Τρίτη 3 Απριλίου 2018

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - Μέχρι πότε το περίπτερο στη Βετσοπούλου θα ενοχλεί; Η διοίκηση τι κάνει;

Πριν από μια δεκαετία τουλάχιστον είχε αρχίσει να προδιαγράφεται το τέλος ενός παραδοσιακού επαγγέλματος για τη χώρα μας που είχε συνδεθεί άρρηκτα με την καθημερινότητα πολλών γενιών. Τα περίπτερα άρχισαν εξ αιτίας της αλλαγής των καταναλωτικών συνηθειών αφενός και της οικονομικής κρίσης αφετέρου να κλείνουν το.... ένα πίσω από το άλλο.
Τα περίπτερα ανήκουν στην πλειοψηφία τους σε ιδιώτες που κατέχουν τις άδειές τους και τις νοικιάζουν ζητώντας ενίοτε υψηλό αντίτιμο με αποτέλεσμα να καθίσταται ασύμφορη η επένδυση για έναν που θέλει να το δουλέψει. Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν και στην Αλεξάνδρεια και αυτό το ξέρουμε όλοι μας. Περίπτερα κλειστά υπάρχουν αρκετά στην Αλεξάνδρεια και άλλα έχουν ξηλωθεί, άλλα όμως παραμένουν στη θέση τους.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ένα περίπτερο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης που παραμένει επί χρόνια κλειστό και που διαχρονικά εμποδίζει εκεί που βρίσκεται αλλά ουδείς εκ των διοικούντων σκέφτηκε ή προσπάθησε ή επιχείρησε είτε να το μετακινήσει είτε να το "διαγράψει" δεδομένου ότι πλέον οργανικά δεν υφίσταται.
Δε γνωρίζω το θεσμικό πλαίσιο για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις. Αυτό που γνωρίζω όμως με βεβαιότητα είναι ότι πρέπει να βρεθεί λύση ώστε να πάψει να υφίσταται αυτό το εμπόδιο....

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΗ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.