Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Ο μάνατζερ, ο Σταυρής, η ματαίωση του θεατρικού και οι μηνύσεις που ΔΕΝ πρέπει να γίνουν - άποψη χωρίς φόβο και πάθος

Με ρώτησαν χτες ορισμένοι συμπολίτες αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε μεταξύ του μάνατζερ ενός θιάσου που επρόκειτο να παρουσιάσει ένα θεατρικό έργο στην Αλεξάνδρεια και της ΚΕΔΑ και ειδικότερα με τον αντιπρόεδρο της επιχείρησης Μαν. Σταυρή.
Με ρώτησαν γιατί δεν ασχολούμαι με το όλο ζήτημα και γιατί δεν παίρνω θέση. Η απάντηση είναι απλή και θα σας την..... παραθέσω δημόσια γιατί ούτε θέλω ούτε έχω και καμιά πρεμούρα να κρυφτώ.

Τα τελευταία χρόνια έκανα μια δημοσιογραφική επιλογή. Δεν δημοσιεύω θέματα με πολιτιστικό, αθλητικό κλπ αντικείμενο και προσπαθώ να έχω μόνο πολιτικά και τοπικής σημασίας ζητήματα που εγώ κρίνω ότι πρέπει να αναδειχτούν. Κυρίως είναι θέματα όπου εμπεριέχεται η άποψή μου. Εξ άλλου, αυτό κάνω εδώ και τριάντα χρόνια που δημοσιογραφώ στην περιοχή.
Συνεπώς, δεν δημοσίευσα την ανακοίνωση ότι θα ανέβει το εν λόγω θεατρικό ούτε δημοσίευσα κάτι για τις συναυλίες που κάνει η ΚΕΔΑ κλπ και ούτε πήρα ποτέ προσκλήσεις να μοιράσω ούτε έβαλα κάποιο διαφημιστικό με χρηματικό αντίτιμο. 
Έχοντας αυτή τη γραμμή ήταν απολύτως φυσιολογικό για μένα να μην ασχοληθώ με τα όσα διαλαμβάνονται μεταξύ της ΚΕΔΑ και του μάνατζερ του θιάσου που διαμαρτύρεται και καταγγέλλει τον Σταυρή ως υπαίτιο της ματαίωσης της παράστασης.

Επειδή όμως το όλο θέμα πήρε έκταση και μάλιστα παραπολιτικού ενδιαφέροντος δεν έχω πρόβλημα να πω την άποψή μου.
Όπως έχω αντιληφθεί η ΚΕΔΑ ήρθε σε συμφωνία με έναν μάνατζερ και του παραχώρησε το δημοτικό αμφιθέατρο να ανεβάσει το έργο. Η εταιρία θα έκοβε εισιτήρια και θα αναλάμβανε όλο το ρίσκο αν "έβγαινε" η παράσταση. Εξ άλλου, είχε προγραμματίσει την επόμενη μέρα ή την προηγούμενη να ανεβάσει το ίδιο έργο στη Βέροια. Ο μάνατζερ απαίτησε να μην βάλει η ΚΕΔΑ άλλη "μεγάλη" εκδήλωση την ίδια βδομάδα έχοντας τη λογική ότι ο κόσμος δε θα μπορούσε να παρακολουθήσει οικονομικά και τις δυο εκδηλώσεις και θέλοντας να διασφαλίσει το δικό της κέρδος έβαλε αυτόν τον όρο.
Το λάθος της ΚΕΔΑ και του Σταυρή ήταν ότι δέχτηκαν αυτόν τον όρο. Ωστόσο, επειδή η ΚΕΔΑ και ο Σταυρής που είναι αντιπρόεδρός της δεν είναι ο ρόλος τους να στηρίζουν τα ιδιωτικά συμφέροντα και τους διαφόρους μανατζαρέους αλλά να αξιολογούν και να αποφασίζουν ποιες παραστάσεις θα δώσουν τη δυνατότητα στον κόσμο να παρακολουθήσουν ορθά έπραξαν και έκλεισαν μια μουσική συναυλία με γνωστή καλλιτέχνιδα.
Εδώ αρχίζει η προστριβή και η κόντρα που ανταποκρίνεται απόλυτα στο λαϊκό γνωμικό "φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης". Φωνάζει ο ιδιώτης που θέλησε με ομπρέλα την ΚΕΔΑ και πληρώνοντας ένα συμβολικό τίμημα για τη χρήση του αμφιθεάτρου γιατί η ΚΕΔΑ του στέρησε τη δυνατότητα να κονομήσει το ποσό που ήθελε. Συνεπώς, αυτό που προέχει για τον ιδιώτη, τον μάνατζερ δεν είναι το γεγονός ότι στερήθηκε ο κόσμος της Αλεξάνδρειας να δει από κοντά το θεατρικό έργο αλλά γιατί δε θα κονομούσε αυτά τα λεφτά που είχε προϋπολογίσει. Περί αυτού πρόκειται.

Κλείνω λέγοντας το εξής. Επειδή πληροφορήθηκα ότι ο Μ. Σταυρής είτε προφορικά είτε γραπτά έχει πει ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον σάιτ και συναδέλφων που δημοσίευσαν την ανακοίνωση του μάνατζερ θέλω να του πω το εξής: Μη λειτουργείς εν θερμώ και πολύ περισσότερο μην κάνεις λάθος κινήσεις εις βάρος ανθρώπων που χωρίς καμιά υστεροβουλία λειτουργούν. Σκέψου τις επιπτώσεις που θα προκύψουν και πάτα φρένο. Αν κάποιος σε προσέβαλε δεν είναι οι δημοσιογράφοι αλλά η ανακοίνωση του μάνατζερ και άμα θες κινήσουν εναντίον του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: