Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Μέχρι το τέλος μαζί Γκυρίνης- Ισαάκ! Θα συνεχίσει το έργο του ο αντιδήμαρχος με τις ευλογίες του Δημάρχου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται(1)

Το διοικητικό δίδυμο Γκυρίνης- Ισαάκ
Είναι πλέον κοινός τόπος ότι η θρυαλλίδα της διοίκησης Γκυρίνη ήταν η επιλογή του να χρίσει αντιδήμαρχο τον Ισαάκ Χαλκίδη. Ο εν λόγω αντιδήμαρχος που σημειωτέον είχε τοποθετηθεί στην ίδια θέση τον Σεπτέμβριο του ΄15 και παραιτήθηκε μετά από πέντε μήνες καταγγέλοντας ως ανεπαρκή τον Γκυρίνη, λοιδορώντας τον αντιδήμαρχο Τόκα ως "γκουρού" και απαξιώνοντας συνολικά τον τρόπο και το μοντέλο διοίκησης του δημάρχου.

Μόλις ανέλαβε καθήκοντα εκ.... νέου ο Ισαάκ Χαλκίδης άρχισε ένα ατελείωτο γαϊτανάκι προβλημάτων εξ αιτίας της καθημερινής λειτουργίας αφενός και της ανοχής και κάλυψης που του παρέχει ακόμα και σήμερα ο Γκυρίνης. 
Πρώτο του μέλημα τον περασμένο Μάρτιο ήταν η σύγκρουσή του με το δίδυμο Κυτούδη- Συρόπουλου που ήταν πρόεδροι των σχολικών επιτροπών του δήμου και κατά κοινή ομολογία η δουλειά που έκαναν ήταν πολύ καλή. Ο Ισαάκ θέλησε να ελέγξει πολιτικά το δίδυμο, το αντιμετώπισε ως εσωτερικούς εχθρούς, εκμεταλλεύτηκε την κόντρα που είχε το δίδυμο με τον δήμαρχο και τον κατέστησε σύμμαχό του στην προσπάθεια εκπαραθύρωσης του διδύμου από τις σχολικές επιτροπές. Τελικά, το κατάφερε με την πλήρη στήριξη του δημάρχου Γκυρίνη και από τη στιγμή εκείνη οι δυο άνδρες δέθηκαν τόσο πολύ που πλέον άνοιξε μια νέα ιστορική περίοδος, αυτή που αποκαλώ σχηματικά ως διοίκηση Γκυρίνη- Ισαάκ και απορώ γιατί ενοχλείται ο αντιδήμαρχος τόσο πολύ που το έκανε θέμα στην γνωστή συνέντευξη που παραχώρησε για να επιτεθεί σε μένα επειδή του ασκώ κριτική!!!

Ο Γκυρίνης λοιπόν εγκλωβίστηκε με την επιλογή του αυτή, φαίνεται ότι αντιλήφθηκε κάπως αργά ότι έκανε λάθος αλλά δεν τολμούσε να του ζητήσει να παραιτηθεί, δεν τόλμησε να κάνει χρήση της παραίτησης που διαθέτει στο συρτάρι του. Περίμενε την ώρα και τη μέρα που ο Ισαάκ θα υποβάλλει παραίτηση ο ίδιος αλλά αυτή η μέρα δε φαίνεται να έρχεται. Τη μέρα εκείνη που ο Ισαάκ πήγε να του κάνει το χατίρι ατύχησε διότι μετάνοιωσε και την πήρε πίσω την παραίτησή του. Ήταν αυτή η περιβόητη "τροποποίηση παραίτησης" που είπε στην περιβόητη συνέντευξη ο γλωσσοπλάστης αντιδήμαρχος!!

Ο Ισαάκ παραμένει αντιδήμαρχος και συνεχίζει το έργο του. Ένα έργο που ως τα τώρα είναι αόρατο διότι πολύ απλά δεν υπάρχει. Οι υπηρεσίες στις οποίες προΐσταται δουλεύουν όπως δούλευαν, τίποτα το νέο δεν έχει προστεθεί, απολύτως τίποτα δεν κινείται στον τομέα του πολιτισμού και του αθλητισμού σε επίπεδο πολιτικού σχεδιασμού, στο κοινωνικό κομμάτι ας είναι καλά η κυβέρνηση που μοιράζει επιδόματα αλληλεγγύης και έχει λόγο ύπαρξης το δημοτικό τμήμα κοινωνικής προστασίας...
Ωστόσο, ο αντιδήμαρχος Ισαάκ επειδή έχει μια ροπή προς την τάξη και τη νομιμότητα και επειδή είναι πολυγραφότατος κάνοντας χρήση μιας ιδιότυπης ελληνικής που κατέχει έχει αναδειχτεί στον πιο παραγωγικό αντιδήμαρχο. Τι παράγει; Παράγει έγγραφα.

Ο δήμαρχος Γκυρίνης τι κάνει; Δεν κάνει απολύτως τίποτα. Ταυτίστηκε με τον συνεργάτη του παρά το γεγονός ότι ξέρει, βιώνει την λάθος επιλογή του. Και όλα αυτά διότι δεν είναι ολοκληρωμένος πολιτικός ώστε να μπορεί να πει: "ναι, έκανα λάθος επιλογή. Σε απαλλάσσω από τα καθήκοντά σου αγαπητέ Ισαάκ. Αρκετή ζημιά έκανες".
Δεν μπορεί να αναγνωρίσει δημόσια ο Γκυρίνης ότι έκανε λάθος. Δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό του το λάθος. Αδυνατεί να κατανοήσει ότι η επιμονή του στο λάθος ήδη του κοστίζει μια νέα θητεία. Προτιμά να κρατά μια απασφαλισμένη βόμβα στην τσέπη του παρά να πει το αυτονόητο: Ισαάκ φεύγεις και λάθος μου που δε σε έδιωξα νωρίτερα.
Είναι κοινό μυστικό ότι ο δήμαρχος Γκυρίνης έχει γίνει πολλές φορές αποδέκτης πιέσεων και προτάσεων από συμβούλους του που του λένε "διώξτον, βουλιάζουμε εξ αιτίας του". Η απάντηση που πήραν ορισμένοι εξ αυτών ήταν ...αφοπλιστική: "Όσο γράφει ο Μόχλας δεν τον διώχνω".
Να τον πληροφορήσω ότι εγώ θα συνεχίσω να γράφω και συνεπώς αυτός θα συνεχίσει να παραμένει αντιδήμαρχός του μέχρι το τέλος.
Άντε και καλά κρασιά... 

(1) Θα αναρωτιέστε γιατί έβαλα για πρώτη φορά αριθμό παραπομπής σε τίτλο. Με τον Ισαάκ που ασχολούμαι παραπομπές χρειάζομαι. Πρέπει λοιπόν να εξηγήσω ότι η έκφραση "με ό,τι αυτό συνεπάγεται" είναι μια από τις αγαπημένες του αντιδημάρχου της καρδιάς μας. 
Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και οι δύο μαζί με φόρα στην κομμένη γέφυρα στο Νησέλι.

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ,ΟΣΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΥΤΟΥΔΗ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.ΜΟΛΙΣ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΑ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ.Ο ΑΝΟΗΤΟΣ ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΣΕ.Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.