Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Στην Κορυφή τα χώματα είναι υπαρκτά. Στις Αντιγονίδες αναζητούνται τα 23χιλ κυβικά- Ξανά απέρριψε η Επίτροπος το τιμολόγιο- Σειρά του Εισαγγελέα τώρα να ζητήσει εξηγήσεις

Πριν από είκοσι περίπου μέρες ο ΓΟΕΒ έκανε μια τεχνική παρέμβαση στην διώρυγα που μεταφέρει νερό άρδευσης και περνάει ακριβώς δίπλα από τον...... δρόμο προς Κορυφή, σχεδόν απέναντι από το υφιστάμενο αντλιοστάσιο που βρίσκεται απέναντι. Προσωπικά είδα ένα τεράστιο μηχάνημα που έβγαζε μπάζα, χώματα και φερτά υλικά, μια μπετονιέρα να ρίχνει μπετό στα πλαϊνά και σε χρόνο πολύ σύντομο η παρέμβαση ολοκληρώθηκε.
Τα χώματα έμειναν στην λεγόμενη "ζώνη έργου" και εντός των επόμενων ημερών θα απομακρυνθούν.

Η παραπάνω εισαγωγική περιγραφή έχει να κάνει με την απίθανη περίπτωση που ανέδειξε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Κίμων Παράσχου και αφορά στα 23 χιλιάδες κυβικά μέτρα χώματος κλπ που υποτίθεται ότι εκσκάφτηκαν από τα κανάλια της δημοτικής ενότητας Αντιγονιδών και υποτίθεται ότι μεταφέρθηκαν άγνωστο που.
Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι τουλάχιστον περίεργη και εφόσον δε δοθούν σαφείς απαντήσεις θα αναζητηθούν αυτές από τον εισαγγελέα αφού ήδη έχει σχηματιστεί ο σχετικός φάκελος και λίαν συντόμως θα αποσταλεί αρμοδίως ώστε να λάβει σάρκα και οστά το σύνθημα "τάξις και ηθική" που ευαγγελίζεται η διοίκηση Γκυρίνη- Ισαάκ.
Όπως διαβεβαιώνει ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Παράσχου οι εργασίες ουδέποτε έγιναν, έκανε αυτοψία στο χώρο και πουθενά δεν υπάρχουν χώματα ή φερτά υλικά στη ζώνη έργου. Το ίδιο υποστηρίζει και ο πρόεδρος της Ξεχασμένης κ. Καριτόπουλος αλλά και όλοι όσοι γνωρίζουν την υπόθεση και δεν είναι λίγοι.
Συνεπώς, εδώ υπάρχει ένα θέμα που χρήζει απάντησης ξεκάθαρης. Η επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου απέρριψε το τιμολόγιο για δεύτερη φορά και όπως φαίνεται δεν πρόκειται να το πληρώσει φέρνοντας σε δύσκολη θέση τόσο τον εργολάβο που συμμετέχει στην υπόθεση αυτή όσο και τη διοίκηση Γκυρίνη και την επιτροπή παραλαβής του έργου της οποίας όμως η θητεία είχε λήξει στις 31/12/2017 αλλά αυτή το παρέλαβε στις 18/1/2018.

Επειδή το ζήτημα ετέθη από τον σύμβουλο πολιτικά και ουδείς ζήτησε ή ήθελε την δικαστική εμπλοκή πιστεύαμε ότι η διοίκηση Γκυρίνη θα ενημερώσει σχετικά, θα δώσει πειστικές απαντήσεις στους συμβούλους και το θέμα θα έληξε εκεί. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι οι ανελαστικές πρακτικές του νόμου έχουν παρενέργειες και σε αναγκάζουν να κάνεις ..τρίπλες.  Όταν όμως έχεις έναν Γκυρίνη να δηλώνει με ύφος Πάπα ότι δεν έγινε τίποτα και ότι όλα είναι καλά και άγια και ότι το τιμολόγιο θα πληρωθεί από την Επίτροπο αλλά αυτή το στέλνει για δεύτερη φορά πίσω είναι μονόδρομος να ζητήσει ο εισαγγελέας απαντήσεις.
Γιατί είπαμε, όταν η εξουσία παθαίνει αλαζονεία τότε υπάρχει πρόβλημα...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά αναλύεται το θέμα. Όμως κ Μόχλα κατά την ταπεινή μου γνώμη ο κ Εισαγγελέας επεμβαίνει όταν υπάρχει και μία καταγγελία. Από ότι αντιλαμβάνομαι από την πλευρά τις Αντιπολιτεύσεις εκείνο που σκέφτονται είναι να θέσουν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο να σηκωθεί ένας κουρνιαχτός, αλλά μέχρι εκεί. Αυτό είναι η μέχρι τώρα τακτική. Όταν υπάρχουν αρνήσεις από το Ελεγκτικό για την υπογραφή του εντάλματος η μόνη λύση είναι η καταγγελία στην δικαιοσύνη. Διαφορετικά τι είχες Γιάννη μου? Τι είχα πάντα!! Κατάληξη είναι γνωστή αγωγή από τον ενδιαφερόμενο, δικαίωση του και κατάσχεση από το ταμείο του Δήμου. Άλλωστε αυτή είναι και η τακτική του Δήμου δεν το γνωρίζεται αυτό? Και να κλείσω χαριτολογώντας πως μόνο μια ελπίδα έχω. Να καταγγείλει το γεγονός αυτό ο Αντιδήμαρχος κ Ισαάκ Χαλκίδης ο οποίος είναι και υπέρμαχος τις …. Νομιμότητας.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΙ ΛΕΕΙ?ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ?

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΟΥΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ. ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ; ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΟΜΩΣ ΑΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.