Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Αποκαλύπτοντας την «Χρυσή Αυγή» στους κόλπους…δημοκρατικών θεσμών

    του  Γιώργου Ν. Ουρσουζίδη

Την έντονη ανησυχία  των πολιτών του Δήμου Βέροιας - και όχι μόνο -  έχουν  προκαλέσει οι υποψηφιότητες μελών και οπαδών του φασιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής στα ψηφοδέλτια υποψήφιων δημάρχων,   καθώς  έντονα φημολογείται η παρουσία τους σε αυτά.
     Μας ανησυχεί το γεγονός ότι, παρά την έντονη φημολογία, αποφεύγουν επιμελώς να.....
αποδοκιμάσουν και να καταδικάσουν τις επαίσχυντες πρακτικές  των «ταγμάτων εφόδου» της Χ.Α. κατά των εργαζόμενων που ορθώνουν ανάστημα στις επιταγές της συγκυβέρνησης και των εφοπλιστών, χτυπώντας ναυτεργάτες και στήνοντας γραφεία «εύρεσης εργασίας» μόνο για «καθαρούς Έλληνες», σε συνθήκες που θυμίζουν δουλεμπόριο!
      Ακόμη, αποφεύγουν να καταδικάσουν τις άνανδρες επιθέσεις  και δολοφονίες κατά μεταναστών, που σπέρνουν την ξενοφοβία και το μίσος στις ψυχές των  πολιτών. Η πόλη της Βέροιας έχει εμπειρία από παρόμοιες συμπεριφορές «εισαγόμενης» βίας, του πρόσφατου παρελθόντος.
     Έπρεπε να χυθεί το αθώο αίμα του Παύλου Φύσα, ώστε να υποχρεωθεί να αποδεχθεί η κυβέρνηση ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση, για να δει επιτέλους ότι η ανοχή παρόμοιων πρακτικών οδηγεί σε εγκλήματα σε βάρος του λαού και της Δημοκρατίας.  
      Ο Μπαλτάκος, επιστήθιος φίλος του πρωθυπουργού, επί σειρά ετών αποτελούσε το «μακρύ χέρι» και το «βαθύ λαρύγγι» της Χ.Α. στους κόλπους της συγκυβέρνησης και όχι μόνο! Το γεγονός πέρασε στα «ψιλά» των «καθεστωτικών» μέσων ενημέρωσης, αποσιωπώντας την δικαιολογημένη απέχθεια και αγανάκτηση των πολιτών, απέναντι  στο φασισμό και το Ναζισμό, τον αντισημιτισμό και τη μισαλλοδοξία.
       Η «σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός». Επιβάλλεται κοινή στάση αποκλεισμού τους  και  η καταδίκη των πρακτικών μίσους και ξενοφοβίας. Οι νεοναζιστές εμφανίζονται σαν αντισυστημικό κόμμα, που δήθεν νοιάζεται για τους φτωχούς και τους αδύναμους, στην πραγματικότητα όμως λειτουργούν σαν το στρατιωτικό σκέλος του νεοφιλελευθερισμού, που τόσο εύγλωττα εκφράζει η συγκυβέρνηση.
 
       Με την έννοια αυτή θεωρούμε, ότι η συμμετοχή μελών ή οπαδών της Χ.Α. σε ψηφοδέλτια - με συγκάλυψη - στο βωμό μερικών ψήφων, αποτελεί πράξη απόλυτα καταδικαστέα και επικίνδυνη για τη δημοκρατία.
        Καλούνται οι επικεφαλής των συνδυασμών για το Δήμο Βέροιας, αλλά και άλλων δήμων, να πάρουν ανοικτά θέση, χωρίς να κρύβονται από τους συμπολίτες μας των οποίων την ψήφο επιζητούν.  Να απορρίψουν λογικές αποκόμισης πρόσκαιρου πολιτικού οφέλους, να μην εκθρέψουν περαιτέρω το φασισμό από τον οποίο τόσα υπέφερε τόπος μας στην πρόσφατη ιστορία του. Να πουν επιτέλους «το μεγάλο ΟΧΙ»!

Βέροια 1/5/2014                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια: