Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Παρά τον καταλογισμό εις βάρος του ο Γκυρίνης διατηρεί αντιδήμαρχο τον Ισαάκ και πάνε χέρι χέρι για νέα νίκη το 2019!!!

Ο Δήμαρχος Γκυρίνης στηρίζει απόλυτα και μέχρι τέλους
τον Ισαάκ. Του αξίζουν συγχαρητήρια για την αυταπάρνηση
που δείχνει. Έτσι κάνουν οι φίλοι. Μπράβο Παναγιώτη
Όταν ο δήμαρχος Γκυρίνης έχει ως στενό του συνεργάτη έναν δημοτικό σύμβουλο τον οποίο έχρισε αντιδήμαρχο και στον οποίο το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει καταλογίσει ποσό 120 χιλιάδων ευρώ μετά από έλεγχο που έκανε στον πρώην δήμο Μελίκης τότε αυτό συνιστά από μόνο του πολιτικό γεγονός.
Το Ελεγκτικό Συνέδριο ή οι Επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών που κάνουν αυτούς τους.... ελέγχους είναι κρατικά όργανα και βγάζουν πορίσματα. Τα πορίσματα αυτά είναι μαχητά στα αρμόδια δικαστήρια. Ωστόσο, δεν παύει να υπάρχει ένα πόρισμα που προφανώς διαπίστωσε παραλείψεις και ευθύνες και εν τέλει καταλογίζει (και) στον συνεργάτη του δημάρχου Γκυρίνη ποσό ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ για τη διαχείριση στον πρώην δήμο Μελίκης.
Ο αντιδήμαρχος Ισαάκ Χαλκίδης κατά δήλωσή του προ ημερών στην γνωστή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης παραδέχτηκε το γεγονός που ο δήμαρχος εδώ και πολύ καιρό αρνείται να αναφερθεί και να ονοματίσει τον συνεργάτη του. Το έκανε ο ίδιος όμως και τον έβγαλε από τη δύσκολη θέση.

Ποιο είναι το πολιτικό γεγονός; Είναι απλό το θέμα. Ένας σύμβουλος που έχει διατελέσει στον πρώην δήμο Μελίκης για πολλά χρόνια πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου βρίσκεται με έναν καταλογισμό στην πλάτη του. Αυτό είναι το γεγονός και έχει ένα ειδικό πολιτικό βάρος. Γίνονται οι δημοτικές εκλογές το 2010 και ο Ισαάκ Χαλκίδης εκλέγεται με την παράταξη Γκιόνογλου. Η παράταξη τον προτείνει ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου αλλά ουδείς τότε γνώριζε για τον καταλογισμό. Ο ίδιος άνθρωπος εκλέγεται, έστω και τελευταίος και καταϊδρωμένος στις εκλογές του 2014 με την παράταξη Γκυρίνη. Χρίζεται αμέσως αντιδήμαρχος Μελίκης. Παραιτείται απαξιώνοντας πολιτικά τον Γκυρίνη και αυτός τον επαναφέρει πανηγυρικά τον Μάρτιο του 2017 γνωρίζοντας για τον καταλογισμό που κουβαλάει.

Να εικάσω ότι τόσο ο Γκυρίνης όσο και ο ίδιος ο Ισαάκ πιστεύουν ότι δεν υφίσταται θέμα και ότι άπαντες θα απαλλαγούν από το άχθος του καταλογισμού. Το εύχομαι διότι στον εν λόγω καταλογισμό εμπλέκονται και άτομα που γνωρίζω προσωπικά και βάζω το χέρι στη φωτιά γι αυτούς ότι αδίκως τους τραβολογάνε πέρα δώθε.
Επειδή όμως ο Γκυρίνης πιστεύει στην αθωότητα του συνεργάτη του μπορεί να υποκαταστήσει την δικαστική αρχή και διαδικασία; Είναι σε θέση να υπερκεράσει τους πάντες και τα πάντα και να πει ότι "όλα είναι καλά"; Είναι δυνατόν να έχει ως συνεργάτη του έναν σύμβουλο που του έχει καταλογίσει μια δημόσια αρχή ποσό ύψους 120 χιλιάδων ευρώ όταν για ψύλλου πήδημα τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και σε τοπικό ζητούνται παραιτήσεις;

Και καλά ο Ισαάκ να λέει με ύφος προέδρου ΣτΕ και Αρείου Πάγου μαζί ότι η όλη υπόθεση θα καταπέσει και μάλιστα χαμογελάει κιόλας. Εμπλεκόμενος είναι και θεωρώ την αντίδρασή του λογική. Εμπλεκόμενος με καταλογισμό από το Ελεγκτικό Συνέδριο γεγονός που σημαίνει: "Δημοσιονομικός καταλογισμός είναι ο καταλογισμός ποσών δημοσιονομικών ελλειμμάτων, ελλείψεων δηλαδή είτε δημοσίων χρημάτων είτε δημοσίων αξιών είτε δημοσίων υλικών. Αυτός επιβάλλεται, κατά κανόνα, μετά από
σχετικό δημοσιονομικό έλεγχο, είτε από το Ελεγκτικό Συνέδριο είτε από αρμόδιους επιθεωρητές....". Όποιος θέλει να μάθει περισσότερα για το θέμα ας κάνει τον κόπο να μπει ΕΔΩ

Είναι προφανές ότι η απομάκρυνση από τη θέση του αντιδημάρχου του Ισαάκ Χαλκίδη για το λόγο αυτό είναι επιβεβλημένη για λόγους πολιτικής δεοντολογίας. Ο Δήμαρχος Γκυρίνης οφείλει να κάνει πράξη αυτό που ως αρχηγός παράταξης είχε δεσμευτεί προεκλογικά. Ότι θα τα φέρει όλα στο φως και ότι δεν έχει να κρύψει τίποτα. Ότι η διαφάνεια θα υπάρχει παντού.
Βέβαια, λύση στο θέμα θα μπορούσε να δώσει και ο ίδιος ο Ισαάκ αν παραιτούνταν αλλά κατά πως φαίνεται δεν ...παίζει τέτοιο θέμα. Καμιά τροποποίηση παραίτησης μπορεί να κάνει αλλά να φύγει. 
Και γιατί να φύγει άλλωστε; Αφού είναι ο πιο στενός συνεργάτης του Γκυρίνη και ο πιο παραγωγικός αντιδήμαρχος; Δεν υπάρχει λόγος...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολλά είναι τα ερωτηματικά σχετικά με τους καταλογισμούς στον πρώην Δήμο Μελίκης. Σύμφωνα με όσα δήλωσε προ ημερών σε συνέντευξη του ο κ Ισαάκ Χαλκίδης είναι ένας από αυτούς που ο έλεγχος του Ελεγκτικού συνεδρίου του απέδωσε ευθύνες και του έγινε ο καταλογισμός που ο ίδιος ανέφερε. Επίσης υπάρχει και υπάλληλος του ιδίου Δήμου με καταλογισμό κάποιων εκατομμυρίων ευρώ!!! Παραδόξως ο Δήμαρχος Γκυρίνης και τους δύο αυτούς ανθρώπους τους έχει ως τους πλέων στενούς και σοβαρούς συνεργάτες!!! Παρά το γεγονός ότι προεκλογικά μιλούσε ο Γκυρίνης για διαφάνεια και καταπολέμηση τις διαφθοράς, φαίνεται ότι αυτό δεν ισχύει για τους δύο συνεργάτες του. Επίσης απορίας άξιον είναι πως η ελεγκτικοί μηχανισμοί για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν έχουν λάβει κανένα πειθαρχικό μέτρο. Ο κ Εισαγγελεύς έχει γνώσει αυτού του θέματος? Το Υπουργείο Εσωτερικών δε το γνωρίζει? Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας τι λέει για όλα αυτά? Τι είδους σιωπή είναι αυτή? Περίεργα πράγματα!!

Ανώνυμος είπε...

Εδώ και καιρό παρακολουθώ τα δημοσιεύματα σας.Μου κάνει φοβερή εντύπωση ότι πριν έρθει στην δημοσιότητα το θέμα της γυναίκας σας δεν ασχολουσασταν ούτε με το Δήμαρχο ούτε με τον Αντιδήμαρχο ούτε με υπαλλήλους του Δήμου.....Η Δημοσιογραφία θα πρέπει να είναι αντικειμενική και δίκαιη.Εγώ δεν θα σταθώ στο ποιος έχει πράξει νόμιμα και σωστά αυτό θα το κρίνουν οι Κρατικοί μηχανισμοί οι οποίοι είναι πολύ καλά ενημερωμένοι για όλα τα θέματα και για το δικό σας και για τον πρωην Δήμο Μελικης για τον οποίο ο προηγούμενος αναγνώστης αναρωτιονταν οπότε καλά θα είναι να εκφέρουμε γνώμη και άποψη όταν τελεσιδικησουν οι υποθέσεις του καθένα και να μην δημιουργούνται εντυπώσεις για κανένα πολίτη του Δήμου μας.

Ανώνυμος είπε...

Πολλά τα ερωτηματικά καμία απάντηση και από κανένα. Μάλλον κάποιες υποχρεώσεις και κάποια πολιτικά γραμμάτια εξαργυρώνει ο Γκυρίνης σε αυτούς τους ανθρώπους. Διαφορετικά δεν μπορώ να κατανοήσω την συμπεριφορά του Δημάρχου.