Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Ο Χρ. Αλευράς στην κεντρική πολιτική ομιλία του στην Αλεξάνδρεια / Τα έργα και οι ημέρες τους

Την κεντρική πολιτική ομιλία του έκανε χτες Τετάρτη ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας Χρήστος Αλευράς. Η ομιλία του έγινε μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο και ήταν ένα δριμύ κατηγορώ κατά της απερχόμενης διοίκησης Δημητριάδη όπως τουλάχιστον διαβάζουμε στο προσωπικό ιστολόγιο του υποψήφιου από όπου και αντιγράφουμε τα παρακάτω:


Φίλες και φίλοι
Σαν εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε στο πλευρό των δημοτών μας.
Αναδείξαμε τι σημαίνει Καλλικράτης, ότι δηλαδή είναι  βασικό εργαλείο προώθησης της αντιλαϊκής πολιτικής.
Καταψηφίσαμε τους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς που αποτυπώνουν τη συνεχή μείωση και απαξίωση των υπηρεσιών προς τους δημότες, υπερασπιστήκαμε τα δικαιώματα των εργαζομένων στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και όχι στην κοροϊδία της ανακύκλωσης της ανεργίας με δίμηνα. πεντάμηνα και ελαστικές σχέσεις εργασίας χωρίς δικαιώματα.

Αντί της μόνιμης και σταθερής εργασίας με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους, είτε στο Δήμο μας  είτε στα ΝΠΔΔ, με πρόσχημα τις εποχιακές ανάγκες, οι 2μηνες, 5μηνες και 8μηνες συμβάσεις ήταν στην ημερήσια διάταξη. συμβάλλοντας στην πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων όπως επιβάλλει τόσο η πολιτική της Ε.Ε. αλλά και των κομμάτων που υποστηρίζουν την παραμονή μας σε αυτήν.
Καταψηφίσαμε την παραχώρηση δημοτικών εκτάσεων και εγκαταστάσεων σε ιδιώτες και εταιρίες.

Αντιταχθήκαμε στην παράδοση εύφορης δημοτικής γης  στα επιχειρηματικά συμφέροντα (φωτοβολταικά, εργοστάσιο καύσης ξύλων η σκουπιδιών ), όπως και στις αλλαγές χρήσης γης.
Απαιτήσαμε τη σταδιακή μείωση των δημοτικών τελών με σκοπό την κατάργησή τους.

Καταψηφίσαμε την πολιτική των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης και απαιτήσαμε τη μείωση τους.

Αναδείξαμε ζητήματα που αφορούν τη μεταφορά των μαθητών, την υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, την κατάργηση σχολείων, την ανάγκη κατασκευής νέων σύγχρονων σχολείων.
Αντιταχθήκαμε στον λαϊκισμό των Κοινωνικών Παντοπωλείων που εκτός από τον ψηφοθηρικό εκμαυλισμό συνειδήσεων, αποτελούν και το συχωροχάρτι των ευθυνών της κυβερνητικής πολιτικής που είναι η αποκλειστικά υπεύθυνη για την φτώχια στη οποία  έχει οδηγηθεί ο λαός μας, και την εξαθλίωση με την κατάργηση σειράς υπηρεσιών, όπως της υγείας, πρόνοιας, της παιδείας κλπ

Ταυτόχρονα αναδείξαμε το ζήτημα ιδιωτικοποίησης της ενέργειας που θα έχει ως άμεση συνέπεια την υπέρογκη αύξηση της ήδη ακριβής ηλεκτρικής ενέργειας.

Απαιτήσαμε τη κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς και την ικανοποίηση του δικαιώματος πρόσβασης σ' αυτούς όλων των παιδιών.

Βρεθήκαμε πλάι στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» σε κάθε κινητοποίησή τους για συνέχιση του προγράμματος.

Εισηγηθήκαμε την δημιουργία πάρκων τέχνης, με μηδενικό κόστος,  που ψηφίστηκαν μεν από το δημοτικό συμβούλιο και μάλιστα ομόφωνα, χωρίς όμως να υλοποιηθεί απολύτως τίποτε.
Βλέπετε ο πολιτισμός της διοίκησης ήταν μόνον ανταποδοτικού χαρακτήρα, προεκλογικά χρηματοδοτούσε ψηφοθηρικά με 1000 ευρώ κατά κεφάλι τον κάθε πολιτιστικό σύλλογο και εισέπραττε τόσο υποψήφιους συμβούλους όσο και τα αναγκαια για την επανεκλογή της, ψηφαλάκια.

Δυστυχώς με τέτοια ηθική είναι απόλυτα φυσιολογικό το ότι αδυνατούσε και συνεχιζει να αδυνατεί  να διακρίνει τις αναπτυξιακές δυνατότητες που θα επιφέρει η δημιουργία πολιτιστικής ταυτότητας στο τόπο μας.
 Αφήνουμε λοιπόν τον κο Δημητριάδη και τους συν αυτώ, στο έλεος  της κνίσσας, των καπνών και της οσμής των σουβλακιών που αφειδώς χρηματοδότησαν με κονδύλια των δημοτών , που όμως προοριζόταν για πολιτιστικές εκδηλώσεις και όχι για «γουρουνοχαρές».

Φίλες και φίλοι 
«Δικαιούμαστε μια καλύτερη ζωή και θα την διεκδικήσουμε.  Μπορούμε όλοι μαζί, να ανατρέψουμε τις πολιτικές που δυναστεύουν τις ζωές μας.»

Είμαι βέβαιος ότι οι δημότες θα εκτιμήσουν την αγωνιστική, διεκδικητική  στάση της  παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας»  στο δημοτικό συμβούλιο κατά τα τελευταία χρόνια.

Είμαι αισιόδοξος ότι , οι δημότες είναι σε θέση να εκτιμήσουν τα έργα και τις ημέρες της διοίκησης του κου Δημητριάδη, απλά και μόνο από μια σειρά καταστάσεις και γεγονότα που και οι ίδιοι βίωσαν αυτά τα χρόνια όπως π.χ. η αδιαφορία για την αντιπλημμυρική προστασία όλων των οικισμών του δήμου μας, η κακή πολιτική στη διάθεση κονδυλίων για την ύδρευση, ο περίεργος τρόπος δημοπράτησης-κατασκευής  πολλών έργων, το προβληματικό έργο της «ανάπλασης» της πόλης της Αλεξάνδρειας, η ιδιωτικοποίηση της μεταφοράς των απορριμμάτων και μια σειρά άλλες κατά βάσει πολιτικές αποφάσεις της διοίκησης όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα των δημοτών μας, αλλά αντίθετα τα αντιστρατεύονται φανερά...,

Ελπίζουμε ότι οι δημότες έχουν διαμορφώσει άποψη ,  έχουν βγάλει τα συμπεράσματα τους ώστε  την ώρα της κάλπης,    να ξεπεράσουν τις όποιες χρόνιες κομματικές αγκυλώσεις τους, να απαλλαγούν από παρωπίδες και να προσπαθήσουν να δουν ποιοί  πραγματικά αγωνιστήκαν και θα αγωνιστούν για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής αλλά και την αξιοπρέπεια όλων ανεξαίρετα των κατοίκων του Ρουμλουκιού.


Οι δημότες μας  τώρα μπορούν και πρέπει να διεκδικήσουν την ποιότητα ζωής που αξίζουν και δικαιούνται .



Τα έργα και οι ….ημέρες τους 

Πιστή στις άνωθεν εντολές η διοίκηση του κου Δημητριάδη, προχώρησε σε ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και με δική της πρωτοβουλία ανέθεσε σε ιδιώτη και την μεταφορά τους στα Γιαννιτσά. 
Αντί να εξασφαλίσει νέα σχολικά κτίρια και να ανακαινίσει τα υπάρχοντα που στην πλειοψηφία τους είναι μεγάλης ηλικίας και ενεργειοβόρα, προχώρησε σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων. Καμιά μέριμνα δεν έλαβε για την κατασκευή νέων παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, ενώ και αυτοί ακόμη που λειτουργούν εμφανίζουν σοβαρές ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό.  
Η κατεύθυνση της ΕΕ για απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας, οδήγησε την διοίκηση του δήμου στην απόφαση παραχώρησης -αντί πινακίου φακής- εκατοντάδων στρεμμάτων εύφορης δημοτικής γης σε επιχειρηματίες για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών. 

Παρά την συνεχή απειλή που αντιμετωπίζουν τόσο η πόλη, όσο και οι οικισμοί του δήμου, καμία μελέτη συνολικής αντιπλημμυρικής προστασίας δεν εκπονήθηκε αυτά τα χρόνια. Παρέμεινε δυστυχώς η διοίκηση του δήμου μας όλα αυτά τα χρόνια απλός θεατής σε καταργήσεις σχολείων, στο κλείσιμο όλων σχεδόν των δημόσιων υπηρεσιών, ακόμη και αυτής της ΔΟΥ, που δεν απέφυγε τον διωγμό παρά το ότι στεγαζόταν σε δημόσιο χώρο, αλλαγών δηλαδή που κατάργησαν κατακτήσεις δεκαετιών των δημοτών μας. 

Η διαχείριση των έργων που κατασκευάζονται στα όρια του δήμου μας, χαρακτηρίζεται από μια ιδιαίτερη προτίμηση της διοίκησης του κου Δημητριάδη, στα έργα χωρίς διενέργεια ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού. Όσα έργα δεν ανατίθενται με απευθείας αναθέσεις-μηδενικών εκπτώσεων-, προκηρύσσονται με τη μέθοδο «Μελέτη- Κατασκευή», ή δημοπρατούνται με περίεργες-προβληματικές μελέτες που επιτρέπουν στους εργολάβους να αυξάνουν υπέρογκα τις απαιτήσεις τους, όπως πχ. στο έργο «Αποχέτευση Μελίκης»……. 

 Τα έργα τους και τα …..έργα μας. 

 Απόσπασμα από την χθεσινή ομιλία του υπ. δήμαρχου Χρήστου Αλευρά, μπροστά στο ....πρώην «Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Αλεξάνδρειας» 

 Σαν εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε στο πλευρό των δημοτών μας. Αναδείξαμε τι σημαίνει Καλλικράτης, ότι δηλαδή είναι βασικό εργαλείο προώθησης της αντιλαϊκής πολιτικής. Καταψηφίσαμε τους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς που αποτυπώνουν τη συνεχή μείωση και απαξίωση των υπηρεσιών προς τους δημότες, υπερασπιστήκαμε τα δικαιώματα των εργαζομένων στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και όχι στην κοροϊδία της ανακύκλωσης της ανεργίας με δίμηνα. πεντάμηνα και ελαστικές σχέσεις εργασίας χωρίς δικαιώματα. Αντί της μόνιμης και σταθερής εργασίας με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους, είτε στο Δήμο μας είτε στα ΝΠΔΔ, με πρόσχημα τις εποχιακές ανάγκες, οι 2μηνες, 5μηνες και 8μηνες συμβάσεις ήταν στην ημερήσια διάταξη συμβάλλοντας στην πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων όπως επιβάλλει τόσο η πολιτική της Ε.Ε. αλλά και των κομμάτων που υποστηρίζουν την παραμονή μας σε αυτήν. 

Καταψηφίσαμε την παραχώρηση δημοτικών εκτάσεων και εγκαταστάσεων σε ιδιώτες και εταιρίες. Αντιταχθήκαμε στην παράδοση εύφορης δημοτικής γης στα επιχειρηματικά συμφέροντα (φωτοβολταικά, εργοστάσιο καύσης ξύλων η σκουπιδιών ), όπως και στις αλλαγές χρήσης γης. 

Απαιτήσαμε τη σταδιακή μείωση των δημοτικών τελών με σκοπό την κατάργησή τους. 

Καταψηφίσαμε την πολιτική των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης και απαιτήσαμε τη μείωση τους. Αναδείξαμε ζητήματα που αφορούν τη μεταφορά των μαθητών, την υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, την κατάργηση σχολείων, την ανάγκη κατασκευής νέων σύγχρονων σχολείων. 

Αντιταχθήκαμε στον λαϊκισμό των Κοινωνικών Παντοπωλείων που εκτός από τον ψηφοθηρικό εκμαυλισμό συνειδήσεων, αποτελούν και το συχωροχάρτι των ευθυνών της κυβερνητικής πολιτικής που είναι η αποκλειστικά υπεύθυνη για την φτώχια στη οποία έχει οδηγηθεί ο λαός μας, και την εξαθλίωση με την κατάργηση σειράς υπηρεσιών, όπως της υγείας, πρόνοιας, της παιδείας κλπ 

Ταυτόχρονα αναδείξαμε το ζήτημα ιδιωτικοποίησης της ενέργειας που θα έχει ως άμεση συνέπεια την υπέρογκη αύξηση της ήδη ακριβής ηλεκτρικής ενέργειας. 

Απαιτήσαμε τη κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς και την ικανοποίηση του δικαιώματος πρόσβασης σ' αυτούς όλων των παιδιών. 

Βρεθήκαμε πλάι στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» σε κάθε κινητοποίησή τους για συνέχιση του προγράμματος. 

Εισηγηθήκαμε την δημιουργία πάρκων τέχνης, με μηδενικό κόστος, που ψηφίστηκαν μεν από το δημοτικό συμβούλιο και μάλιστα ομόφωνα, χωρίς όμως να υλοποιηθεί απολύτως τίποτε. 

Βλέπετε ο πολιτισμός της διοίκησης ήταν μόνον ανταποδοτικού χαρακτήρα, προεκλογικά χρηματοδοτούσε ψηφοθηρικά με 1.000 ευρώ κατά κεφάλι τον κάθε πολιτιστικό σύλλογο και εισέπραττε τόσο υποψήφιους συμβούλους όσο και τα αναγκαία για την επανεκλογή της, ψηφαλάκια . Δυστυχώς με τέτοια ηθική είναι απόλυτα φυσιολογικό το ότι αδυνατούσε και συνεχίζει να αδυνατεί να διακρίνει τις αναπτυξιακές δυνατότητες που θα επιφέρει η δημιουργία πολιτιστικής ταυτότητας στο τόπο μας. 

Αφήνουμε λοιπόν τον κο Δημητριάδη και τους συν αυτώ, στο έλεος της κνίσσας, των καπνών και της οσμής των σουβλακιών που αφειδώς χρηματοδότησαν με κονδύλια των δημοτών, που όμως προοριζόταν για πολιτιστικές εκδηλώσεις και όχι για «γουρουνοχαρές». 

Φίλες και φίλοι «Δικαιούμαστε μια καλύτερη ζωή και θα την διεκδικήσουμε. Μπορούμε όλοι μαζί, να ανατρέψουμε τις πολιτικές που δυναστεύουν τις ζωές μας.» Είμαι βέβαιος ότι οι δημότες θα εκτιμήσουν την αγωνιστική, διεκδικητική στάση της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας» στο δημοτικό συμβούλιο κατά τα τελευταία χρόνια . Είμαι αισιόδοξος ότι , οι δημότες είναι σε θέση να εκτιμήσουν τα έργα και τις ημέρες της διοίκησης του κου Δημητριάδη, απλά και μόνο από μια σειρά καταστάσεις και γεγονότα που και οι ίδιοι βίωσαν αυτά τα χρόνια όπως π.χ. η αδιαφορία για την αντιπλημμυρική προστασία όλων των οικισμών του δήμου μας, η κακή πολιτική στη διάθεση κονδυλίων για την ύδρευση, ο περίεργος τρόπος δημοπράτησης-κατασκευής πολλών έργων, το προβληματικό έργο της «ανάπλασης» της πόλης της Αλεξάνδρειας, η ιδιωτικοποίηση της μεταφοράς των απορριμμάτων και μια σειρά άλλες κατά βάσει πολιτικές αποφάσεις της διοίκησης όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα των δημοτών μας, αλλά αντίθετα τα αντιστρατεύονται φανερά. 

Ελπίζουμε ότι οι δημότες έχουν διαμορφώσει άποψη , έχουν βγάλει τα συμπεράσματα τους ώστε την ώρα της κάλπης, να ξεπεράσουν τις όποιες χρόνιες κομματικές αγκυλώσεις τους, να απαλλαγούν από παρωπίδες και να προσπαθήσουν να δουν ποιοι πραγματικά αγωνίστηκαν και θα αγωνιστούν για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής αλλά και την αξιοπρέπεια όλων ανεξαίρετα των κατοίκων του Ρουμλουκιού. 

Οι δημότες μας τώρα μπορούν και πρέπει να διεκδικήσουν την ποιότητα ζωής που αξίζουν και δικαιούνται . 

 Το ....μεταλλαγμένο « Πνευματικό -Πολιτιστικό Κέντρο Αλεξάνδρειας» ..

Από το χώρο όπου βρισκόμαστε, καταγγείλαμε παλιότερα την μετατροπή δημοσίου χώρου σε ιδιωτικό, την μετάλλαξη ενός πνεύμονα πολιτισμού σε οίκο διασκέδασης, από την τότε διοίκηση του κου Γκιόνογλου και των άλλων στελεχών του, που πλαισιώνουν σε αυτές τις εκλογές τα ψηφοδέλτια των κων Γκυρίνη και Δημητριάδη . Δυστυχώς και πάλι σήμερα από σεβασμό στο χώρο οφείλουμε να αποκαλύψουμε ότι ενώ μελετήθηκε και κτίστηκε το πολύπαθο αυτό κτιριακό συγκρότημα σαν «Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο», μετονομάστηκε στη συνέχεια σε «Κέντρο Ιστορίας και Λαογραφίας», ίσως γιατί τα κέντρα αυτά χρειάζονται και πελώριες καφετέριες για να εξυπηρετήσουν την πληθώρα των λαογράφων και των ιστορικών, και δεν χρειάζονται το κυλικείο εμβαδού ελάχιστων τετραγωνικών μέτρων που προέβλεπε η αρχική μελέτη του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου. Φυσικά το κερασάκι στη τούρτα το έβαλε η διοίκηση Δημητριάδη η οποία στα 25 χρόνια που κτίζεται αυτό το σύγχρονο γιοφύρι της Άρτας, πρόσθεσε και τα δικά της 3,5 και που ακούσαμε τελευταία να το αποκαλεί «ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ». 
Διερωτόμαστε εύλογα επομένως, γιατί διαχρονικά όλοι μισούν τόσο πολύ τον πολιτισμό; Γιατί άραγε θέλουν μάτια και μυαλά, ερμητικά κλειστά; Τι έχετε να πείτε κύριοι υποψήφιοι δήμαρχοι για την ανάπτυξη του τόπου σας; …

Διαχρονικά έχουμε προειδοποιήσει και ενημερώσει τους δημότες ότι οι Δήμοι είναι ένα ακόμα εργαλείο που χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις προκειμένου να περάσουν τις αντιλαϊκές τους πολιτικές. Πρόκειται για το δεξί τους το χέρι. Ο δήμος Αλεξάνδρειας φυσικά δεν αποτελεί την εξαίρεση του κανόνα. 

Στα 3,5 χρόνια της διοίκησης Δημητριάδη, ζήσαμε έργα και ημέρες μιας αντιλαϊκής διοίκησης που ολοφάνερα και προκλητικά όχι μόνον στάθηκε μακριά, αλλά βρέθηκε και απέναντι από τις ανάγκες των δημοτών. 
Θέλετε ένα ενδεικτικό παράδειγμα: Την περασμένη Κυριακή, στο εργοστάσιο ζάχαρης του Πλατέως διοργανώθηκε ημερίδα από τους καλλιεργητές τεύτλων, όπου στη τοποθέτηση μου εκφράστηκα μεταξύ άλλων και για τη στάση της διοίκησης του δήμου μας. Ήταν πριν δυο χρόνια, είπα, όταν κατέθεσα ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας για την σωτηρία του εργοστάσιου ζάχαρης, για την συνέχιση της λειτουργίας του, για να μην πάει σε ξένα χέρια, για να μην ερημώσει περισσότερο ο τόπος από το κλείσιμο του. Ξέρετε πόσοι ψήφισαν την πρόταση μου; Μόνον εγώ. Ψήφοι ένας. (Σχετικό άρθρο: http://alhtheia1.blogspot.gr/2012/07/blog-post_18.html

Κι όμως στο δημοτικό συμβούλιο εκπροσωπούνται όλες οι πολιτικές τάσεις...... Κι όμως στο ψηφοδέλτιο του κου Δημητριάδη περιλαμβάνονται και εργαζόμενοι-στελέχη στο εργοστάσιο ζάχαρης..... 
Ακούσατε βέβαια και το δήμαρχο, γεωπόνο το επάγγελμα, πολλές φορές να διατυμπανίζει ότι πρέπει να στραφούμε σε άλλες καλλιέργειες όπως π.χ. το γκότζι μπέρι και ο θεός να μας φυλάει τι άλλο ετοιμάζεται να μας προτείνει.... Ίσως ακόμη να προλάβατε να διαβάσετε και την έκθεση ιδεών επιπέδου μικρής τάξης γυμνασίου, στο φυλλάδιο που προεκλογικά κυκλοφόρησε, όπου λέει μεταξύ άλλων ότι δήθεν συνεχίζει μαζί με τους δημότες και είναι έτοιμος να εκπονήσει το νέο «σύμφωνο για την ανάπτυξη» του δήμου Αλεξάνδρειας. Όπου και τονίζει ότι «προτεραιότητα μας αποτελεί ο σχεδιασμός ενός Ολοκληρωμένου Μεσο-Μακροχρόνιου Προγράμματος που θα αναβαθμίζει την ζωή των πολιτών και θα μειώνει τις ενδοκοινοτικές και ενδοπεριφερειακές ανισότητες......» 

12 χρόνια δήμαρχος και τώρα υπόσχεται ότι ....τώρα είναι έτοιμος να αρχίσει να σχεδιάζει... Κάτι είναι και αυτό, «κάλιο αργά παρά ποτέ» λέει ο λαός μας. Κάποιος πρέπει να του υποδείξει ότι όταν έχουμε μπροστά μας τον λαγό δεν ψάχνουμε για το ντορό του. Όταν έχουμε ένα εργοστάσιο που στήθηκε με το αίμα και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, που πρόσφερε αφειδώς επί πολλά χρόνια έσοδα στην περιοχή μας και βρίσκεται μάλιστα και σε πλήρη λειτουργία και δεν αγωνιζόμαστε και σαν δημοτική αρχή να το διασώσουμε αλλά αντίθετα εμείς ψάχνουμε την πιθανή ανάπτυξη αλλού και αποπροσανατολίζουμε την κοινή γνώμη από το κυρίως πρόβλημα οδηγώντας τις συζητήσεις είτε στα γκότζι -μπέρι είτε στις στέβιες κτλ, τότε προφανώς και το καταδικάζουμε με τις ευλογίες των πολιτικών που υπηρετούν από κοινού τόσο ο δήμαρχος όσο και σύσσωμη η αντιπολίτευση πλην φυσικά της Λαϊκής Συσπείρωσης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο έτερος διεκδικητής της δημαρχίας ο κος Γκυρίνης, αγρότης κατά το επάγγελμα παραβρέθηκε για λίγο στην ίδια εκδήλωση, στο εργοστάσιο ζάχαρης, ίσα-ίσα για την τιμή των όπλων και την λήψη των αναγκαίων φωτογραφιών, ενώ απέφυγε να τοποθετηθεί σε ένα ζήτημα που καίει τον τόπο και τους ανθρώπους του.

 Όμως αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στο φυλλάδιο που κυκλοφόρησε ο συνδυασμός του, για να διαπιστώσει ότι και αυτή η δημοτική παράταξη εμφορείται από τις ίδιες ακριβώς αντιλήψεις που διέπουν και την παράταξη του κου Δημητριάδη. 

Εξηγήσεις προς …ανεπίδεκτους, σχετικά με το αγαθό που λέγεται νερό. …

Η κυβέρνηση τώρα αποδίδει στο δήμο ελάχιστο μέρος μόνον των πόρων που έχει παρακρατήσει για να αποδώσει στη τοπική διοίκηση, υποχρεώνοντας τους δήμους να επιβάλλουν αυξημένα συμπληρωματικά ανταποδοτικά τέλη , χωρίς να αντιμετωπίσει καμιά διαμαρτυρία από τους εκλεγμένους με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δημάρχους, που κατάντησαν οι σερβιτόροι της αντιλαϊκής πολιτικής, οι διαχειριστές της κρίσης σε τοπικό επίπεδο. 
Ιδιαίτερα στον τόπο μας, το υγιεινό νερό από τις πηγές του Βέρμιου, γίνεται όλο και πιο απόμακρο όνειρο για τους κατοίκους που καλούνται να χρυσοπληρώνουν το φιλτραρισμένο νερό επισφαλών γεωτρήσεων. 
Απόφαση που αξίζει να τονισθεί ότι εκφράζει απόλυτα τη λογική τουλάχιστον του ωχαδερφισμού της διοίκησης, για να μην την χαρακτηρίσουμε με βαρύτερους επιθετικούς προσδιορισμούς . 

Όταν η Νάουσα με το ίδιο πρόγραμμα της περιφέρειας με 960.400 ευρώ κατασκεύασε 16.703 μέτρα δίκτυο ύδρευσης για κάποια χωριά σκεφτείτε τι θα μπορούσε να γίνει με τα 3 εκατομμύρια που μας στοίχισαν τα φίλτρα που έβαλε ο κος Δημητριάδης επιλεκτικά ΜΟΝΟΝ στα χωριά του πρώην δήμου Πλατέoς. 

Τα φίλτρα που αύξησαν τις κατηγορίες των δημοτών του δήμου μας κατά μια ακόμη, αφού στη κατηγορία των δημοτών που πίνουν νερό από τις πηγές Βερμίου και σε εκείνη που πίνουν από επισφαλείς γεωτρήσεις προστέθηκε και η κατηγορία αυτών που πίνουν το φιλτραρισμένο προβληματικό νερό.....
Κατά τα άλλα, όπως μας ενημερώνει στο πολυτελές προεκλογικό φυλλάδιό του ο κος Δημητριάδης, η περίφημη μελέτη της ύδρευσης από τις πηγές Βερμίου, ΩΡΙΜΑΖΕΙ. 
 Ναι έτσι ακριβώς απαντούσε ο δήμαρχος και όλα τα προηγούμενα χρόνια κάθε φορά που ρωτούσα σε ποιο στάδιο βρίσκεται η μελέτη του έργου και αν σκοπεύει να υλοποιήσει όσα προεκλογικά υποσχέθηκε στις προηγούμενες εκλογές. Θέλετε να μάθετε σε ποιο ....δένδρο ωριμάζει η περιβόητη μελέτη που θα φέρει το νερό από τις πηγές του Βέρμιου, στο κατακαημένο το Ρουμλούκι; Στα γραφεία του εργολάβου της μελέτης, βρίσκεται ατέλειωτη κι ας έχει εισπράξει περίπου 1.500.000 ευρώ ο μελετητής, εμείς στα χέρια μας έχουμε μόνο αέρα κοπανιστό από τη μελέτη-φάντασμα, γιατί ο μελετητής απαιτεί τουλάχιστον άλλο μισό εκατομμύριο για να την παραδώσει…... 

Αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες της διοίκησης Δημητριάδη, που διατέλεσε μάλιστα και πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Αλεξάνδρειας επί δυο συναπτές θητείες . Ευελπιστούμε ότι έστω και τώρα έστω και στο παραπέντε θα αντιληφθεί και η εφημερίδα «Ο ΠΟΛΙΤΗΣ» γιατί δεν ψηφίσαμε τα φίλτρα του νερού του Πλατέoς, και μια σειρά άλλες εισηγήσεις που αδικούσαν κατάφωρα τους πολίτες μας. 

Εμείς ορθά αντιπολιτευόμαστε τα στραβά και τα ανάποδα των διοικούντων, όμως κάποιοι εκεί στην συγκεκριμένη εφημερίδα κάποτε δεν θα πρέπει να αντιληφτούν το ρόλο τους και να απολογηθούν ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, γιατί αντιπολιτεύονται την ….αντιπολίτευση του δήμου ενώ συμπλέουν με τους διοικούντες και υπερασπίζονται την κάθε τους απόφαση;...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μια χαρα τα ειπε. Αλλα βλεπεις εδω εχουμε την νεα πασοκοκρατια του δημητριαδη και του γκυρινη. Αυτων που ταζουν και αυριο θα τα ξεχασουν ολα. Ξυπνατε προβατα.