Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Ομάδα γιατρών με ασθενοφόρο στο 722 - αναζητούν διαμερίσματα για ενοικίαση

Προϊόντος του χρόνου οργανώνεται το καμπ που φιλοξενεί τους πρόσφυγες στην Αλεξάνδρεια σε πολλά επίπεδα. Σήμερα το πρωί αφίχθηκε ομάδα γιατρών και εξειδικευμένων νοσηλευτών που θα εγκατασταθεί στο 722 και θα αναλάβει την υγειονομική κάλυψη των 800 περίπου προσφύγων. Οι γιατροί προέρχονται από χώρες της ΕΕ όπως η Σλοβενία, η Κροατία, η Αυστρία, η Βουλγαρία κλπ και θα εγκατασταθούν σε.....
διαμερίσματα στην Αλεξάνδρεια και τα οποία βέβαια αναζητούνται για να ενοικιαστούν. Προφανώς ανήκουν σε κάποια οργάνωση που ανέλαβε το συγκεκριμένο έργο της υγειονομικής κάλυψης με εξασφαλισμένη την χρηματοδότηση από τις μεγάλες ΜΚΟ που πήραν πρόσφατα τα 85 εκατομμύρια ευρώ από την ΕΕ.

Η ιατρική ομάδα διαθέτει ασθενοφόρο για την μεταφορά των ασθενών στα νοσοκομεία είτε της Βέροιας είτε της Θεσσαλονίκης που ως σήμερα γίνεται από τους εθελοντές ή από την οργάνωση refugees support που δραστηριοποιείται στο καμπ με εξαιρετική αποτελεσματικότητα.

Είναι προφανές ότι στο 722ΤΜΧ που έχει επιλεγεί ως τόπος φιλοξενίας των προσφύγων γίνονται μια σειρά από έργα που συνηγορούν ότι προετοιμάζεται ένας χώρος όπου η διαμονή των προσφύγων μόνο προσωρινή δεν πρόκειται να είναι. Ωστόσο, προκύπτει το ερώτημα που αφορά στην καθεαυτό διαμονή τους. Είναι δυνατόν να διαμείνουν οικογένειες με μικρά παιδιά σε σκηνές χειμώνα καιρό; Φαίνεται ότι η επιλογή της κυβέρνησης και της ΕΕ είναι αυτή. Αντί να προχωρήσουν στην έμπρακτη ενσωμάτωση των προσφύγων χρησιμοποιώντας τα χρήματα που σήμερα αφειδώς διατίθενται στις ΜΚΟ ώστε να ενοικιαστούν διαμερίσματα προτιμούν να τους έχουν «μαντρωμένους» σε έναν χώρο και να μένουν σε σκηνές.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μεγάλες ΜΚΟ που πήραν πρόσφατα τα 85 εκατομμύρια ευρώ από την ΕΕ.

Και το φαγοπότι καλά κρατεί στις πλάτες των ταλαίπωρων ανθρώπων που έφυγαν απο την πατρίδα τους. Να φάνε τα εκατομμύρια οι ΜΚΟ (με τους κάθε τεμπελχανάδες στην πλειοψηφία) και να πετάξουν ένα ψίχουλο στον φουκαρά. Ευρωπαική βρωμοένωση στο μεγαλείο σου, το οποίο όπως δείχνει θα έχει βάρβαρο τέλος.