Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Με αίολα επιχειρήματα και λαϊκισμό δεν κάνεις χωριό. Ο Γκυρίνης έκανε αυτό που έπρεπε με τα χιόνια

To γεγονός ότι τους χειμώνες χιονίζει και ενίοτε αρκετά φαίνεται ότι το έχουν διαγράψει από τη μνήμη τους οι περισσότεροι.
Το γεγονός ότι μερίδα πολιτών της Αλεξάνδρειας επαναλαμβάνει τον εαυτό της και αναφωνεί με το γνωστό βαρύ-μάγκικο ύφος του νεοέλληνα "που είναι η δημαρχεία να καθαρίσει τους δρόμους" δεν με εκπλήσσει..... προσωπικά διότι όλοι αυτοί είναι "εκπαιδευμένοι" χρόνια τώρα να τα ζητάνε όλα στο πιάτο και ουδέποτε οι ίδιοι να μην σκέφτονται να προσφέρουν κάτι στο κοινωνικό σύνολο. 
Διαβάζω  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δριμύτατα σχόλια εις βάρος του Γκυρίνη με το ανόητο σκεπτικό ότι έπρεπε ο δήμος να είναι ταυτόχρονα έξω από κάθε σπίτι του κάθε δημότη και με ένα φτυάρι να καθαρίζει τα χιόνια.
Είναι τόσο ανόητα όλα τούτα, είναι τόσο γελοία αυτού του είδους τα επιχειρήματα που δεν αξίζουν σχολιασμού. Ωστόσο, επειδή αυτές τις μέρες παρατηρώ ότι ορισμένοι επιμένουν στην ανοησία και επειδή με την ανοησία είμαι μαλωμένος αποφάσισα να γράψω πέντε αράδες.
Είναι προφανές και αυτονόητο για όσους έχουν δυο δράμια μυαλό στο κεφάλι τους ότι κανένας δήμαρχος και κανένας δήμος στον κόσμο δε γίνεται να βρίσκεται έξω από κάθε σπίτι και να καθαρίζει δρόμους και πεζοδρόμια.
Το αυτονόητο που όμως καθίσταται ζητούμενο στην περίπτωσή μας είναι οι δημότες, οι κάτοικοι είναι αυτοί που πρέπει να φροντίζουν ώστε τα πεζοδρόμια να είναι προσπελάσιμα και εφόσον μπορούν τεχνικά να καθαρίζουν και δρόμους γιατί στην τελική αυτοί είναι που θα κυκλοφορήσουν σ΄ αυτούς.

Εκτός όμως αυτής της μερίδας πολιτών που αποπνέουν μιζέρια με έκανε εντύπωση η παρέμβαση του υποψήφιου δημάρχου Μιχ. Χαλκίδη που ούτε λίγο ούτε πολύ ταυτίζεται μ΄ αυτή τη μιζέρια και κατηγορεί τον Γκυρίνη και τον μηχανισμό του δήμου για πλήρη ανυπαρξία στον καθαρισμό των δρόμων κλπ
Δεν περίμενα από τον Χαλκίδη τέτοια αντίδραση εκτός κι αν διαπιστώνει ότι δεν "τραβάει" η ομάδα και τα παίζει όλα για όλα. Ωστόσο, θα πρέπει κάποιος να του πει ότι ο άκρατος λαϊκισμός και η κριτική χωρίς λογική βάση δεν θα έχει στο τέλος θετικά αποτελέσματα.

Ο Γκυρίνης ως δήμαρχος αντέδρασε στον χιονιά απολύτως φυσιολογικά. Έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει και ότι προβλέπεται αλλά και όσα επιτάσσει η λογική. Έβγαλε όσα οχήματα και προσωπικό στο δρόμο και καθάριζε τους κεντρικούς άξονες. Είναι προφανές ότι δε θα έδινε προτεραιότητα στο ...Ραψομανίκη και στην Κυδωνιά όπως με πάθος σχολιάζαν ορισμένες γραφίδες στο φέισμπουκ κατηγορώντας τον.
Για να είμαι σαφής και χωρίς παρεξηγήσεις. Ο Γκυρίνης έχει ένα βουνό από πράξεις και παραλείψεις για να του κάνεις κριτική. Ωστόσο, στο θέμα του χιονιά δεν μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει. 
Και να σας πω και ένα τελευταίο που πιθανά ενδιαφέρει τόσο τους υποψήφιους δημάρχους όσο και τα επιτελεία τους. Ο Γκυρίνης αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία του δήμου για κάποιες μέρες. Το αποτέλεσμα είναι ότι όλοι οι μαθητές ....πίνουν νερό στο όνομά του και σημειωτέον ότι οι γεννημένοι το 2002 ψηφίζουν στις δημοτικές εκλογές....
Μ΄ άλλα λόγια, άμα γινότανε να κάνει συμφωνία με τον καιρό ο Γκυρίνης και να χιονίζει τον Μάιο θα κλείσει τα σχολεία μέχρι τις δημοτικές εκλογές και όλα παίζονται....

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

congratulations ή καλύτερα συγχαρητήρια. Τον γκυρίνη μία δεν τον πάω πλέον παρότι τον ψήφισα, αλλά ο δήμος στάθηκε όρθιος σε όλες τις κεντρικές αρτηρίες δρόμων. Οπότε να μην γαυγίζουμε . Και επιτέλους ένα άρθρο που λέει τα πράγματα με το όνομα τους χωρίς να ΨΆΧΝΕΙ ΚΛΙΚ. Οφείλουμε να πούμε μια φορά μπράβο στον δήμαρχο.
Απο εκεί και πέρα είπες - έγραψες μια μεγάλη , πολύ μεγάλη κουβέντα . Η οποία είναι η εξής : άκρατος λαϊκισμός.
Ολοι οι δήμοι ανα την Ελλάδα δεν έχουν τα μέσα να κάνουν δουλειά. Ολοι μα όλοι οι δήμοι. Απλά βγαίνει στα ράδια - μμε ο κάθε δήμαρχος - αντιδήμαρχος και λέει παπαριές.
Ενας δήμαρχος δεν βγήλε να πεί ούτε κάν απο τον κοντινό δήμο θεσ/νικης : να πει ότι αυτά τα μέσα έχω , αυτά μπορώ να κάνω και τέλος. Τάζουν μέσα στον χιονιά και άνοιγμα των στενότερων στενών.. ΕΛΕΟΣ.
Οπότε η φράση σου : άκρατος λαϊκισμός ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ.
Ας την φιλαφήσουν λίγο οι επερχόμενοι ΑΧΡΗΣΤΟΙ δήμαρχοι.
Χορτάσαμε απο άχρηστους γαμ@το.