Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Με τόσο μεγάλη διαφήμιση και κινητοποίηση Εκκλησίας, ΚΤΕΛ, Συλλόγων κλπ πόσος κόσμος θα πάει στη Βεργίνα; Εδώ σε θέλω ...κάβουρα

Αύριο ως γνωστόν είναι προγραμματισμένο να γίνει το συλλαλητήριο στη Βεργίνα. Ένα συλλαλητήριο που διοργανώνει η Μητρόπολη που παίζει πρωτεύοντα ρόλο στην υπόθεση αυτή δεδομένου ότι ο μητροπολίτης Παντελεήμονας αρέσκεται να ασχολείται και με την εξωτερική πολιτική, οι πολιτιστικοί σύλλογοι που αντί να παράγουν πολιτισμό εκτρέπονται και κάνουν και..... αυτοί πολιτική καθώς και ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης (δε γνωρίζω ποια) που αντί να ενημερώνουν, να ασκούν κριτική και να λένε την άποψή τους εκτρέπονται και αυτά και επιχειρούν να ασκήσουν εξωτερική πολιτική!!!
Εδώ έχουμε να κάνουμε με την αποθέωση του παραλογισμού αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό συμβαίνει.

Το συλλαλητήριο στη Βεργίνα και όποιο άλλο ακολουθήσει είναι προφανές ότι τον μοναδικό σκοπό που υπηρετεί είναι είτε να διατηρηθούν οι καριέρες και τα επαγγέλματα των πατριωτών είτε να κτιστούν νέες καριέρες πάνω σε ένα ζήτημα που το μόνο που προκαλεί είναι κινδύνους που για τους πρωταγωνιστές κατά πως φαίνεται είναι αδιάφορες. Η καριέρα τους να πάει καλά και ας γίνουν όλα στάχτη και μπούρμπερη.

Και καταλήγω στο εξής ερώτημα: Με την τόσο μεγάλη κινητοποίηση, με τις εκκλησίες όλες να είναι επί ποδός αφού ο μητροπολίτης υποχρέωσε όλους τους ιερείς να διαβάσουν την εγκύκλιό του, ο ίδιος ο μητροπολίτης εκφωνεί διαφημιστικό που παίζει παντού, τα ΚΤΕΛ βάζουν δωρεάν μετακίνηση, οι σύλλογοι του νομού συμμετέχουν όπως και τα ΜΜΕ που διαφημίζουν,
-Με πόσο κόσμο θα μπορούμε να πούμε ότι το συλλαλητήριο θα είναι πετυχημένο;
Αν έχει δηλαδή αύριο στη Βεργίνα 3 χιλιάδες νοματαίους θα είναι πετυχημένο; Είναι αδιάφορο αν είναι Ημαθιώτες ή όχι γιατί ήδη είναι γνωστό ότι θα πάνε στη Βεργίνα και από τους γύρω νομούς λεωφορεία.
-Θα είναι πετυχημένο αν έχει 5 χιλιάδες κόσμο;
-Θα είναι πετυχημένο αν έχει 6 χιλιάδες κόσμο;

Σιγά μην έχει δηλαδή αλλά πρέπει να βάλω τα ερωτήματα για να κάνουμε ταμείο αμέσως μετά και να σταματήσει η σπέκουλα και η κατατρομοκράτηση όλων των άλλων που θέλουν επιτέλους να κλείσει αυτή η πληγή στα βόρεια σύνορα και να ζήσουμε χωρίς εθνικισμούς, χωρίς αντιπαλότητες και έχθρες του παρελθόντος.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Κε Μόχλα έχετε δίκιο για τους θιασώτες της εκδήλωσης - συλλαλητηρίου , αλλά δεν έχετε καθόλου δίκιο σχετικά με την φράση σας - κατατρομοκράτηση όλων των άλλων που θέλουν να κλείσει αυτή η πληγή κτλ- . Αυτοί οι άλλοι είναι πολλοί λίγοι. Γιατί να γίνει το χατήρι των λίγων και όχι των πολλών? Και στην τελική αφου έχουμε μια δημοκρατική κυβέρνηση όπως λένε του σύριζα (εδώ γελάμε για το δημοκρατική κυβέρνηση) , τι το πιο απλό να πάμε σε δημοψήφισμα. Τα σκόπια θα κάνουνη δημοψήφισμα, εμείς γιατί όχι? Εχουμε ή δεν έχουμε δημοκρατία? Αλλά επειδή ο σύριζα θα πάει πάτο εαν γίνει δημοψήφισμα και αυτοί είναι ανθέλληνες τι το πιο απλό απο το να περάσει αυτό που θέλει η δημοκρατική χούντα του σύριζα.
Και επειδή πιστεύω ότι και εσείς είστε δημοκράτης, τι το πιο απλό να μην ανεβάζετε άρθρα για να γίνει δημοψήφισμα...
(ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ, ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΟΙΠΕΣ @ΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ. ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΒΙΟΠΑΛΕΣΤΗΣ ΕΙΜΑΙ . ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ (ΟΠΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΒΑΛΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΛΟΓΟΥ ΣΥΡΙΖΑ)).

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ανταρσία... Συγνωμη Μοχλα ήθελα να γράψω. Κριτή των πάντων (κατά το συμφέρον σας παντα!) γιατί σας ενοχλεί η υπεράσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας απο την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων; Για να έχεις καλή γειτονεία; Έχει λογική αυτο; Να δώσουμε την Θράκη στους Τούρκους, την Ήπειρο στους Αλβανούς κι οτι αλλο επιθυμείτε για να μας λένε καλούς γείτονες! Φοβερή λογική... Τις πρακτικές αυτές στο σπίτι σας κύριε κι όχι με την πατρίδα μας, που καποιοι θυσιασαν την ζωή τους για εισαι εσύ ελεύθερος σήμερα και να γράφεις οτι σου "κατέβει". Αλήθεια εσύ έχεις πατρίδα... Πολύ αμφιβάλω!
Υ. Σ.1 Γιατί αλλάξατε στάση απέναντι στην δημοτική αρχή; Σας ρωτουν πολύ αναγνώστες αλλα... για την"ταμπακιερα" τιποτα! Εαν θέλετε μπορούμε να το αποκαλύψουμε εμείς αν κι ο κόσμος το χει τούμπανο κι εσυ κρυφό καμάρι!
Υ. Σ. Δεν είναι στραβός ο γιαλός, εσείς στραβά αρμενίζετε!... Εις το επανιδείν..