Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Θα επιβάλουν πρόστιμο σε δημοτικές επιχειρήσεις και στη Νομαρχία για αφισορύπανση; Στην Αλεξάνδρεια επικρατεί χάλι μαύρο

-Υπάρχει όμως το ενδεχόμενο να την βγάλουν "καθαρή" όπως το 2011!!!


Διαβάζω την είδηση στο inveria.gr και εύλογα συμπεραίνω ότι στον Δήμο Βέροιας αποφάσισαν να κάνουν σωστά την δουλειά τους αδιαφορώντας αν καταλήγουν να βάζουν πρόστιμα σε δυο δημοτικές επιχειρήσεις καθώς και στην Νομαρχία Ημαθίας για παράνομη.... αφισοκόλληση!!
Ναι, καλά το διαβάσατε, ο δήμος Βέροιας στην συνεδρίαση του συμβουλίου του που θα γίνει τις επόμενες μέρες θα κληθεί να καθορίσει το ύψος του προστίμου που θα επιβάλλει γιατί η δημοτική αστυνομία κατέγραψε την παράβαση και εκ του νόμου επιβάλλεται να "κοπεί" πρόστιμο.

Στην Αλεξάνδρεια βέβαια επικρατεί ένα μπάχαλο εδώ και χρόνια. Τόσο οι ιδιώτες όσο και οι δημοτικοί ή άλλοι κρατικοί φορείς είτε του νομού Ημαθίας είτε και εκτός αυτού ρυπαίνουν ασύστολα και δεν τρέχει απολύτως τίποτα. Την τελευταία δεκαετία ζήτημα είναι να επιβλήθηκαν πρόστιμα σε κάποιους από αυτούς και η εικόνα που υπάρχει τόσο στους κεντρικούς δρόμους όσο και στο οδικό δίκτυο του δήμου το χάλι είναι απερίγραπτο.

Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί άμεσα και δια παντός. Η άμεση παρέμβαση του δήμου με υποβολή μηνύσεων και η αποκαθήλωση των αφισών είναι μια πρώτη και αποτελεσματική κίνηση να καθαρίσει η πόλη. Επίσης, να δοθεί οδηγία στα γραφεία τελετών να πάψουν να ρυπαίνουν τις κολώνες της ΔΕΗ.
Υποχρέωση του δήμου είναι να τοποθετήσει σε καίρια σημεία ταμπλό όπου θα παραχωρούνται δωρεάν στα κόμματα και στους συλλόγους για να βάλουν τις αφίσες τους και με ενοίκιο στους ιδιώτες και άλλους φορείς που θέλουν να διαφημίσουν εκδηλώσεις με εισιτήριο.
Είναι τόσο απλό και επιτέλους η νυν διοίκηση πρέπει να λύσει μια παθογένεια του παρελθόντος η οποία όμως καλά κρατεί και επί των ημερών της.

-Θέλω να εκφράσω μια απορία. Αυτό το ακαλαίσθητο κατασκεύασμα που υπάρχει στο πεζοδρόμιο της Βετσοπούλου μπροστά από την τράπεζα Πειραιώς πότε θα αφαιρεθεί;


Δεν υπάρχουν σχόλια: