Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

video- ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Εσείς κάνατε πάρτι με στο δημόσιο ταμείο και ζητάτε ρέστα;

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τα νέα μέτρα ή μνημόνιο νο4 όπως πλέον ονομάζεται, το λόγο πήρε και ο βουλευτής Ημαθίας του Σύριζα, ο Χρήστος Αντωνίου που είπε διαχρονικές αλήθειες, γεγονότα αυτονόητα και κοινούς τόπους. Αναφέρθηκε στην από κοινού λεηλασία που έκαναν στα δημόσια ταμεία με τις πολιτικές τους τόσο το Πασόκ όσο και η ΝΔ που έρχονται σήμερα ως δήθεν αθώες περιστερές, ως μωρές παρθένες και χωρίς καμιά....
πολιτική ντροπή να τολμούν να κάνουν και υποδείξεις. Αντί να πάνε να κρυφτούν όπως θα ήταν το φυσιολογικό αλλά η αστική δημοκρατία έχει κανόνες...

Δείτε το βίντεο της τοποθέτησης και ακολούθως το κείμενο
Ο Αντωνίου λοιπόν πήρε το λόγο και  είπε τα εξής:


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κύριοι Υπουργοί, ακούγοντας χθες τους εκπροσώπους της Αντιπολίτευσης, αλλά και σήμερα τους Εισηγητές, κυρίως από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, διακρίνει κανείς μια έπαρση και μια ικανοποίηση σαν να έχει δικαιωθεί διαχρονικά η δικιά τους πολιτική και υπεύθυνη για όλα τα δεινά της χώρας να είναι η σημερινή Κυβέρνηση. Στη συλλογική συνείδηση, όμως, του ελληνικού λαού έχει εγγραφεί οριστικά και αμετάκλητα και έχει γίνει πεποίθηση το ποιος ευθύνεται για την κατάσταση που βιώνει η ελληνική κοινωνία εδώ και επτά και πλέον χρόνια, για την οικονομική, δηλαδή, και κοινωνική καταστροφή της χώρας. Και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει όση προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και αν επιστρατεύσετε. 
Οι πολιτικές οι δικές σας ήταν που χρεοκόπησαν τη χώρα. Οι πολιτικές οι δικές σας και όχι οι δικές μας ήταν που διόγκωσαν το χρέος με τα διαχρονικά συσσωρευμένα ελλείμματα, σε εποχές μάλιστα με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Εσείς, δηλαδή, εν ολίγοις περάσατε τη θηλιά του χρέους στην ελληνική κοινωνία. Εσείς είχατε δημιουργήσει ένα πελατειακό κράτος και ένα σύστημα ευνοιοκρατίας. Εσείς -και όχι εμείς- τροφοδοτήσατε και υπηρετήσατε τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Στα δικά σας στελέχη και στα δικά σας ταμεία εισέρρεαν τα χρήματα από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, των εξοπλισμών, των Ολυμπιακών Αγώνων. Και οι λογαριασμοί έρχονται ακόμα. Εσείς μοιράζατε τα λεφτά του ΚΕΕΛΠΝΟ σε φιλικά ΜΜΕ για να έχετε πολιτική στήριξη, διογκώνοντας τις δαπάνες για την Υγεία σε πάνω από 85 δισεκατομμύρια διαχρονικά -σημαίνει το 1/4 του χρέους-, σε όφελος μιας οικονομικής ελίτ που ιδιοποιούνταν αυτά τα χρήματα. 
  Εσείς, και όχι εμείς, δίνατε δάνεια με εγγύηση αέρα σε ιδιοκτήτες ΜΜΕ και δικούς σας επιχειρηματίες, πάλι για να έχετε τη δική τους πολιτική στήριξη. Τα δικά σας κόμματα χρωστάνε σε τράπεζες δανεικά και αγύριστα. Πληρώστε πρώτα τα 400 εκατομμύρια ευρώ που χρωστάτε στις τράπεζες, για να μπορείτε να έχετε μια αξιοπιστία  την ελάχιστη, στον λόγο σας.
Εσείς φτάσατε σε ύψος ρεκόρ την ανεργία, εσείς ρίξατε το ΑΕΠ και φτωχύνατε τη χώρα κατά το ένα τέταρτο.
Εσείς κατασπαταλήσατε διαχρονικά τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων με τις άτοκες καταθέσεις παλαιότερα στην Τράπεζα της Ελλάδος, κατόπιν με τα Χρηματιστήρια, τα δομημένα ομόλογα και τα αποτελειώσατε με το PSI.
Εσείς μειώσατε έντεκα φορές τις συντάξεις και θα μπορούσε να απαριθμεί κανείς επί ώρες τι ακριβώς έχετε πράξει, τι οικονομικά εγκλήματα έχετε διαπράξει σε αυτήν τη χώρα.
Εσείς, επίσης, ήσασταν που, όταν η Κυβέρνηση διαπραγματευόταν, λέγατε να κλείσουμε άρον άρον την αξιολόγηση με μέτρα τόσα και άλλα τόσα απ’ όσα ζητούσαν οι δανειστές.
Εσείς αμφισβητούσατε τα δημοσιονομικά αποτελέσματα της δικής μας συνετής οικονομικής διαχείρισης και προβλέπατε την ενεργοποίηση του κόφτη. Το ίδιο κάνετε και για το ’17 και για το ’18, για τις προσεχείς δεσμεύσεις που έχει η χώρα.
Κι όταν δώσαμε την εφάπαξ δέκατη τρίτη σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους, μας «καρφώνατε» στους δανειστές και λέγατε ότι η ελληνική Κυβέρνηση κάνει μονομερείς ενέργειες και ύστερα, αφού δεν το ψηφίσατε, διαγκωνίζονταν ο Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας με την κ. Γεννηματά για το ποιος θα μοιράσει περισσότερο από το πρωτογενές πλεόνασμα του ’16, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι αυτό δεν είναι τεχνικά δυνατό. Τώρα μας κουνάτε το δάχτυλο, γιατί φέρνουμε μια τελική συμφωνία, δύσκολη, αλλά που μας βγάζει οριστικά στο ξέφωτο και στο τέλος της σκληρής επιτροπείας, μια συμφωνία με ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, αν αναλογιστεί κανείς τα αρνητικά και τα θετικά μέτρα.
Όσον αφορά τα αρνητικά μέτρα, εμείς θα πάρουμε το βάρος της ευθύνης, προκειμένου να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα που εσείς δημιουργήσατε με τις πολιτικές σας, θα πάρουμε το βάρος της ευθύνης να βγάλουμε τη χώρα και με δύσκολα μέτρα από αυτήν την κατάσταση.
Εσείς, όμως, τουλάχιστον ψηφίστε τα θετικά. Γιατί δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική του ότι δεν θα ψηφίσετε τη μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%.
Ότι δεν θα ψηφίσετε τη φορολογική εξομοίωση της βουλευτικής αποζημίωσης με όλους τους υπόλοιπους Έλληνες φορολογούμενους.
Ότι δεν θα ψηφίσετε τις διατάξεις του άρθρου 65, προκειμένου να λειτουργήσει ο νόμος για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων που αφορά πάνω από τετρακόσιες χιλιάδες υπερχρεωμένες επιχειρήσεις. 
Ότι δεν θα ψηφίσετε το επίδομα στέγασης που αφορά εξακόσιες χιλιάδες νοικοκυριά μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος, όπως και ανέργους και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. 
Ότι δεν θα ψηφίσετε το Πρόγραμμα Βρεφονηπιακής Φροντίδας, με την ίδρυση χιλίων οκτακοσίων νέων βρεφονηπιακών σταθμών και επέκταση των δικαιούχων από ενενήντα στις εκατόν τριάντα πέντε χιλιάδες παιδιά προσχολικής ηλικίας. 
Ότι δεν θα ψηφίσετε την επέκταση των σχολικών γευμάτων σε πάνω από το 50% του μαθητικού πληθυσμού, πράγμα που ισχύει σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες.
Ότι δεν θα ψηφίσετε την αύξηση κατά 40% των επιδομάτων για τα παιδιά, πρώτο, δεύτερο και τρίτο, με στόχο την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας.
Ότι δεν θα ψηφίσετε την αύξηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου να ενισχυθούν τα κονδύλια για την αγροτική ανάπτυξη, την ενεργειακή αναβάθμιση και την ενίσχυση των πιστώσεων για τον αναπτυξιακό νόμο. 
Δεν απαριθμώ όλα τα θετικά, τον ΕΝΦΙΑ, τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, τη μείωση των φορολογικών συντελεστών στα φυσικά πρόσωπα και στις επιχειρήσεις, τη μείωση της συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η συμφωνία που φέρνουμε σήμερα για ψήφιση στη Βουλή είναι μια ολοκληρωμένη συμφωνία, που σε σύντομο χρονικό ορίζοντα μας βγάζει από τη σκληρή επιτροπεία, μας βάζει στις αγορές χρήματος με δεδομένη τη σημαντική ήδη αποκλιμάκωση των δεκαετών και πενταετών ομολόγων και με οριστική ρύθμιση και απομείωση του χρέους, που εσείς θεωρούσατε βιώσιμο και απλώς αυτό που ζητούσατε ήταν πιστοποιητικά βιωσιμότητας.
Η ιστορία, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα γραφτεί. Τα γεγονότα που ζούμε ίσως δεν έχουμε την ικανότητα να αντιληφθούμε σε χρόνο ιστορικό τι σημαίνουν. Και η ιστορία θα γράψει ότι οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτές που χρεοκόπησαν τη χώρα και μας έβαλαν στα μνημόνια. Θα γράψει, επίσης, ότι η σημερινή Κυβέρνηση είναι αυτή που μας βγάζει οριστικά από την επιτροπεία. Αυτό δεν αλλάζει, όση δικολαβίστικη επιχειρηματολογία κι αν επιστρατεύσετε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σιγά θα σκίσεις το καλτσόν. Τώρα εγώ ρωτώ , είσαι γερμανοτσολιάς? Αλλά ξέχασε είσαι συγκυβέρνηση με τον Καμένο!! Ε ρε κατάντια. Στα τέσσερα!!!!