Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Αίσχος ολκής. Γονείς θέλουν να εκμεταλλευτούν τον θάνατο της 17χρονης με ..μπόνους για τα παιδιά τους στις Πανελλήνιες!!!

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η είδηση της ντροπής, η ντροπιαστική είδηση της χρονιάς έστω κι αν αυτή βρίσκεται μόλις στον τρίτο μήνα.
Αναφέρομαι στην απαίτηση ορισμένων γονέων, μελών του Συλλόγου Γονέων του 2ου Λυκείου Αλεξάνδρειας να εισαχθούν τα.... παιδιά τους κατ΄ εξαίρεση ή να πριμοδοτηθούν με έξτρα μόρια στις επικείμενες πανελλήνιες εξετάσεις εξ αιτίας του τραγικού χαμού της 17χρονης Αναστασίας που έχασε τη ζωή της στην Ρώμη της Ιταλίας.

Η ιστορία έχει ως εξής. Ορισμένα μέλη του Συλλόγου Γονέων του 2ου Λυκείου Αλεξάνδρειας σκέφτηκαν ότι θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τον χαμό της 17χρονης και έχοντας ως "επιχείρημα" την αναστάτωση που επήλθε στους συμμαθητές της, που είναι παιδιά τους, αιτήθηκαν να πριμοδοτηθούν τα παιδιά τους με έξτρα μόρια στις πανελλήνιες εξετάσεις. Σκέφτηκαν ότι το ίδιο έγινε και πριν από χρόνια, τότε με τραγικό δυστύχημα των μαθητών του Μακροχωρίου και σύστησαν επιτροπή και επισκέφθηκαν τον υπουργό Παιδείας Τ. Κουράκη.
Ο Υπουργός, μόλις άκουσε το παράλογο αίτημα των γονέων εξανέστη και το απέκλεισε καθέτως και οριζοντίως.

Ωστόσο, ορισμένο εκ των γονέων που λένε ότι έχουν "άκρες" στο κυβερνητικό κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ, επιμένουν και λένε ότι θα πρέπει ο Σύλλογος Γονέων να επιμείνει κι αυτός θεσμικά και λένε ότι τελικά μπορεί να γίνει πράξη το αίτημά τους ώστε τα παιδιά τους να τύχουν αυτού του προνομίου.
Να σημειώσω ότι σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, οι ίδιοι οι μαθητές, ή τουλάχιστον στην μεγάλη τους πλειοψηφία οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου που δίνουν εξετάσεις, αρνήθηκαν ή ήταν αντίθετοι με τέτοια ενέργεια των γονέων τους που όμως κινήθηκαν ως γνήσιοι "Ελληναράδες" από μόνοι τους.

Είναι προφανές ότι το αίτημα είναι απαράδεκτο και παντελώς αστήρικτο. Πολλά είναι τα παιδιά που δίνουν εξετάσεις κάθε χρόνο και χάνουν είτε από παθολογικά αίτια είτε από ατυχήματα κλπ τους γονείς τους, τα αδέρφια τους κλπ και δεν τυγχάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης. 
Ωστόσο, το παντελώς ανήθικο είναι η εκμετάλλευση του τραγικού χαμού της 17χρονης από τους γονείς αυτούς. Ουσιαστικά, επιρρίπτουν ευθύνες στην αδικοχαμένη μαθήτρια που αναστατώθηκε το πρόγραμμα των παιδιών τους και ζητάνε από την πολιτεία ...επανόρθωση.
Κρίμα. Θα περιμένω από τον Σύλλογο Γονέων με τον θεσμικό του εκπρόσωπο μια ξεκάθαρη απάντηση και τοποθέτηση καταδικαστική αυτής της ενέργειας.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προτιμώ να το αφήσω ασχολίαστο γιατί δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική! Θα πρέπει όμως να υπενθυμίσουμε την ειδοποιό διαφορά με το δυστύχημα των μαθητών της Α τάξης Λυκείου Μακροχωρίου που έγινε στα Τέμπη στις 13 Απρίλη του 2003, μέρα Κυριακή 7 παρα είκοσι το απόγευμα.ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΛΕΙΣΕ! ΕΠΑΨΕ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ! και αυτός ήταν ο λόγος που ο δήμαρχος Λευτέρης Βαλαβάνης προέβη στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να δοθούν ορισμένα προνόμια στους μαθητές της Γ τάξης που μετά από λίγες ημέρες έδιναν εξετάσεις. Ορισμένοι δε εξ αυτών είχαν χάσει τα αδέρφια τους στο μοιραίο λεωφορείο! και άλλοι είχαν τραυματίες τα αδέρφια τους! Ας κάνουν λοιπόν αυτοί οι γονείς το σταυρό τους να δοξάσουν το Θεό που ζούνε τα παιδιά τους, και ας μην περάσουν ποτέ στο πανεπιστήμιο!Ο Θεός να δίνει κουράγιο στους γονείς της Αναστασίας και μακάρι αυτή η ιερόσυλη ενέργεια να μη φτάσει ποτέ στα αυτιά τους!

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΩ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ. ΚΑΛΑ ΘΑ ΕΙΤΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΑΙ ΟΝΟΜΕΤΕΠΩΝΗΜΑ.ΝΤΡΟΠΗ, ΝΤΡΟΠΗ

Ανώνυμος είπε...

Στον μαχαλά έχουν ιερό και όσιο.Τιμούνε τους νεκρούς.
.Δεν πειράζει αφού δεν είναι το παδί μας δεν βαριέσε!Ακόμη δεν έγινε η κηδεία της άτυχης κοπέλας και πατάνε στο πτώμα της.Να λυπάσαι; να κλαίς;να, να . Λυπάμαι που αυτοί οι γονείς εί -ναι συμπολίτες μου.

Ανώνυμος είπε...

Ta paidia afta ta skeftike omws kanenas prin sxoliasei se afto to site? Lathos o tropos twn gonewn alla afou skeftese San anthrwpoi tha eprepe na skefteite thn psixologia tous Kai na sevasteite to ti pernane!

Ανώνυμος είπε...

Αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα.
Σπύρος Τασιόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Φτου φτου να μη βασκαθούν, που μπήκα σ.

Τέως μαθητής νυχτερινού σχολείου που μπήκα στο Πανεπιστήμιο με περιστασιακή ευνοϊκή νομοθετική ρύθμιση, το τέλειωσα και τώρα είμαι άνεργος πολιτικός μηχανικός. Και τι δεν θα΄ δινα να ήμουν αυτορυθμιζόμενος ... υδραυλικός με δουλίτσα, τώρα...

Ανώνυμος είπε...

Να σημειωθεί ότι τα παιδιά από το μακροχωρι που ήταν στο ατύχημα και τα κατάφεραν όταν ήταν τρίτη λυκείου έδωσαν κανονικά πανελλήνιες..

Ανώνυμος είπε...

Όσα λέει το σιτε δεν ισχύουν και το αν συμβεί κάτι τέτοιο ,δηλαδή να ζητηθεί οι μαθητές αυτοί να περάσουν με λιγότερα μόρια δε θα είναι κάτι το παράλογο. Οι μαθητές του Μακροχωριου που όταν έφτασαν τρίτη λυκείου και έδωσαν κανονικά πανελλήνιες είναι λογικό. Δύο χρόνια πέρασαν ,όχι ΔΎΟ ΜΗΝΕΣ !!
Είναι άδικο αυτή η συνολικη τραγωδία να στερήσει από τα το δικαίωμα να περάσουν στη σχολή που επιθυμούν. Έχουν καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες τόσο καιρό για έναν βαθμό και εξαιτίας του τραγικού περιστατικου δεν μπορούν πλέον να διαβάσουν συστηματικά.Πρωτου κατηγορησετε κάποιον, ΕΛΑΤΕ ΣΤΗ ΘΈΣΗ ΤΟΥ! προς θεού κανείς δεν πατάει επί πτωμάτων. Ίσα ίσα η αγάπη των παιδιών για την Αναστασία τους κάνει να μην μπορούν να αποδώσουν πλέον 100 της 100.
Σκεφτείτε πριν μιλήσετε!!!

Ανώνυμος είπε...

Αν κάποιος χρειάζεται βοήθεια και συμπαράσταση είναι η οικογένεια της Νατάσσας...Δυστυχως δεν μπορεί να απαλύνει τίποτα τον πόνο αυτών των ανθρώπων!!Ο Θεός να αναπαυσει την ψυχούλα του παιδιού και να δίνει κουράγιο στους γονείς της.Οσο για τους άλλους,κρίνονται από τις πράξεις τους!!!

ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ είπε...

ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ "ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ" ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝΕ ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ . ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ (ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ) ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ Η ΡΕΤΣΙΝΙΑ ΜΕΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ!!!! ΤΟ "ΒΟΛΕΜΑ" ΜΕ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΡΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!!