Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Πτώση δέντρου στο π. Σκυλίτσι και μικρές πλημμύρες στην Αλεξάνδρεια από την χτεσινή έντονη νεροποντή και τον ισχυρό αέρα

Η χτεσινή έντονη νεροποντή που σημειώθηκε το μεσημέρι με συνοδεία ισχυρών ανέμων είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι συνήθεις δρόμοι της πόλης της Αλεξάνδρειας αλλά και να σημειωθούν διάφορες μικροζημίες σε σπίτια καθώς επίσης σημειώθηκε και... μια πτώση δέντρου στο Π. Σκυλίτσι.


Πιο συγκεκριμένα, στην ευπαθή περιοχή πέριξ της πλατείας Ελευθερίας όπου το υψόμετρο είναι πολύ χαμηλό και δεν υπάρχει μεγάλη δυνατότητα απορροής των όμβριων υδάτων τα φρεάτια, αν και συντηρημένα και καθαρά, δεν μπόρεσαν να "τραβήξουν" άμεσα τα νερά με αποτέλεσμα να γεμίσουν οι δρόμοι αφού το νερό έφτασε ως τα ρείθρα των πεζοδρομίων και όταν περνούσαν τα ΙΧ έμπαιναν και σε παρακείμενα μαγαζιά ή σπίτια.
Το πρόβλημα είναι μεγάλο και διαχρονικό. Οι περίοικοι θα πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα κάθε φορά που ο δήμος ανακοινώνει με δελτίο έκτακτων φαινομένων και να βάζουν τα τσουβαλάκια άμμο μπροστά στις πόρτες τους. Άλλη λύση πιο καλή δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή. Μέχρι να υλοποιηθεί ένα μεγάλο έργο αντιπλημμυρικής προστασίας συνολικά της πόλης το ίδιο έργο θα επαναλαμβάνεται. 

Να σημειώσω ότι κατά τη διάρκεια της βροχής αλλά και μετά τον συγκεκριμένο χώρο επισκέφθηκε ο δήμαρχος Π. Γκυρίνης με συνεργάτες του για να διαπιστώσει ο ίδιος τον βαθμό ανταπόκρισης του δικτύου και βέβαια να κατευθύνει τα δημοτικά συνεργεία αν χρειαζόταν να επέμβουν.

Στο παλιό Σκυλίτσι ο δυνατός αέρας έριξε ένα μεγάλο πεύκο στη μέση του δρόμου (φωτ. από alexandriamou.gr) και ευτυχώς δεν σημειώθηκε κανένα ατύχημα διότι δεν περνούσε κανένα όχημα εκείνη τη στιγμή. Ευτυχώς.
Για την απομάκρυνσή του έσπευσαν οι άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Αλεξάνδρειας και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σωτ. Τόκας και έδωσαν το δρόμο ξανά στην κυκλοφορία μετά από λίγη ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: