Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Κομματική Οργάνωση Ημαθίας Μ-Λ ΚΚΕ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

Εργαζόμενοι-Εργαζόμενες


Λίγο διάστημα μετά τις ευρωεκλογές του Μάη που αποτέλεσαν ηχηρή λαϊκή αποδοκιμασία της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, μετά τις πρωθυπουργικές ψευδολογίες και ταξίματα, την ψεύτικη ρητορική για έξοδο από την καπιταλιστική κρίση, τα μνημόνια και τη δήθεν αποκατάσταση των αδικιών, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτει με ταχύτατους ρυθμούς το...
πρόσωπό, τους αληθινούς της στόχους για το επόμενο διάστημα.
Τα νέα στελέχη που εγκαταστάθηκαν στους υπουργικούς θώκους, υποχείρια κι αυτά του ιμπεριαλισμού της ΕΕ  και του ΔΝΤ, αποδεικνύονται πιστοί εγγυητές για τη συνέχιση της πιο  βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που γνώρισε η εργατική τάξη κι ο λαός μας, ιδιαίτερα στα χρόνια της μνημονιακής υποδούλωσης, πολιτική φτώχειας, τεράστιας ανεργίας, εξαθλίωσης κι απόγνωσης. Αποδεικνύουν στην πράξη όσα έχουν ήδη δηλώσει, πως η «πολιτική της Ελλάδας δεν αλλάζει» αλλά «επισπεύδεται ».

Κλείνοντας με βιασύνη-κι αυτήν ακόμα την κορωνίδα της αστικής τους δημοκρατίας-τη Βουλή για ευνόητους λόγους, κάτω από το σφιχτό νεοαποικιακό έλεγχο και εξάρτηση των ΕΕ και ΔΝΤ, προχωρούν στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, ξεκινώντας από τη ΔΕΗ, της οποίας κομμάτι έχουν παραδώσει στο μεγάλο κεφάλαιο στο παρελθόν.
Δημιουργούν τη λεγόμενη «μικρή» ΔΕΗ, φιλέτο για τα μονοπώλια που παίρνουν θέση για να αρπάξουν τη λεία .

Εργαζόμενε
Το ξεπούλημα της ΔΕΗ μας αφορά όλους, αφορά κάθε λαϊκό νοικοκυριό. Αφορά ιδιαίτερα τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μας που γειτνιάζει με μεγάλα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος-Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Αμύνταιο .
Γνωρίζεις καλά από την εμπειρία σου ότι κανένα όφελος δεν πρόκειται να προκύψει για σένα από τη λαοκτόνα αυτή πολιτική της κυβέρνησης, παρά μονάχα τεράστια αύξηση στην τιμή του ρεύματος. Με την προηγούμενη ιδιωτικοποίηση κομματιού της ΔΕΗ, έφτασες να πληρώνεις μέσα σε λίγα χρόνια 80% ακριβότερο το ρεύμα, πληρώνεις 130% βαρύτερους φόρους ρύπων. Κοντά σ’ όλα αυτά πρέπει να συνυπολογίσεις και την αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος που ισχύει από την 1η Ιούλη.
Είναι ψέμα πως έχεις να κερδίσεις από το ξεπούλημα που επιχειρούν κυβέρνηση, ντόπιο και ξένο κεφάλαιο.
Πέρα από τις συνέπειες για εκατομμύρια λαϊκές οικογένειες, βαρύς είναι και ο πέλεκυς  για τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ. Χιλιάδες θέσεις θα χαθούν με επακόλουθη αύξηση των ελαστικών μορφών εργασίας, συμβασιούχους και εργαζόμενους σε εργολαβίες, μεγάλωμα του εργασιακού μεσαίωνα.
Μπορούμε επίσης να προβλέψουμε τις περιβαλλοντικές συνέπειες σε μια έτσι κι αλλιώς επιβαρυμένη περιοχή από την αλόγιστη χρήση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας μας από τους αδηφάγους και αχόρταγους για υπερκέρδη επιχειρηματικούς ομίλους.

Εργαζόμενε

Το ΜΛ-ΚΚΕ  σε καλεί να μην πέσεις στην παγίδα που στήνουν με επιμέλεια κυβέρνηση, ντόπια μεγαλοαστική τάξη και ξένοι ιμπεριαλιστές, σε συγχορδία με τα φερέφωνα, μεγάλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

§  Λέμε ΟΧΙ στο επιχειρούμενο ξεπούλημα της ΔΕΗ και του δημόσιου πλούτου
§  Λέμε ΟΧΙ στις μεθοδευμένες προσπάθειες κοινωνικού αυτοματισμού που επιχειρούνται για άλλη μια φορά με στόχο να κρύψουν την αλήθεια για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα
§  Λέμε ΟΧΙ στις καλλιεργούμενες αυταπάτες πως έτσι μπαίνει μία τάξη στα κακώς κείμενα, πως με την ιδιωτικοποίηση θα ωφεληθεί ο καταναλωτής
§  Λέμε ΟΧΙ στις χιλιάδες απολύσεις –ΟΧΙ στον εργασιακό μεσαίωνα που επιφυλάσσουν για τους εργαζόμενους κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ

Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, εργατικό και λαϊκό κίνημα έχουν κάθε συμφέρον να  ακολουθήσουν το δρόμο του αγώνα για την ανατροπή αυτής της λαοκτόνας πολιτικής που τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση, σε ακόμα μεγαλύτερη ανεργία ενώ χαρίζει και πρόκειται να χαρίσει ακόμα μεγαλύτερα κέρδη σε ντόπια και ξένα επιχειρηματικά κεφάλαια, βαθαίνοντας περισσότερο την εξάρτηση.


Κ.Ο Ημαθίας ΜΛ-ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: