτει εκφράσεις, νεολογισμούς που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Πώς προέκυψε αυτή η έκφραση; Είναι αλήθεια ότι η ερώτηση του Τ. Καμπάνη αν υπέβαλλε την παραίτησή του προ μηνός περίπου, όπως είχα γράψει στα "Τοπικά Χρονικά", τον έφερε σε δύσκολη θέση. Το γεγονός δεν μπορούσε να το αμφισβητήσει διότι είναι αληθινό και το γνωρίζουν άπαντες. Όπως γνωρίζουν άπαντες ότι μετάνοιωσε και μετά από μισή ώρα πήγε και την πήρε πίσω, την ανακάλεσε μ΄ άλλα λόγια.
Ωστόσο, επειδή πιέστηκε από τον δημοσιογράφο να απαντήσει κατέφυγε σε έναν απίθανο και απροσδόκητο νεολογισμό! Είπε ότι δεν ήταν ακριβώς παραίτηση αλλά "τροποποίηση παραίτησης" και έμεινε κάγκελο ο Καμπάνης που ρωτούσε αφού ούτε αυτός κατάλαβε τι εννοούσε ο Ισαάκ ούτε και κανείς άλλος. 
Και μείναμε με την απορία τι διάολο είναι μια "τροποποίηση παραίτησης" και όπως φαίνεται με την απορία θα μείνουμε.
Αμ τί νομίζατε; 

Πληροφοριακά να σας πούμε ότι το "ψαχτήρι" στο διαδίκτυο όταν δώσαμε την έκφραση έβγαλε μεταξύ των άλλων και τα εξής αποτελέσματα:
-τροποποίηση σύστασης οροφοκτησίας και κανονισμού
-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΚΙΜΗΜΑΤΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΑΤΡΩΝ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΜΕΛΟΥΣ
-Τροποποίηση της σύμβασης του Διευθύνοντος Συμβούλου
-Ορισμό- Τροποποίηση – Αντικατάσταση Ελεγκτών ιατρών για τους ασφαλισμένους του. ΕΟΠΥΥ
κλπ κλπ κλπ
Τροποποίηση παραίτησης δε βρήκαμε και δεν πρόκειται να βρούμε. Τώρα που θα το δημοσιεύσω θα το έχει ως αποτέλεσμα το διαδίκτυο και όπως αντιλαμβάνεστε ο Ισαάκ γράφει ιστορία και στον τομέα αυτό!!!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιος Μπαμπινιώτης ρε και τρίχες κατσαρές. Σάκης Χαλκίδης ο ογκόλιθος τις πολιτικής , ο μέγας εφευρέτης, ο αναμορφωτής τις Ελληνικής γλώσσας, ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές. Ας αναφωνήσουμε ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλά λες ρε ΜΟΧΛΑ να του κάνουν τιμητική εκδήλωση στο δήμο και να του δώσουν πλακέτα για την ανακάλυψη που έκανε ο Σάκης ο μέγας ο ανεπανάληπτος.
Α ΡΕ ΓΚΥΡΙΝΗ ΠΟΣΟ ΛΙΓΟΣ ΕΙΣΑΙ

Ανώνυμος είπε...

Ισαάκ Χαλκίδη. Θα μας πεις πως προσελήφθη στην ΔΕΥΑ Μελίκης συγγενικό σου πρόσωπο? Θα μας πεις αν ήτανε νόμιμη η πρόσληψη του? Το έψαξες? Είδες τους νόμους και τα άρθρα?