Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Η ΟΝΝΕΔ Ημαθίας κάνει κρτική στον Αποστόλου που ήρθε στη Βέροια προσκελημένος του Γιαννακάκη!!! Μνημείο η ανακοίνωση

Πριν από λίγο έφτασε μια ανακοίνωση από την ΟΝΝΕΔ Ημαθίας η οποία θα πρέπει να συμπεριληφθεί στην διδακτική ύλη στις σχολές πολιτικών επιστημών. Οι νέοι της ΝΔ στο νομό ασκούν κριτική στον υπουργό Γεωργίας Αποστόλου που παραβρέθηκε στην υπογραφή του καταστατικού της ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ στη Βέροια λέγοντας ότι.....
κακώς παραβρέθηκε και ότι κακώς η ΝΕ του Σύριζα κάλεσε τους αγρότες να πάρουν μέρος στο 2ο φεστιβάλ που διοργάνωσε ο Τουριστικός Όμιλος Βερμίου και το Επιμελητήριο Ημαθίας.
Προφανώς οι νέοι της ΝΔ έχουν μεγαλύτερο πάθος από μας τους μεσήλικες αλλά καλό θα είναι όταν γράφουν ανακοινώσεις να τις ξαναδιαβάζουν για να μην κάνουν "πατάτες", όπως αυτή.
Είναι δυνατόν να ερχότανε ο υπουργός στην υπογραφή του καταστατικού απροσκάλεστος; Όχι βέβαια. Κάποιοι τον κάλεσαν λοιπόν. Αντί να ασκήσουν κριτική στον Γιαννακάκη που είναι σύμβουλος του γραμματέα της ΝΔ Αυγενάκη που κάλεσε τον υπουργό Αποστόλου αυτοί ασκούν κριτική στον υπουργό που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση.  Μπορεί να τα βάλει κάποιος με τέτοια λογική; 
Επίσης η ΟΝΝΕΔ Ημαθίας λέει ότι η κυβέρνηση Σύριζα Ανελλ ευθύνεται για τα όσα στραβά υπάρχουν στο χώρο της αγροτικής οικονομίας. Προφανώς έτσι τους λένε οι παλιοί. Πιθανόν να πιστεύουν ότι ο Σύριζα κυβερνάει εδώ και δεκαετίες τη χώρα. Για να βγουν όμως από την απορία ας κάνουν ένα "ψάξιμο" στο διαδίκτυο να το διαπιστώσουν.
Τέλος και για να σοβαρευτούμε. Ας ακούσουν οι νέοι της ΝΔ στην Ημαθία την ομιλία του Γιαννακάκη και θα διαπιστώσουν ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική από αυτή που πιστεύουν. Εκτός και αν οι νέοι της ΝΔ είναι και αυτοί κατακυριευμένοι από φανατισμό και εμμονές για την πολιτική ρεβάνς. Ας το πουν ξεκάθαρα ότι κουράστηκαν να είναι στην απέξω και ότι βιάζονται να εγκατασταθούν στην κυβερνητική εξουσία. Θα ήταν πιο έντιμο πολιτικά από το να γράφουν τέτοιες ανακοινώσεις όπως αυτή που ακολουθεί:

Η ΟΝΝΕΔ Ημαθίας συγχαίρει τους διοργανωτές του 2ου Φεστιβάλ Ροδάκινου και καταδικάζει τον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας 
καθώς και τους εκπροσώπους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις του. 

Το 2ο Φεστιβάλ Ροδάκινου που συνδιοργάνωσαν τις ημέρες αυτές στη Βέροια, ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας, η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας και το Επιμελητήριο Ημαθίας, θεωρούμε πως είναι μια σοβαρή εκδήλωση για ένα θέμα που ενδιαφέρει ιδιαίτερα και πολλούς νέους ανθρώπους της Ημαθίας, που θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με την πρωτογενή παραγωγή και την καλλιέργεια του ροδάκινου. 

Δυστυχώς, η σοβαρότητα της διοργάνωσης κινδύνεψε να χαθεί, από όσα έχουν διατυπώσει τις ημέρες αυτές, σε εκδηλώσεις της, περιφερόμενοι εκπρόσωποι της κυβέρνησης (κυρίως ο άσχετος και πολυλογάς υπουργός αγροτικής ανάπτυξης), αλλά και τοπικοί εκπρόσωποί της, με αποκορύφωμα την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, μέσω της οποίας κάλεσε τους αγρότες της Ημαθίας, να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις. Αντιλαμβανόμαστε τους λόγους... “ευγενείας” (τουλάχιστον), για τους οποίους οι διοργανωτές του Φεστιβάλ, δεν αντέδρασαν στην αυθαιρεσία τους, αν και είμαστε σίγουροι ότι θα ήθελαν πολύ να το κάνουν. 

Από την άλλη πλευρά, φάνηκαν περίτρανα τις ημέρες αυτές, μέσα από τις εισηγήσεις των ειδικών, οι προοπτικές του ροδάκινου, ως προϊόν που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ναυαρχίδα ανάπτυξης, της τοπικής πρωτογενούς οικονομικής δραστηριότητας, εάν βέβαια δεν υπήρχε η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε βάρος του αγροτικού κόσμου και ιδιαίτερα σε βάρος των νέων αγροτών. 

Συγχαίρουμε τους διοργανωτές του 2ου Φεστιβάλ Ροδάκινου, για την πραγματικά αξιόλογη και χρήσιμη πρωτοβουλία τους. Καταδικάζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, για την προσπάθειά του, να “καπελώσει” την εκδήλωση, προσπάθεια που όπως φάνηκε δεν ήταν απλώς μια αστοχία αλλά ήταν μια κίνηση απελπισίας, προκειμένου να ταυτιστεί με κάτι θετικό, για να καλύψει την παταγώδη αποτυχία του και στο θέμα του ροδάκινου. 

Ως νέοι άνθρωποι, κουραστήκαμε από τέτοιες παλαιοκομματικές τακτικές. Ως νέοι άνθρωποι, θα αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας, να τελειώνουμε μια ώρα αρχίτερα, με αυτούς που επιμένουν να καταστρέφουν το μέλλον μας. 


Για την ΟΝΝΕΔ Ημαθίας
Αλέξανδρος Καλαϊτζίδης.
Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Ημαθίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: