Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Βένιος και Αλευράς κατηγορούν Γκυρίνη για "φωτογραφική" διάταξη στο διαγωνισμό για τα κουνούπια - Ακόμα ένας θρίαμβος της διοίκησης Γκυρίνη- Ισαάκ


Βενιόπουλος - Γκυρίνης - Αλευράς
Τόσο ο Βενιόπουλος της μείζονος αντιπολίτευσης όσο και ο Αλευράς της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ) εξέφρασαν την ίδια άποψη και έκαναν την ίδια διαπίστωση. Ότι η πιο κάτω παράγραφος που περιλαμβάνεται στους όρους της διακήρυξης του..... πρόχειρου διαγωνισμού ύψους 70 χιλιάδων ευρώ για την αστική επίγεια καταπολέμηση των κουνουπιών είναι "φωτογραφική".
Τί λέει η επίμαχη παράγραφος; Δείτε την:

β) Πιστοποίηση εκτέλεσης τουλάχιστον πέντε παρόμοιων έργων αστικής καταπολέμησης κουνουπιών κατά την τελευταία πενταετία, συνολικής αξίας ίσης τουλάχιστον με το προκηρυσσόμενο συνολικό προϋπολογισμό. 
Να κατατεθούν αντίγραφα των σχετικών συμβάσεων των ανωτέρω έργων (όπου θα αναφέρεται ο χρόνος υπογραφής, η διάρκεια εκτέλεσης και ο προϋπολογισμός του έργου) και βεβαιώσεις καλής εκτέλεσης.

Ο Βενιόπουλος είπε απευθυνόμενος στον Δήμαρχο και πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής ότι αυτή η πρόνοια είναι "φωτογραφική" γεγονός που σημαίνει ότι κάποιες εταιρίες αποκλείονται εκ των πραγμάτων και πολύ πιθανόν να προσφύγουν στα δικαστήρια ή να κάνουν ενστάσεις οπότε θα προκύψει χρονική καθυστέρηση και εν τέλει οι ψεκασμοί δε θα γίνουν ποτέ.

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο Αλευράς για την εν λόγο "φωτογραφική" διάταξη αλλά ο δήμαρχος Γκυρίνης αντέτεινε ότι η διάταξη αυτή δεν είναι "φωτογραφική" και αδίκως γίνεται αυτού του είδους η κριτική.
Βέβαια, ο δήμαρχος Γκυρίνης θα μπορούσε να βάλει στην διακήρυξη ότι πέντε χρόνια αλλά δέκα για ακόμα πιο μεγαλύτερη εμπειρία. Ολόκληρη η διακήρυξη ΕΔΩ

Είναι προφανές ότι το επιχείρημα αυτό είναι αστείο και θα καταπέσει. Δε γίνεται να αποκλείεις εταιρίες σε μια ελεύθερη αγορά από διαγωνισμούς. Και το καλύτερο; Να το κάνει αυτό ένα στέλεχος της ΝΔ που υποτίθεται ότι είναι οπαδοί της ελεύθερης οικονομίας και του ανταγωνισμού!!!
Ακόμα ένας θρίαμβος της διοίκησης Γκυρίνη- Ισαάκ....

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντιγράφονται μάλλον οι πρακτικές που εφαρμοζόταν στο πρώην Δήμο Μελίκης , εκεί που η μάνα έχανε το παιδί, και το παιδί την μάνα. Εκεί που έχουν καταλογιστεί εκατομμύρια ευρώ, στην σημερινή εποχή αν μη τι άλλο οι πρακτικές αυτές αποτελούν ντροπή.

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΩΣ ΟΙ ΨΕΞΑΣΜΟΙ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΑ (ΕΤΣΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ)??????

Ανώνυμος είπε...

Εκεί στο Δημο μπορεί να υπαρχουν και λίγα παιδιά έξυπνα αλλά πνίγονται από τη μέγιστη ηλιθιότητα των περισσότερων υπαλλήλων. Μια απλή μελέτη για αλλαγή δαπέδου γυμναστηρίου χρειάζεται 15 μήνες για να εκπονηθεί, μια απλούστατη μελέτη για την καταπολέμηση κουνουπιών η οποία γίνεται κάθε χρονο άλλους τρεις μήνες και γενικώς οι ρυθμοί που εργάζονται δεν φτάνουν ούτε της χελώνας. Αλλά με αυτή τη διοίκηση δεν υπάρχει φόβος. Κάνουν ότι θέλουν χωρίς καμία συνέπεια. Τις συνέπειες θα τις υποστούμε για ακόμη μια φορά εμείς οι δημότες.