Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

"Σας τα ΄λεγα εγώ αλλά δεν ακούγατε. Φάτε την τώρα" θα πει ο Γκυρίνης για τα κουνούπια. Ή μήπως όχι;

Διαβάζοντας τα πρακτικά από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αλεξάνδρειας που έγινε στις 13/4/2018 για το θέμα της "Αστική επίγεια καταπολέμηση κουνουπιών στο Δήμο Αλεξάνδρειας" προκύπτει ένα ζήτημα που καλό είναι να απαντηθεί έγκαιρα και με σαφήνεια. Και εξηγούμαι.
Η συγκεκριμένη δράση γίνεται κάθε χρόνο και αυτό σημαίνει ότι το αρμόδιο τμήμα Προγραμματισμού έχει εμπειρία και είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει λάθος σε μια......
διακήρυξη που κάθε χρόνο είναι ταυτόσημη. Φέτος έγινε λάθος!
Πέρσι ο δήμαρχος Γκυρίνης "έσπασε" το έργο και το έδωσε με απευθείας ανάθεση σε εργολάβους ανά δημοτική ενότητα. Δέχτηκε κριτική και μάλιστα μια εταιρία από τον Λαγκαδά προσέφυγε στη δικαιοσύνη. Η υπόθεση εκκρεμεί. Ωστόσο, ο δήμαρχος Γκυρίνης σε μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και κάτω από την πίεση της αντιπολίτευσης είχε πει ότι την ερχόμενη χρονιά (φέτος δηλαδή) θα προχωρήσει σε διαδικασία για όλο το εύρος του δήμου αλλά παράλληλα προέβλεψε ότι με την μέθοδο αυτή που ζητάει η αντιπολίτευση δεν προκύψουν θετικά αποτελέσματα! 

Τί παρατηρούμε φέτος; Ότι ήδη ο Απρίλιος έφτασε στα μισά του και ακόμα η Οικονομική Επιτροπή να αποφασίσει για τον πρόχειρο διαγωνισμό. Αυτό σημαίνει καθυστέρηση χρονική και μάλιστα μεγάλη. Πρακτικά αυτή η καθυστέρηση θα οδηγήσει την έναρξη των ψεκασμών είτε τον Ιούνιο ή και αργότερα.
Δηλαδή; Δηλαδή εκ των πραγμάτων θα πεταχτούν 70 χιλιάρικα και δουλειά δε θα γίνει και στο τέλος θα βγει ο δήμαρχος Γκυρίνης να πει "σας τα έλεγα εγώ και δε με ακούγατε. Φάτε την τώρα".

Ή μήπως δε θα γίνει έτσι;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΚΟΠΙΜΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ο ΓΚΥΡΙΝΗΣ ΚΥΡΙΕ ΜΟΧΛΑ ΣΚΟΠΙΜΑ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΘΕΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΚΥΡΙΝΗΣ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ Ο ΥΠΝΟΣ.ΤΟΣΟ ΔΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΙΚΑΝΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΣΑΑΚ ΧΑΛΚΙΔΗ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ?ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΙΕΖΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ.ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΤΡΕΛΟΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ