Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Σχόλιο για τα ακτινίδια και μήλα στους μαθητές του Δήμου Αλεξάνδρειας- καταγγελίες και αλήθεια

Δεκάδες κιλά ακτινίδια μοιράστηκαν σε μαθητές και δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ στην Αλεξάνδρεια τις προηγούμενες μέρες. Ακτινίδια μεσαίου και μικρού μεγέθους που προφανώς μπήκαν σε πρόγραμμα και για να μην πεταχτούν σε χωματερές επιλέχθηκε να γίνει αυτή η δράση ώστε και οι μαθητές να.... φάνε δωρεάν φρέσκα φρούτα αλλά και οι παραγωγοί να αποζημιωθούν για προϊόντα που δεν τα δέχεται η αγορά που λειτουργεί όχι με ποιοτικούς αλλά με όρους μάρκετιγκ.
Εκτός των ακτινιδίων διανεμήθηκαν και μήλα που επίσης πληρούσαν τις προδιαγραφές του προγράμματος.
Ωστόσο, δημοσιεύτηκαν κάποιες φωτογραφίες σε σάιτ της Ημαθίας που εμφανίστηκαν ως καταγγελίες και μάλιστα καταγγέλονταν δήμαρχοι που δεν φρόντιζαν την ποιότητα των παρεχομένων φρούτων στους μαθητές.
Προσωπικά πήγα στο πρώτο Γυμνάσιο την προηγούμενη βδομάδα όπου είχαν ξεφορτωθεί δεκάδες κλουβάκια με ακτινίδια και σακούλες νάυλον για να μεταφερθούν. Πουθενά δεν αντίκρισα σάπια φρούτα. Όλα ήταν σε καλή κατάσταση. Στην ίδια κλούβα υπήρχαν ώριμα αλλά άγουρα φρούτα. Υπήρχαν μικρά, πολύ μικρά και λίγα μεσαίου μεγέθους φρούτα. Άκουσα σχόλια από γονείς ή περίοικους που ερχόταν και έπαιρναν για τα σπίτια τους (και καλά έκαναν) ότι είναι μικρά τα φρούτα.
Βέβαια, είδα και ορισμένες σακούλες με ακτινίδια που κατά την άποψή μου δεν θα έπρεπε να υπάρχουν μέσα στις παρτίδες. Ήταν προφανώς πεσμένα στο έδαφος όταν μαζεύτηκαν και ήταν γεμάτα λάσπη. Δεν θα χαλούσε ο κόσμος αν εξαιρούνταν αυτές οι ποσότητες.

Εκτός από αυτόπτης εξαιτίας της δημοσιογραφικής ιδιότητας μπορώ να μιλήσω και ως πρόεδρος του συλλόγου Γονέων των μαθητών του πρώτου Γυμνασίου. Οι περισσότεροι μαθητές κουβάλησαν τις τσάντες με τα φρούτα (μήλα και ακτινίδια) στα σπίτια τους και μάλιστα ξαναπήραν και την επομένη μέρα. Αυτό κάτι σημαίνει.

Συνεπώς. Καλή η δράση αυτή και ίσως θα έπρεπε να υπάρξει πιο επισταμένη επόπτευση ώστε να μην υπήρχαν τα λασπωμένα φρούτα που χαλούσαν την γενική εικόνα. Από την άλλη, πουθενά δεν υπήρχε σάπιο φρούτο ή χαλασμένο. Άλλο ώριμο φρούτο και άλλο σάπιο στην τελική και αυτό οφείλουν να το γνωρίζουν όλοι όσοι καταγγέλουν και όλοι όσοι φιλοξενούν τέτοιες καταγγελίες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σημερα στην αλεξανδρεια σεισμος 37 ριχτερ. Τσουπ η αναρτηση , τσουπ τα κλικ, τσουπ και οι τζαμπα μαγκες, που οικονομαν χοντρα ομως.Και συνεχιζουν στο ελεος των κλικ.
Μην σε παινουν νευρα. Περαστικοι πλεον καταφανα δειχνουν.
Οτι πει ο καθενας , χωρις ερευνα , απλα ανεβαινει.
Αλλα βλεπεις εχουν εκει και τον χατζηνικολαου στις συνεντευξεις. Δεν κοιταει που δεν ξερει να μιλαει, εχει και υφος .
Σωστα?