Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Βγάλτε τον σκασμό αγρότες / Η κυβέρνηση έδειξε αντανακλαστικά στο εμπάργκο / "Ζωγραφίζει" ο Τσαβδαρίδης

Την ιστορία με το ρωσικό εμπάργκο και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ημαθία και αλλού την γνωρίζετε. Οι ροδακινοπαραγωγοί φέτος θα έχουν σχεδόν μηδενικό εισόδημα και ενδεχομένως αδυναμία να καλλιεργήσουν την επόμενη χρονιά τις φάρμες τους. Η κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ διαχειρίστηκε την κατάσταση με τον γνωστό τρόπο, ήταν απλή θεατής των...
διαδικασιών και με την λογική του "γιες μεν" ακολούθησε πιστά τα όσα αποφασίστηκαν από το διευθυντήριο της ΕΕ. Οι συνέπειες είναι βαριές και μη αναστρέψιμες. Η ρωσική αγορά πιθανόν να χαθεί, τα εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν για προώθηση κλπ θα πάνε στο βρόντο και η παραγωγή ροδακίνου την επόμενη χρονιά θα γίνει στην καλύτερη των περιπτώσεων ...λίπασμα για τα χωράφια ή τροφή για γαϊδούρια.

Παρά την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και την αντιλαμβάνονται όλοι ο βουλευτής της ΝΔ στην Ημαθία Λ. Τσαβδαρίδης βγαίνει και κάνει δηλώσεις ότι στην υπόθεση του εμπάργκο η κυβέρνηση έδειξε αντανακλαστικά!! Φανταστείτε να μην έδειχνε.
Ως γνωστόν οι αποζημιώσεις που ενέκρινε η ΕΕ είναι πολύ μικρές και δεν καλύπτουν την παραγωγή ούτε τους παραγωγούς οι οποίοι εμπαίζονται φόρα παρτίδα από τους υπουργούς και τους βουλευτές αλλά και από κάτι μειράκια που τους υποστηρίζουν για αγνώστους λόγους με φανατισμό.
Η άποψη του Τσαβδαρίδη ότι η κυβέρνηση έδειξε αντανακλαστικά είναι προφανές ότι κατά την εκτίμησή του η κυβερνητική πολιτική βρίσκεται στον σωστό δρόμο και ότι οι ροδακινοπαραγωγοί θα πρέπει να είναι απολύτως ικανοποιημένοι από τις ως τώρα εξελίξεις.

Τα ροδάκινα της κοροϊδίας

Έλα όμως ντε που ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γεωργών της Βέροιας Θ. Παπακωνσταντίνου έχει άλλη άποψη αφού στο δημοσίευμα της εφημερίδας Σαββατιάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ δηλώνει εντελώς άλλα πράγματα από αυτά που περιγράφει μια μαύρη κατάσταση που την βλέπουν όλοι αλλά ο Τσαβδαρίδης φαίνεται ότι την αγνοεί.

Λέει ο κ. Παπακωνσταντίνου  τα εξής: 
«Θεωρώ ότι η λύση που δόθηκε είναι καθαρά επιδερμική. Νομίζω ότι ούτε οι οργανωμένοι αγρότες αλλά ούτε κι οι μεμονωμένοι είναι ικανοποιημένοι από αυτήν την εξέλιξη. Το πρόβλημα δεν λύνεται, ίσα ίσα απογοητεύει τους παραγωγούς, που είχαν μια ελπίδα ότι θ' αλλάξει κάτι».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Λαζαρε συνεχισε ετσι . Δωσε πονο στα κοροϊδα που ψηφισαν εσενα και το κομμα σου. Μην τους λυπασαι καθολου.
Κοψε συνταξεις, δωσε πονο στους αγροτες . Αυτοι μονο ετσι θα καταλαβουν. Σχιστους οσο πιο πολυ γινεται τιτανοτεραστιε λαζαρε.