Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Οι θρησκευτικοί "ταλιμπάν" ξαναχτύπησαν / Οι λιτανείες δίνουν και παίρνουν κάθε μέρα στην Ημαθία

Οι θρησκευτικοί "ταλιμπάν" της χώρας μας συνεχίζουν ακάθεκτοι. Με κάθε αφορμή, με κάθε ευκαιρία βγαίνουν στους δρόμους των πόλεων με τα ράσα τους, τα άμφιά τους, τις καλόγριες για ντεκόρ και συνοδεία του στρατού (;) κάνουν λιτανείες.
Έχοντας εφεύρει ένα νέο κόλπο οι... παπάδες για να έχουν περισσότερη δουλειά και περισσότερα έσοδα βάφτισαν τις εκκλησίες τους με δυο ονόματα. Δηλαδή αν μια εκκλησία ονομάζονταν "Ι.Ν Αγίου Δημητρίου" πρόσθεσαν και τον "Άγιο Φανούριο" για να γιορτάζει δυο φορές το χρόνο. Αυτό σημαίνει δυο φορές λιτανεία, δυο φορές πανηγυρικές δοξολογίες και εσπερινοί κλπ και διπλάσια έσοδα.

Κι όλα αυτά καλά. Αυτό που επιτέλους θα πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι η παρουσία του κράτους με τα συνοδά έξοδα στις τελετές αυτές. Καλείται ο στρατός να κουβαλήσει τον επιτάφιο, καλείται να κουβαλήσει τις εικόνες, να παριστάνει το ντεκόρ σε κάθε θρησκευτική εκδήλωση.
Αν θέλουν οι παπάδες επισημότητες να ντύσουν τους πιστούς με ειδικά ρούχα για να κουβαλάνε αυτοί τα θρησκευτικά σύμβολα κι όχι ο κρατικός στρατός που για άλλη δουλειά υπάρχει και συντηρείται από τους φορολογούμενους. Κι εδώ που τα λέμε και αυτός πρέπει να καταργηθεί αλλά είναι άλλη ιστορία αυτή. 

Η φωτογραφία αυτή είναι από την περιφορά στη Βέροια προχτές

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς κύριε πρέπει να σας δει ψυχίατρος.

Ανώνυμος είπε...

Πρώτον στοχοποιεις το Καψοχωρι που εχει 1 παπα που τρεχει για τα παντα. Ντροπη λιγο.
δευτερον εχεις τιτλο - Οι θρησκευτικοί "ταλιμπάν".
Εαν εγραφες αυτον τον τιτλο εκει που μενουν οι ταλιμπαν , δυστυχως θα ησουν χωρις κεφαλι (θα στο ειχαν κοψει).
Οποτε μην τρελενεσαι αδικα. Και αμα θες να τρελαθεις πανε μια βολτα στο ισλαμ (σαρια κτλ) και αμα ερθεις πισω ζωντανος σφυρα με.
Μην τα ισοπεδωνουμε ολα. Εχεις δικιο, αλλα βγαζεις αδικο.
Δεν παραδεχομαστε ολο το παπαδαριο, ΑΛΛΑ ειμαστε στην πλειοψηφια ορθοδοξοι, θες, δεν θες.
Οποτε λιγο πιο συγκεριμενες αναρτησεις. Οχι επειδη το καψοχωρι ειναι ευαλωτο το χτυπας. Οντος ηταν Αγιος Δημητριος και εγινε ΚΑΙ Αγιος Φανουριος. Χαλαρα.Ισως εαν ελεγες αλλα χωρια να σου απαντουσαν πιο βαρβαρα . Δυστυχως αυτη ειναι η δημοκρατια. Να γραφει ο καθενας την καθε @απαρια χωρις συνεπεια.
Αντε γειααααααααααααααααααααα