Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

video / Το ψηφοδέλτιο Ημαθίας παρουσίασαν Μπόλαρης και Μούρνος / 5 οι πυλώνες του προγράμματος

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Μάρκος Μπόλαρης, όπου και ...
παρουσίασε τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους Ημαθίας που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Συμμετέχω. Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Κίνηση για την Κ. Μακεδονία» με υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη τον Δημήτρη Μούρνο. Ένα ψηφοδέλτιο, όπως ο τελευταίος το χαρακτήρισε, αξιόμαχο, ισχυρό και νικηφόρο. 

Πριν προβεί στην παρουσίασή τους, ο κ. Μπόλαρης παρουσίασε μέρος του προγράμματος της παράταξής του, εστιάζοντας σε 5 κεντρικούς άξονες πολιτικής: 

1. Στην αξιοποίηση των 7 περιφερειακών υπηρεσιών ως εργαλείο, με διαφάνεια και ελκυστικές υπηρεσίες, γιατί όπως ανέφερε, σήμεραείναι ασυντόνιστες και ασύνδετες μεταξύ τους, με αδιαφάνεια και τείχη γραφειοκρατίας. 

2. Ευρωπαϊκές πολιτικές περιφερειακής ανάπτυξης, καθώς προγράμματα και δυνατότητες υπάρχουν, αρκεί η στόχευση των χρημάτων για να υπάρχει αποτελεσματικότητα. Η στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, έτσι ώστε να μην έχουμε διαρροή νέων παιδιών με γνώση και ικανότητα στο εξωτερικό, καθώς και η πρόταξη των προϊόντων και υπηρεσιών. 

3. Ο τρίτος άξονας πηγάζει από το ότι η κοινωνία είναι στα όρια της διάσπασης και κινδυνεύει η κοινωνική συνοχή. Στόχος είναι η διατήρηση της συνοχής και η παρέμβαση στα προβλήματα των ανέργων, των Μ.Μ.Επιχειρήσεων κτλ. 

4. Η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου, με την ανάδειξη των προϊόντων και πολιτικές στήριξης των παραγωγών τους. Με την εναντίωση στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, ως το σημείο που ξεκινούν και καταλήγουν οι δρόμοι για τα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο και κατ' επέκταση τον κόσμο. 

5. Τέλος, την ανάδειξη και αξιοποίηση του γεωστρατηγικού προνομίου και του πλεονεκτήματος του τόπου. Το όνομα του Αλέξανδρου και του Αριστοτέλη μπορούν να φέρουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, ενώ η θέση της Περιφέρειας ενδείκνυται για συνεργασίες με Βαλκανικές χώρες. 


 Στη συνέχεια ο κ. Μούρνος παρουσίασε τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους, ευχαριστώντας τους για τη συμμετοχή τους και λέγοντας λίγα λόγια για τον καθένα: 

1. Νίκος Ανεσίδης, φαρμακοποιός 

2. Στέλιος Αρβίθης, επιχειρηματίας (γεωργικά μηχανήματα) 

3. Αντώνης Ζώκος, διαφημιστής, ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός παραγωγός 

4. Νίκος Καρύδας, προπονητής ποδοσφαίρου 

5. Τρύφων Κυρατζίδης, Ιατρός Ωτορινολαρυγγολόγος 

6. Αντώνης Ταπλίδης, Ιατρός Παθολόγος 

7. Φουδούλης Αντώνιος, Ηλεκτρολόγος



Ο Δ. Μούρνος παρουσιάζει το βιογραφικό των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων Ημαθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: