Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Τίτλοι τέλους στην Αλεξάνδρεια- Σόου Τσίτση και η ..."πανδημία" του Αλευρά!!!

Μαθημένος ο Τσίτσης σε τέτοιες καταστάσεις δίνει το δικό του σόου. Οι διπλανοί του απλώς κοιτούν και ...μαθαίνουν
Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και όσο περνάνε οι μέρες η αλήθεια αποκαλύπτεται σε όλο της το εύρος. Αποκλειστική ευθύνη για..... το χάλι των συμβασιούχων έχει μόνο η κυβέρνηση και ο Σκουρλέτης προσωπικά. Το δικαστήριο αποφάσισε σε ολομέλεια και ο Γκυρίνης έκανε το αυτονόητο, συμμορφώθηκε με την δικαστική απόφαση η οποία δεν είναι μαχητή. Είναι υποχρεωτική και άμεσα εφαρμόσιμη. Συνεπώς, όλα όσα ακούγονται από διάφορες πλευρές που έναν καημό έχουν, να φθείρουν πολιτικά
τον Γκυρίνη, είναι πυροβολισμοί κρότου λάμψης και το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν ένα κλίμα ενάντια στους συμβασιούχους αφενός που φαίνεται ότι εκβιάζουν την μονιμοποίησή τους αδιαφορώντας για το ότι βρωμίζει η πόλη αφενός και αφετέρου για το ότι ένας ανοιχτός διαγωνισμός θα επέτρεπε την συμμετοχή και άλλων ενδιαφερομένων σ΄ αυτή τη διαδικασία.


Στην χτεσινή συνεδρίαση είδαμε ένα γνώριμο σκηνικό το οποίο προσωπικά το ανέμενα. Είδαμε τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Νάουσας Σάκη Τσίτση να εμφανίζεται δίκην πατερούλη και να καθοδηγεί, να μανατζάρει και να δίνει "επαναστατικό" σόου στην αίθουσα. Είχε εξασφαλισμένοι  κοινό αφού εκτός των πρώην εργαζόμενων στην καθαριότητα είχαν έρθει μαζί του και διάφορα στελέχη του ΚΚΕ από Βέροια και Νάουσα.
Τώρα, γιατί εμφανίστηκε στην Αλεξάνδρεια το ΕΚ Νάουσας είναι ένα ερώτημα αλλά δεν είναι της παρούσης.

Η άποψη των εργαζομένων ακούστηκε από έναν εκπρόσωπό τους. Θέλησε να πάρει το λόγο και ο δικηγόρος τους λέγοντας ότι το θέμα είναι νομικό. Δημιουργήθηκε ένταση, διακοπή ενός τετάρτου και στη συνέχεια ο πρόεδρος του έδωσε το λόγο ενώ επί μισάωρο αρνούνταν. Δεν μπορώ να αντιληφθώ τι είχε κατά νου ο πρόεδρος του συμβουλίου και ούτε θα κάνω απόπειρα να τον ερμηνεύσω.

Αίτημα των 20 ήταν να ακυρωθεί η πράξη του δημάρχου με την οποία τους ανακοινώνεται ότι με βάση την απόφαση του Ελεγκτικού δεν ανήκουν πλέον στο δυναμικό του δήμου. Ένα
αίτημα ανεδαφικό και άκρως παράνομο που όμως πάνω σ΄ αυτό πλειοδότησε για ακόμα μια φορά ο Αλευράς που για ακόμα μια φορά επανέλαβε τον εαυτό του. Χωρίς επαφή με την πολιτική πραγματικότητα, ανημέρωτος και εν πολλοίς αδιάβαστος υποστήριζε ότι κανείς ΟΤΑ δεν έκανε απολύσεις ενώ όλοι ξέρουν ότι εδώ και μήνες, πριν ακόμα την απόφαση της Ολομέλειας, δεκάδες δήμοι έκαναν απολύσεις ή μάλλον δεν ανανέωσαν τις συμβάσεις και προχώρησαν σε νέες προσλήψεις. Όπως έπρεπε να κάνει και ο δήμος Αλεξάνδρειας δηλαδή αλλά τώρα πληρώνει τα πισωγυρίσματα. 
Ο Αλευράς μάλιστα έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο και επικείμενη "πανδημία" στην Αλεξάνδρεια εξ αιτίας των απορριμμάτων που μέσα στη ζέστη απειλούν την δημόσια υγεία. Μιλάμε ότι ο σύμβουλος βλέπει πολύ μπροστά. Εξ όσων γνωρίζω κανείς δεν αναφέρθηκε σε "πανδημία" ούτε στην Αθήνα που γίνεται ο χαμός. Τι να πω.

Στο ίδιο μήκος κύματος με την πρώτη παρουσία του στις συνεδριάσεις κινήθηκε και ο Στ. Μίχος που εστίασε στην "σπουδή του Δημάρχου" και παράβλεψε τις ανόητες πολιτικά κινήσεις του Σύριζα που έταζε λαγούς με πετραχήλια. Για σπουδή μίλησε και ο Δημητριάδης που όμως δεν απάντησε στο ερώτημα που ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά ποιος πληρώνει τον καταλογισμό;

Το θέμα είναι απλό και ξεκάθαρο. Οι 20 αποτελούν παρελθόν από τον δήμο Αλεξάνδρειας όπως και οι άλλοι έξι χιλιάδες περίπου σε όλη τη χώρα που είδαν την πόρτα της εξόδου. Αυτό που προέχει είναι να πληρωθούν. Τίποτα περισσότερο. Αυτό είναι το προοδευτικό διακύβευμα. Να πληρωθούν και να δοθούν ίσες ευκαιρίες σε όλους όσοι θέλουν να προσληφθούν.
Τέλος, οι ΟΤΑ θα πρέπει να απαιτήσουν να σταματήσει το Υπουργείο τα παιχνίδια. Να δοθεί πλήρης αυτονομία και αυτοτέλεια στους ΟΤΑ που από μόνοι τους θα αποφασίζουν ποιες είναι ανάγκες και θα προσλαμβάνουν αυτούς που χρειάζονται. Τόσο απλό.

Τέλος, ανοίγει εκ των πραγμάτων η είσοδος των ιδιωτών στην αποκομιδή των σκουπιδιών. Και κατά την άποψή μου καλώς ανοίγει και θα  πρέπει όλοι όσοι κόπτονται ότι ενδιαφέρονται για τα κοινά και την τσέπη των φτωχών να είναι παρόντες στην απόλυτη διασφάλιση του πλαισίου που θα στηθεί την επόμενη μέρα. Από που προκύπτει ότι οι ΟΤΑ θα πρέπει να έχουν οι ίδιοι αυτό το έργο; Το γράφει σε κάποιο ευαγγέλιο; Το δε υπουργείο θα πρέπει να αφήσει τους δήμους χωρίς παρεμβάσεις και να ασχοληθεί με το κύριο ζήτημα που είναι η διαχείριση των απορριμμάτων που σήμερα ενταφιάζονται ενώ θα μπορούσαν να αποτελέσουν πηγή εσόδων για το κράτος. Τόσο απλό.

Και τελειώνω με μια αναφορά σε διαφόρους γραφικούς που παριστάνουν τους επαναστάτες. Μαζευτείτε, γίνεστε καταγέλαστοι...

-πηγή φωτογραφιών: Έμβολος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σα να πάχυνε ο Λιολιόπουλος, η έτσι μου φαίνεται?