Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Νέα δεδομένα στον σχεδιασμό των υποψηφίων δημάρχων - Γκυρίνης και Χαλκίδης οι μόνοι δεδομένοι υποψήφιοι- Σε ποια κατάσταση βρίσκονται;

Νέα δεδομένα προκάλεσε η τροπολογία των 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και η οποία έγινε αποδεκτή από τον αρμόδιο υπουργό Σκουρλέτη και με την οποία μεταφέρεται η ημερομηνία των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών από τον Οκτώβριο που πρόβλεπε το νομοσχέδιο στον Μάιο όπως ισχύει με τον υφιστάμενο και υπό..... αλλαγή νόμο.
Ποια δεδομένα όμως αλλάζουν; Είναι προφανές ότι οι ενδιαφερόμενοι, οι επίδοξοι υποψήφιοι δήμαρχοι της Αλεξάνδρειας είχαν πλέον εμπεδώσει και καταλήξει εν πολλοίς ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του ΄19. Πάνω στο δεδομένο αυτό είχαν καταστρώσει την στρατηγική τους και ουσιαστικά μετείχαν σε ένα παιχνίδι χρονοκαθυστέρησης αναμένοντας ο ένας τις κινήσεις του άλλου ώστε να βρεθεί στο τέλος σε πλεονεκτική θέση.
Η ακύρωση του χρονοδιαγράμματος είναι προφανές ότι θα αναγκάσει τους επίδοξους υποψήφιους να τρέξουν. Να τρέξουν να βρουν υποψήφιους συμβούλους, να βρουν χρηματοδότες, να βρουν σημαίνοντα ονόματα για υποστήριξη και δημιουργία δυναμικής.
Θα αναγκάσει κόμματα όπως τον Σύριζα, το Πασόκ και ίσως και άλλα να λειτουργήσουν σοβαρά ώστε να αποφασίσουν με ποιον τρόπο να μετάσχουν στη μάχη των δημοτικών εκλογών εκτός κι αν συμβεί το πρωτοφανές και αποφασίσουν να μην ασχοληθούν επισήμως και αφήσουν τα μέλη και τους οπαδούς τους να αποφασίσουν κατά βούληση!

Μέχρι στιγμής τα δεδομένα που υπάρχουν στον δήμο Αλεξάνδρειας είναι δυο: Υποψήφιοι δήλωσαν ότι θα είναι τόσο ο νυν δήμαρχος Γκυρίνης όσο και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Χαλκίδης. Αυτά είναι τα δεδομένα και ότι άλλο ακούγεται δεν είναι παρά σενάρια, φήμες, ευσεβείς πόθοι, δημιουργία αντιπερισπασμού κλπ

Ο Γκυρίνης είναι εμφανές ότι έχει πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό. Ωστόσο, παραμένει σε όχι και τόσο μειονεκτική θέση δεδομένου ότι ασκεί διοίκηση, διαθέτει μια μικρή ομάδα πιστών σ΄ αυτόν δημοτικών συμβούλων. Έχει δηλαδή μια μαγιά να ξεκινήσει αρκεί να αποφασίσει να ξεκινήσει, αρκεί να αποφασίσει να λειτουργήσει, αρκεί να κάνει τόσα πολλά πράγματα που δεν έκανε τέσσερα χρόνια τώρα και αυτό φαντάζει κομμάτι δύσκολο.
Ο Γκυρίνης αν λειτουργούσε στο πολιτικό επίπεδο στοιχειωδώς δεν θα αντιμετώπιζε σήμερα κανένα πρόβλημα και αυτό το λέω μετά λόγου γνώσεως. Αν δεν επέλεγε να μετατραπεί σε έναν δήμαρχο γραφειοκράτη γιατί αρνήθηκε να προσλάβει γενικό γραμματέα τότε θα είχε την δυνατότητα να έχει καθημερινή επαφή με τον κόσμο, να τον ακούει, να αντιδρά και να λύνει ζητήματα.
Αν δεν επέλεγε να συντηρεί μια ανόητη κόντρα με την ομογάλακτη παράταξη Δημητριάδη στην οποία βρίσκεται ο ζωτικός πολιτικός χώρος του σήμερα ούτε Χαλκίδης θα υπήρχε απέναντι ούτε ο Δημητριάδης θα λογαριάζονταν ως ενδιαφερόμενος και ούτε σενάρια θα εξυφαίνονταν. Ωστόσο, ο Γκυρίνης ανοήτως συντηρούσε μια αντιπαλότητα με την παράταξη Δημητριάδη την οποία στην τελική την είχε νικήσει στις εκλογές και η όποια αντιπαράθεση θα έπρεπε να παραμείνει εκεί. Δεν παρέμεινε και σήμερα δεν έχει ούτε έναν δημοτικό σύμβουλο του Δημητριάδη να τον στηρίζει με την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιό του. Μιλάμε για τον ορισμό του λανθασμένου χειρισμού και ας γινότανε δέκτης ο Γκυρίνης διαφορετικών εισηγήσεων. Αυτός έκανε το δικό του και τα έκανε μαντάρα.
Ο Γκυρίνης στο επίπεδο των έργων δεν έκανε τίποτα το σπουδαίο διότι ήταν αντικειμενικά αδύνατο να κάνει και όλοι το ήξεραν αυτό. Εν μέσω μνημονίων, με ασφυκτικό έλεγχο στον προϋπολογισμό και με ελάχιστο προσωπικό με τα προβλήματά του ήταν αδύνατον να πιστεύει κανείς ότι θα γινότανε έργα αλλά αυτό που έπρεπε να γίνει ήταν μια στοιχειώδης διαχείριση της μιζέριας.
Ούτε αυτό έγινε και μη ρωτάτε γιατί δεν έγινε.
Τέλος, το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Γκυρίνης με την απολύτως άστοχη επιλογή του να κάνει αντιδήμαρχο τον Ισαάκ τον Αυτοτελή (τον Χαλκίδη δηλαδή). Από την πρώτη του μέρα ο εν λόγω τα έκανε μαντάρα και στο τέλος αποχώρησε γιατί έτσι γούσταρε αφήνοντας πίσω του κακό πολιτικό κλίμα και απώλειες για τον Γκυρίνη που ακόμα δεν έχει το θάρρος να παραδεχτεί το λάθος του, την αστοχία του.

Πάμε τώρα στον Χαλκίδη. Ο πρώην βουλευτής είναι προφανές ότι βρίσκεται σε μια περίοδο στασιμότητας, ενός τέλματος που σε καμιά περίπτωση δεν του προσδίδει δυναμική. Έχοντας αρκετούς μήνες που ανακοίνωσε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος σίγησε, δεν εδέησε να κάνει έστω ένα σχόλιο για τα τόσα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον δήμο, δεν έχει μ΄ άλλα λόγια δημόσια παρέμβαση. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι κάνει επαφές με συμπολίτες για να συγκροτήσει το ψηφοδέλτιό του. Δεν έχω κανέναν λόγο να μην τον πιστέψω αλλά χωρίς δημόσια παρέμβαση, χωρίς πρόταση και κριτική δήμαρχος δε γίνεσαι. Ο κόσμος θέλει να ακούσει λύσεις, προτάσεις, να συγκρίνει διοικητικές νοοτροπίες και μοντέλα διαχείρισης. 
Ο Χαλκίδης το τελευταίο διάστημα ενεπλάκη σε δημοσιεύματα που τον έφερναν ως υποψήφιο δήμαρχο Βέροιας. Αν μη τι άλλο, η καθυστερημένη αντίδρασή του έδωσαν λαβή για τροφή σε όσους τον αμφισβητούν ή δεν καλοβλέπουν την υποψηφιότητά του να κάνουν λόγο για απέλπιδα προσπάθεια να βρει θέση θεσμική να κάτσει. Και αυτό αν μη τι άλλο είναι απαξιωτικό για τον ίδιο και το κατάλαβε και προχώρησε σε δήλωση με την οποία επαναβεβαιώνει την απόφασή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας.

Τέλος, υπάρχει ο χώρος της λεγόμενης κεντροαριστεράς. Αυτός ο χώρος σήμερα είναι ανύπαρκτος, χωρίς κανένα σημάδι ζωής και ουδείς ασχολείται μ΄ αυτόν και αυτό δεν είναι υγιές. Αν δεν εκφραστεί αυτός ο χώρος τότε υπάρχει η εξής πιθανότητα:
Να εμφανιστεί ακόμα ένας υποψήφιος με δεξιό πρόσημο που όμως δεν θα είναι φθαρμένος, θα είναι έντιμος και θα στηριχτεί άτυπα και από αυτές τις δυνάμεις.
Όλα τα έχουμε δει, γιατί να μη δε δούμε και κάτι τέτοιο;

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Γκυρίνης θα είναι πάλι υποψήφιος Δήμαρχος? Πλάκα κάνεις? Ο Γκυρίνης είναι τελειωμένος με βούλα και υπογραφή!!! Κράτα αυτό το σχόλιο. Του εύχομαι καλά ξεμπερδέματα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΑΤΡΟ.ΟΤΙ ΓΕΜΙΣΕ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΚΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΤΟΣΟ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑ ΕΚΛΕΞΟΥΝΕ ΤΟΝ ΓΚΥΡΙΝΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.Ο ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΙΩΘΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Γκυρίνης: Πολιτικά = ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Γκυρίνης πρέπει να είναι υποψήφιος στο τοπικό του χωριού του. Ίσως εκεί τα καταφέρει, αλλά ΟΧΙ ως πρόεδρος αλλά ως απλό μέλος του τοπικού.

Ανώνυμος είπε...

Και τώρα Πάνο μου ήρθε η ώρα τις κρίσεως. Θυμάσαι τι έλεγες? Τους έχω όλους γραμμένους στα α@@@@@α μου, τώρα θα πάρεις την ίδια απάντηση και εσύ. Ο Σκουρλέτης σου έβαλε την ημερομηνία λήξεως χωρίς παράταση. Και ξέρεις πως τα προϊόντα που λήγουν ο προορισμός τους είναι τα σκουπίδια. Ότι έσπειρες τώρα ήρθε η ώρα να θερίσεις.