Κυριακή 14 Μαΐου 2017

παρέμβαση- Για την καταγγελία Αλεξάνδρειας εις βάρος Τρικάλων για δωροδοκία- Ρίξτε τους τόνους και συνεννοηθείτε

-Θα τρέχετε και δε θα φτάνετε!!!


Το πρωτάθλημα στην πρώτη κατηγορία της τοπικής ΕΠΣ ολοκληρώθηκε αγωνιστικά πλην όμως η αναπάντεχη κίνηση της ΑΕ Αλεξάνδρειας που έγινε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή έβαλε φωτιά τόσο στον βαθμολογικό πίνακα όσο και σε μια σειρά συμπολιτών που για αρκετό καιρό θα "τρέχουν και δε.....
θα φτάνουν". Διότι περί αυτού πρόκειται όταν εξαπολύεται μια τόσο βαριά κατηγορία, όπως αυτή της δωροδοκίας, και εμπλέκονται πάνω από είκοσι άτομα!!!

Η ΑΕ Αλεξάνδρεια κατέθεσε λοιπόν μια έγγραφη καταγγελία στην ΕΠΣ Ημαθίας, στην ΕΠΟ αλλά και στον Εισαγγελέα Βέροιας και εδώ το πράγμα αρχίζει και σοβαρεύει πολύ επικίνδυνα. Ο Εισαγγελέας Βέροιας τις επόμενες μέρες είναι αναγκασμένος να διατάξει έρευνα ώστε να διαπιστώσει εαν υπάρχουνε ενδείξεις τέλεσης αυτού του αδικήματος που καταγγέλεται ενυπογράφως και μάλιστα συνηγορούν και δυο ποδοσφαριστές. Και αυτοί εγγράφως και με υπογραφή παρακαλώ. Θα κληθούν από τον ανακριτή όλοι όσοι ήταν μέσα στα αποδυτήρια του Αράχου. Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον 18 -20 άτομα, παίχτες, προπονητής και παράγοντες εμπλέκονται και θα κληθούν ως μάρτυρες να επιβεβαιώσουν ή όχι τα όσα καταγγέλουν οι συμπαίκτες τους.

Επίσης, θα κληθούν από τον ανακριτή και άλλοι συμπολίτες που μετά τον αγώνα ΑΡΑΧΟΣ -ΤΡΙΚΑΛΑ έγιναν αποδέκτες και μάρτυρες μιας πρωτοφανούς κατάστασης δεχόμενοι τηλεφωνήματα και πιέσεις με αποτέλεσμα να είναι πλέον πρωτογενείς μάρτυρες στην όλη υπόθεση. 

Είναι προφανές ότι το ποινικό κομμάτι του όλου ζητήματος θα το αξιολογήσει ο Εισαγγελέας και θα αποφασίσει την ώρα που πρέπει. Ωστόσο, αυτό το κομμάτι είναι ανεξάρτητο με εκείνο που αφορά στην αθλητική δικαιοσύνη. Πρόκειται για μια άλλη και ανεξάρτητη διαδικασία που μέσα στην βδομάδα που αρχίζει αύριο Δευτέρα θα ολοκληρωθεί πρωτοδίκως. Η καταγγελία θα εξεταστεί από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Ημαθίας και αυτή θα κληθεί να βγάλει απόφαση πολύ σύντομα διότι πρέπει να κυρωθεί ή όχι ο βαθμολογικός πίνακας. Συνεπώς με την διαδικασία του κατεπείγοντος θα εξελιχτεί η όλη διαδικασία.

Εφόσον η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Ημαθίας είναι επιβαρυντική σε τέτοιο βαθμό που να στερεί το πρωτάθλημα από τα Τρίκαλα (δηλαδή αφαίρεση βαθμών ή  υποβιβασμός) τότε είναι προφανές ότι η ομάδα των Τρικάλων θα προσφύγει στην δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ. Το ίδιο σύντομα θα αποφανθεί το δευτεροβάθμιο όργανο και εκεί σταματάνε όλα. Ό,τι πει η ΕΠΟ δηλαδή και τέλος. Αν δηλαδή διαπιστώσει δωροδοκία με εμπλοκή σωματείου τότε η ποινή που προβλέπει ο ΚΑΠ είναι υποβιβασμός και πρόστιμο στις ομάδες που εμπλέκονται. Αν όχι τότε όλα καλώς καμωμένα και τα πράγματα θα κυλήσουν ήρεμα και ωραία.

Εγώ δε θα βιαστώ να αποφασίσω διότι αφενός μεν αγνοώ το σύνολο των γεγονότων και αφετέρου αγνοώ το πλαίσιο λειτουργίας της αθλητικής δικαιοσύνης προς την οποία κανέναν σεβασμό και εμπιστοσύνη δεν έχω. Συνεπώς, θα περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχτεί το ζήτημα. Αυτό που θα επιχειρήσω να προσεγγίσω είναι μια άλλη πτυχή της υπόθεσης που αφορά την τοπική κοινωνική ζωή.

Η εν λόγω υπόθεση αφορά και θα απασχολήσει αρκετούς συμπολίτες και κατά συνέπεια θα έχει επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία. Η κοινωνίες στην περιοχή ειναι μικρές και αλληλοτροφοδοτούμενες. Η αλληλεπίδραση μιας εκάστης είναι συνεχής και ως εκ τούτου είναι αδύνατον, για να μην πω αντιεπιστημονικό, να μην διαχυθούν τα αποτελέσματα της εν λόγω υπόθεσης προς πάσα κατεύθυνση. Δηλαδή, δεν πρόκειται για μια υπόθεση που αφορά σε ένα χωριό ή καλύτερα σε μια παρέα ενός χωριού οπότε θα ήταν ήσσονος σημασίας το πρόβλημα.

Ο πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Δημ. Σαμαράς πήρε στις πλάτες του ένα πολύ μεγάλο βάρος. "Έτρεξε" την ομάδα της πόλης σχεδόν μόνος του στο οικονομικό και πήρε μια πολύ σοβαρή απόφαση προ ημερών όταν υπέβαλλε μήνυση στον Εισαγγελέα και καταγγελία στην ΕΠΣ-ΕΠΟ. Δεν είμαι σε θέση να αναλύσω τις παραμέτρους εκείνες που τον οδήγησαν σ΄ αυτή την πράξη. Αυτό όμως που μπορώ να πω με πλήρη συναίθηση είναι ότι αυτή η ενέργεια είναι πάρα πολύ σοβαρή και μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες σε πολλούς. Δε γνωρίζω αν όλα αυτά τα συνυπολόγισε. Δεν αναφέρομαι στο αν θα πάρει ή όχ πρωτάθλημα τα Τρίκαλα. Το σοβαρόν της υπόθεσης είναι το ποινικό μέρος και εκεί να γνωρίζουν άπαντες που σήμερα πιθανόν παριστάνουν τα κοκόρια ότι το αδίκημα της δωροδοκίας είναι πολύ σοβαρό και οι ποινές είναι εξοντωτικές. Συνεπώς, ας κρατήσουν άπαντες χαμηλά τη μπάλα και ας το όλο θέμα πιο ψύχραιμα και εξηγούμαι:

Όποιος θέλει στα σοβαρά να διαπιστώσει τι τον περιμένει ποινικά εάν και εφόσον η υπόθεση προχωρήσει και δεν βρεθεί κάποια φόρμουλα συνενόησης τότε δεν έχει παρά να μπει στο λινκ ΕΔΩ και να δει τι περιμένει όσους καταδικαστούν.
Αφού λοιπόν διαβάσουν με προσοχή και αναλογιστούν αν αυτές τις συνέπειες μπορούν να τις σηκώσουν στις πλάτες τους τότε ας κάνουν ό,τι νομίζουν. Αν όμως διαπιστώσουν ότι μπροστά τους υπάρχει ένα βουνό και είναι δύσκολο να το περάσουν τότε καλά θα κάνουν όλοι να ρίξουν τους τόνους και να βρουν δίοδο επαφής και συνενόησης ώστε να αποφευχθεί η παραπομπή της υπόθεσης στο δικαστήριο. Μ΄ άλλα λόγια, να κάνουν μια θεαματική κωλοτούμπα, να κοπούν τσαμπουκάδες και κλαρινομαγκιές και να δουν το συμφέρον τους, το συμφέρον της οικογενείας τους και του συνόλου γενικότερα. 

Δεν θεωρώ λογικό μια κόντρα χωρίς σοβαρή αιτία να οδηγήσει ανθρώπους, μέλη της τοπικής κοινωνίας, σε δύσκολες καταστάσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: