Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Στο «τσεπάκι» τους είχαν Αγκαθιά και Λουτρό αλλά το τσεπάκι τρύπησε και τα χωριά έφυγαν απ΄ το μαντρί. Ο κόσμος τιμωρεί τους αλαζόνες…

Κ. Διακόπουλος
Πάντως, το πιο θεαματικό εκλογικό αποτέλεσμα σε όλο το δήμο θα μπορούσα να πω ότι ήταν δυο και όχι ένα. Το πρώτο ήταν ότι η παράταξη Γκυρίνη κέρδισε το Λουτρό που θεωρούνταν «κάστρο» του Διακόπουλου και κανείς δεν έβαζε στοίχημα ότι θα το χάσει. 
Το δεύτερο ήταν ότι η παράταξη Δημητριάδη αύξησε την δύναμη της στη Μελίκη. Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι η διοίκηση και ο Βενιόπουλος προσωπικά θα αύξανε την δύναμή της στο χωριό αυτό που δεν έγινε απολύτως τίποτα και το μόνο που έγινε ήταν μια γούρνα που υποτίθεται ότι θα είναι η βάση του...
αντλιοστασίου για το νέο δίκτυο αποχέτευσης που θα κατασκευαστεί εκεί.
Μια γούρνα που όπως είπε ο Δημητριάδης στην ομιλία του στο χωριό αυτό την άφησαν ανοιχτή για να κρυφτούν μέσα εκεί οι άνθρωποι του Γκυρίνη μετά την ήττα τους, όπως προέβλεπε. Τον άκουγαν οι οπαδοί του και απορούσαν αν ο απερχόμενος δήμαρχος έχει επαφή με το περιβάλλον και λέει τέτοια πράγματα.

Όπως και να έχει αυτές οι εκλογές έφεραν μεγάλες ανακατατάξεις. Η ομάδα της απερχόμενης διοίκησης διαλύθηκε στους τέσσερις ανέμους. Πολλά στελέχη της δεν κατάφεραν να εκλεγούν με αποτέλεσμα να νιώθουν πικραμένοι και απογοητευμένοι. Πολλοί από τους νέους υποψήφιους που υποτίθεται θα έκαναν έναν υγιεινό περίπατο είδαν ότι δεν είναι καθόλου δημοφιλή. Όλα αυτά δημιούργησαν ένα άσχημο κλίμα στον συνδυασμό που τώρα τρέχει να μαζέψει τα κομμάτια του για να κατέβει την ερχόμενη Κυριακή ώστε να μην  υποστεί διασυρμό αλλά μια αξιοπρεπή ήττα.

Ο Κίμων με τον απερχόμενο
Θα αναφερθώ σε ένα παράδειγμα. Όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Παπαποστόλου πολλοί έκαναν λόγο ότι ήταν μια υποψηφιότητα που θα «σκίσει». 
Το ίδιο ακούστηκε και με την υποψηφιότητα της γιατρού από τα Τρίκαλα αλλά και με άλλες υποψηφιότητες με κορυφαία αυτή του Κ. Παράσχου.
Όλες αυτές οι υποψηφιότητες «πάτωσαν» και ο μόνος που εκλέγεται είναι ο Κίμωνας που στη γενική κατάταξη έρχεται έκτος ή έβδομος. Δε μπορείς να πεις ότι είναι επιτυχία αυτό.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με δεκα λεπτα το κυβικο,με τις πολλες περιπτωσεις ημιαρδευμενων χωραφιων,2 ωρες τη μερα στην "σειρα" για να παρεις νερο,αλλη μια ωρα να παρεις υδρομετρο,ποτε στον μονιμα σουρομενο ποτε στον μονιμα νευρικο ,και οι Μελικωτες να ψηφιζουν ακομα περισοτερο Βενιοπολο;Μηπως ειναι τρελοι; ισως .Μηπως ειναι αυτοκαταστροφικοι; οχι.Μηπως η Μελικη ο Προδρομος η Αγκαθια φωναξαν δυνατα ΟΧΙ αλλο Χαλκιδη;

Nikos Lioliopoulos είπε...

Το αποτελεσμ της Μελικης ηταν η αποδειξη οτι δεν θελει ο κοσμος τους Χαλκιδεους. Θα προτεινα τον Νεο μας δημαρχο, να ειναι πολυ προσεκτικος στις επιλογες που αφορουν ενα τοσο πληγωμενο χωριο..