Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Δουλειά δεν είχε ο διάολος .... Μην κλαίτε και οδύρεστε τόσο πολύ, εκτίθεστε. Πολύ σωστά λειτούργησε η ΚΕΔΑ αλλά η ανακοίνωση που έβγαλε ήταν πολύ ...μελό

Σταυρής- Δελιόπουλος
το διοικητικό δίδυμο της ΚΕΔΑ
Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε την έκφραση "δουλειά δεν είχε ο διάολος γαμούσε τα παιδιά του". ΄Έ, αυτό συμβαίνει από χτες στην Αλεξάνδρεια η οποία αφού δεν παράγει ούτε ειδήσεις η τοπική πολιτική σκηνή ούτε καλοκαιριάτικα κανείς ασχολείται παρά μόνο είτε με τα ροδάκινα, τα βαμβάκια και τις παραλίες έρχεται η υπόθεση της ακύρωσης του θεατρικού έργου και ξαφνικά μεταμορφώνονται ορισμένοι σε θεατρόφιλοι, σε λάτρεις της υψηλής κουλτούρας, σε φρουρούς του πολιτισμού. 


Μ΄ άλλα λόγια τρίχες αλλά...... αφού μπλέξαμε σ΄ αυτή την υπόθεση δεν έχω κανένα πρόβλημα να τη συνεχίσω επαναλαμβάνοντας ότι ουδεμία σχέση έχω με την ΚΕΔΑ, δεν πήρα καμιά πρόσκληση εδώ και καιρό και βέβαια δεν παίρνω ούτε ευρώ από κανέναν είτε ως διαφήμιση είτε με έμμεσο τρόπο. Για να σταματήσουν οι περίεργοι να λένε ανοησίες, αν λένε.

Πάμε τώρα στην "ουσία" και βάζω εισαγωγικά διότι δεν υπάρχει καμιά ουσία στην όλη υπόθεση. Πρόκειται για μια υπόθεση ρουτίνας, καθημερινότητας και η οποία έγινε "πρώτο θέμα" σε ορισμένα καφενεία και συγκεκριμένες παρέες που η μοναδική τους έγνοια δεν είναι η "χαμένη ευκαιρία για τον πολιτισμό" αλλά με ποιον τρόπο θα ασκήσουν κριτική ή θα δώσουν ακόμα ένα χτύπημα στη διοίκηση Γκυρίνη λες και δεν υπάρχουν άλλα ζητήματα ή θέματα που δικαιολογημένα μπορούν να την ξεσκίσουν.

Επανέρχομαι λοιπόν στην περίπτωση του θεατρικού που ακυρώθηκε από τον παραγωγό- μάνατζερ ο οποίος επικαλέστηκε αθέτηση προφορικής συμφωνίας. Είναι αξιοπερίεργο το ύφος της ανακοίνωσης του παραγωγού και της κυρίας που συνυπογράφει. Όσον αφορά στο περιεχόμενο είναι τρεις λαλούν και δυο χορεύουν. Οι κύριοι αυτοί γνωρίζουν ότι η  δουλειά που κάνουν έχει ρίσκα και πρέπει να μάθουν να τα αναλαμβάνουν. Επιχείρησαν να μειώσουν τα ρίσκα ζητώντας να μην υπάρχει σε κοντινή ημερομηνία άλλη "μεγάλη" εκδήλωση. Εγώ αν ήμουν στη θέση του Σταυρή ή της ΚΕΔΑ δεν θα έδινα τέτοια διαβεβαίωση ή δε θα αναλάμβανα τέτοια δέσμευση. Ωστόσο, κανείς δεν με απαγορεύει να επιλέξω να φέρω μια "μεγάλη" εκδήλωση στην πόλη στη λογική να στηρίξω τα επιχειρηματικά συμφέροντα ενός μάνατζερ στον οποίο με καλή πρόθεση ή και αφέλεια δεσμεύτηκα ότι θα προστατεύσω την παράστασή του.
Ο αιρετός είναι σε μια θέση για να παίρνει αποφάσεις που αυτός κρίνει ότι ωφελούν και προσφέρουν στον τόπο. Δεν είναι στη θέση αυτή για να βάζει πλάτη στα ιδιωτικά συμφέροντα. Είναι απλό.
Όταν λοιπόν ήρθε η ώρα και έφτασε η πρόταση για τη συναυλία της γνωστής τραγουδίστριας η οποία επίσης έρχεται στην Αλεξάνδρεια με δικά της ρίσκα τότε πολύ σωστά και πολύ λογικά της είπανε ότι μπορεί να έρθει και δεν απάντησαν αρνητικά στη λογική ότι θα θιγεί οικονομικά ο παραγωγός του θεατρικού με τον οποίον ουδεμία σύμβαση υπογράφτηκε. 
Μ΄ άλλα λόγια, η συγκυρία επέβαλε αυτή την απόφαση και αντί να πούνε "μπράβο" στην ΚΕΔΑ που εμπλούτισε το πρόγραμμα του καλοκαιριού επικαλούνται με ...λυγμούς την ακύρωση της παράστασης και ότι θα απουσιάσει η μηνιαία δόση πολιτισμού από το θεατρόφιλο κοινό της περιοχής. Δεν αφήνουμε τις μλκς κατά μέρος καλύτερα και να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους;
Γιατί, αν το δούμε το όλο θέμα από την απέναντι πλευρά αν ο Σταυρής και η ΚΕΔΑ ενέδιδαν και "κρατούσαν το λόγο τους" στον μάνατζερ του θεατρικού τότε εύλογα θα μπορούσαν να κατηγορηθούν για ύποπτη συναλλαγή, για περίεργη σχέση και στήριξη αν μη τι άλλο. Συνεπώς, ας αφήσουμε κατά μέρος τις ....καλλιτεχνικές ανησυχίες και ας πούμε αυτό νιώθουμε. Ποιο είναι αυτό; Να πούμε ότι θέλουμε να ξεσκίσουμε τη διοίκηση Γκυρίνη, να την πέσουμε στον Σταυρή γιατί δε γουστάρουμε τη φάτσα του, και να στραπατσάρουμε τον Δελιόπουλο που μέχρι τώρα βρίσκεται στο απυρόβλητο. Ποιο έντιμο θα ήταν αυτό παρά να επικαλούνται όσοι φωνάζουν ότι θα στερηθεί η περιοχή την πολιτιστική της τροφή.
Έλεος δηλαδή. Δεν είδα κανέναν τόσα χρόνια που το Πολιτιστικό Κέντρο είναι σταματημένο να βγάζει καμιά ανακοίνωση, να οργανώνει καμιά διαμαρτυρία για την κατάσταση και τους έπιασε ο πόνος όλους τώρα με το θεατρικό. Είναι ο ορισμός της υποκρισίας αν μη τι άλλο.

Πάμε τώρα στην ανακοίνωση της ΚΕΔΑ. Είναι τουλάχιστον πρόχειρη και δακρύβρεχτη. Δεν ξέρω ποιος ή ποιοι την έγραψαν αλλά ατύχησε ο Δελιόπουλος που την υπέγραψε. 
Τέλος και κλείνω με την επισήμανση που έκανα και στο προηγούμενο σημείωμα και απευθύνομαι στον Σταυρή: Βγάλε από το μυαλό σου και τον σχεδιασμό σου την περίπτωση να κάνεις μηνύσεις σε δημοσιογράφους και σάιτ. Θα χάσεις το δίκιο σου το λιγότερο.











7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά το λένε ότι μόνο εσύ μπορείς να γράψεις ένα κείμενο της προκοπής και ας μη συμφωνεί κάποιος μαζί σου κύριε Μόχλα. Έμαθα ότι αναχωρείτε από τη συμπαθή πόλη μας και θα μας μείνουν οι υπόλοιποι. Όπου και αν πάτε να είστε καλά.

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΟΧΛΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΠΟΛΥ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΑΤΑΡΟΥ ΣΤΑΥΡΗ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΟΧΙ ΣΕ ΘΕΣΜΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ,ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΕΔΑ ΟΠΟΤΕ ΛΙΓΟ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ,ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΜΟΧΛΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΗΣ ΟΛΟΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ.ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΗΡΕΜΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝΕ ΟΛΑ,ΔΙΟΤΙ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΑΝ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΠΟΛΗ.ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΤΟ ΚΥΡΙΟ ΔΕΛΙΟΠΟΥΛΟ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΟΣ ΣΕ ΕΚΘΕΤΕΙ ΜΟΝΙΜΩΣ.5 ΧΩΡΙΑΤΟΜΑΓΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΑΣ ΚΕΡΔΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΦΟΡΑ ΠΗΡΕΣ ΜΟΧΛΑ,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΗΣ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ.ΜΟΝΟ RAVE PARTY HOYSE PARTY ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΓΝΩΣΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Πολυ πλακα εχετε ως δημοσιογραφοι δεν ανεβασατε καμια ανακοινωση της εταιρειας παραγωγης και ανεβαζετε την καθε ανακοινωση της κεδα η του σταυρη λες και μπορουμε να καταλαβουμε κατι.Ενα καταλαβαινουμε ποσο πιασμενους σας εχουνε απο κα..κα..λα σας.Κλειστε τα site και πατε διακοπες ολοι σας πλην του αβενα που εχει αρχι...ια.Εσυ ρε μοχλα δεν κερδιζεις τιποτα κατι αλλες και αλλοι ομως κονομανε.20 στην παραπληροφορηση ολοι σας.

Xronika είπε...

Ποιος έχει ή δεν έχει πλάκα μπορούμε να το συζητήσουμε. Εγώ δεν δημοσίευσα καμιά ανακοίνωση εταιρίας ούτε ΚΕΔΑ. Κατανοητόν;
Χέστηκα για την εταιρία και τα συμφέροντά της. Άμα θα το κλείσω ή όχι δε θα σε ρωτήσω να είσαι βέβαιος. Το ποιος μας έχει "πιασμένους" μπορούμε να το συζητήσουμε κι αυτό εφόσον το θες και γράψεις επώνυμα. Εγώ δεν έχω πάρει ούτε ευρώ από τα μαγαζιά του Σταυρή ούτε μια πρόσκληση από την ΚΕΔΑ.
Κατανοητό κι αυτό.
Και τώρα μπορείς να ελέγξεις εσύ τα αρχίδια σου μήπως και σου τάχουν πιασμένα εσένα.
Κατανοητό κι αυτό;

Ανώνυμος είπε...

Στην Αλεξάνδρεια μόνο το αβενα και η περισκοπιση ασχολήθηκαν συνολικά με το θέμα από την αρχή και δεν έγραψαν μισά πράγματα. Θα τους κάνουν και μήνυση ακούγεται. Οι άλλοι απο τα σάιτ είναι εξαφανισμένοι όπως πάντα είναι για λακούβες και για δημόσιες σχέσεις

Ανώνυμος είπε...

Ρε μοχλα εχεις την μυγα?Ο ανθρωπος σε λεει εστ δεν κερδιζεις τιποτα κατι αλλοι κονομανε.Γιατι τα βαζεις μαζι του αφου το λεει δεν κερδιζεις τιποτα.Οσο να ειναι φιλαρακι του Γκυρινη και του Ισαακ εισαι.