Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

VIDEO- Ο Χρ. Αντωνίου για την φοίτηση των προσφύγων και τις αντιδράσεις των Συλλόγων της ντροπής - Κανένας λόγος ανησυχίας, τα παιδιά θα πάνε σχολείο

Ο βουλευτής του Σύριζα Ημαθίας Χρήστος Αντωνίου παραχωρεί συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα.....
ενημέρωσης στην Αλεξάνδρεια αναφερόμενος στις αντιδράσεις που σημειώθηκαν από τους συλλόγους γονέων των δημοτικών σχολείων της πόλης οι οποίοι με ανακοίνωσή τους κοινοποίησαν την αντίθεσή τους στην φοίτηση των παιδιών προσφύγων στα δημοτικά σχολεία της πόλης.
Ο βουλευτής παραδέχτηκε λάθος κινήσεις εκ μέρους της πολιτείας, καθυστερήσεις και παραλείψεις και τόνισε ότι ο λαός της πόλης και του δήμου γενικότερα έδειξε τις διαθέσεις του όταν με αλληλεγγύη αντιμετώπισε τους πρόσφυγες όταν αυτοί ήρθαν στο 722 και είπε ότι δεν είναι οι κάτοικοι ξενοφοβικοί και ρατσιστές.

Ο βουλευτής παρέθεσε τον αναλυτικό σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας αλλά και του Μεταναστευτικής πολιτικής λέγοντας ότι εντός του επόμενου διμήνου θα τοποθετηθούν λυόμενοι οικίσκοι στο 722 και σε συνδυασμό με την πρόοδο των εργασιών σε μια σειρά από τομείς εντός αυτού οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων θα είναι ανθρώπινες.

Επίσης, είπε ότι το οικονομικό κόστος της εκπαίδευσης των παιδιών προσφύγων το καλύπτει εξολοκλήρου ο ΟΗΕ και επισήμανε ότι τα παιδιά θα πάνε σχολείο είτε έτσι είτε αλλιώς και πάντα στη βάση του νόμου και των διεθνών συνθηκών που δεσμεύουν τη χώρα μας.

Αναφερόμενος στον ισχυρισμό των συλλόγων γονέων ότι κινδυνεύει η υγεία των παιδιών τους είπε ότι όλα τα προσφυγόπουλα είτε είναι είτε θα αποκτήσουν κίτρινο βιβλιάριο, δηλαδή θα αποδεικνύεται εγγράφως και ιατρικώς ότι έχουν πλήρη εμβολιαστική κάλυψη. Συνεπώς, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας κανείς.
Στην συνέντευξη παρίστατο ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης του κόμματος Στέργιος Μίχος και ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός και μέλος του Σύριζα Παναγιώτης Μπαμπέτας που και αυτοί με την σειρά τους αναφέρθηκαν στο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: