Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Ο Γκιουρτζής κάνει διαφορά αλλά ένας κούκος φέρνει την "άνοιξη" στον Γκυρίνη; Δε νομίζω --- Κουρεμένα πάρκα και δρόμοι μετά από πολλούς μήνες

Πάρκο προς Καψόχωρα. Παίζει να είναι η πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες κουρεμένο και καθαρό
Στ. Γκιουρτζής
Αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας
(καθαριότητας)
Το βλέπεις, το διαπιστώνεις και στην τελική δεν μπορείς να το παρασιωπήσεις. Και να θες δηλαδή να το κάνεις όποιος έχει μάτια και βλέπει και παράλληλα δεν είναι εμπαθής πρέπει να το αναγνωρίσει και πιο συγκεκριμένα, πρέπει να του το αναγνωρίσει.

Ο λόγος για το ένα "κλικ" πιο πάνω, ένα "κλικ" πιο καλά που κατάφερε μέσα σε ελάχιστο διάστημα που έχει αναλάβει καθήκοντα αντιδημάρχου καθαριότητας ο Στέφανος Γκιουρτζής.
Θα βρεθούν ορισμένοι εμπαθείς και..... καχύποπτοι να πλάσουν σενάρια με το μυαλό τους αλλά μου είναι αδιάφορο. Αυτό που βλέπω αυτό λέω. Και η αφορμή για το παρόν σχόλιο είναι ότι έχω πολύ καιρό να δω πάρκα, πλατείες και δρόμους σε όλο το εύρος του δήμου με κουρεμένα χόρτα.
Μπαίνοντας στην οδό Βιζυηνού αριστερά. Μέχρι τώρα το
κούρευε ο γείτονας για να προστατέψει το σπίτι του.
Ειδικότερα, το πρωί της Κυριακής ερχόμουνα στην Αλεξάνδρεια από την πλευρά της Καψόχωρας και βλέπω με έκπληξη τους χώρους πρασίνου στην δυτική πλευρά (αρχή Βιζυηνού) να είναι κουρεμένοι επιμελώς. Το ίδιο σκηνικό με τους δρόμους προς Κορυφή και προς Πλατύ. Αυτό σημαίνει ότι γίνεται δουλειά, γίνεται προσπάθεια, υπάρχει επίβλεψη και σωστός συντονισμός εκ μέρους του Γκιουρτζή που αφιερώνει πολλές ώρες στο δήμο, δεν περιορίζεται στο γραφείο και χτυπάει ωράρια σχεδόν όλη τη μέρα.
Άρα, έχει άποψη, έχει εικόνα για το που πάσχει ο δήμος και κατευθύνει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχει ο μηχανισμός καθαριότητας.
Συμπέρασμα: ο δήμαρχος Γκυρίνης ακολουθώντας την πεπατημένη άργησε χαρακτηριστικά να κάνει μια σωστή επιλογή. Την έκανε, έστω και αργά και καλά έκανε αλλά προφανώς δεν αρκεί. 

Βέβαια, το επίπεδο καθαριότητας στην πόλη αλλά και γενικότερα θέλει πολλά "κλικ" για να φτάσει ευρωπαϊκά στάνταρς. Δε νοείται ο κάδος που βλέπετε να είναι άδειος και τόσο οι περίοικοι όσο και συγκεκριμένα μαγαζιά να αρνούνται να σηκώσουν το καπάκι για να βάλουν τα απορρίμματα μέσα. Και η πλάκα είναι ότι ορισμένοι εξ αυτών θα κάνουν παράπονα γιατί σκυλιά και γάτες θα τα διασκορπίσουν.


Τέλος, θέλω να επισημάνω μια ανοιχτή πληγή του δήμου που περιέργως πως δε βρίσκεται γιατριά εδώ και πολλά χρόνια. Αναφέρομαι στο χώρο πάρκινγκ που βρίσκεται πίσω από το σούπερ μάρκετ Γαλαξίας και στην αρχή της Βιζυηνού που παραμένει ημιτελές και όσο ξέρω δεν έχει παραληφθεί από τον δήμο αν και έχει τελειώσει πάνω από δέκα χρόνια.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΡΕ ΜΟΧΛΑ? ΠΑΘΑΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ.ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΗΛΑΔΗ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΡΓΟ?ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΚΟΥΡΕΥΟΥΝΕ ΤΑ ΧΟΡΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ ΛΑΜΠΕΣ.ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ.ΜΗΝ ΓΛΕΙΦΕΙΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΣΚΑΤΑΔΕΣ.

Xronika είπε...

Εσύ που το γράφεις αυτό το σχόλιο εκτός από εμπαθής είσαι και μαλάκας.
Το γεγονός ότι υπάρχει διαφορά είναι γεγονός και ότι θες λέγε.
Πες μου το όνομά σου να έρθω να σε γλείψω και σένα.

Ανώνυμος είπε...

Προς ενημερωση χαρη ο Κυριος Τοκας ειναι υπευθυνος πρασινου οχι ο Κυριος Γκιουρτζης οπως αναφερεις οποτε τα μπραβο και τα ευσημα στον Τοκα οχι στον Γκιουρτζη.Μην παρασυρεσε απο της συμπαθειες σου διοτι χειροτερη διοικηση δεν περασε ποτε.

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΡΗ ΘΑ ΣΕ ΜΑΛΩΣΩ ΞΕΧΝΑΣ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ.ΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΡΓΟ ΟΥΤΕ ΑΝΑΘΕΣΗ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΝΕ RESTART ΧΑΡΗ ΚΑΤΙ ΕΠΑΘΕΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΟΥΛΕΥΕΙ???ΑΥΡΙΟ ΚΑΝΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΣ ΛΑΜΠΕΣ ΤΗΣ ΚΑΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ......ΧΑΡΗ ΧΑΡΗ ΧΑΡΗ........ΣΥΝΕΛΘΕ.ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΠΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΣΑΡΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Μηπως κουρευουνε χορτα οι υδρονομεις κυριε χαρη μας???Ο ισαακ ο νομιμος τι λεει???Υδρονομεις!!!!!!!!!!!!!!