Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Οι κουτσαβακισμοί ΕΛΓΑ, ΣΥΡΙΖΑ και αγροτών - Μήπως πρέπει να σταματήσουν οι αυταπάτες και τα ψέματα;

Το συγκεκριμένο χωράφι είναι τεράστιο. Ο καλλιεργητής άφησε "μάρτυρες" σε τρία σημεία. Ο καθένας "μάρτυρας" δεν είναι πάνω από δέκα μέτρα. Αυτό το χωράφι δεν θα αποζημιωθεί σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής ισχύοντα
Είχα γράψει προ μηνών ότι θα υπάρξει πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό με τον ΕΛΓΑ που δεν θα ....αποζημιώσει τους αγρότες που δεν άφησαν "μάρτυρες" στα βαμβακοχώραφα όπως ορίζει ο κανονισμός. Δεν άφησαν δηλαδή τέσσερις σειρές από το ένα όριο του χωραφιού ως το άλλο.
Τότε, αν και το κείμενο διαβάστηκε δεν δόθηκε η δέουσα βαρύτητα γιατί στο σύνολό τους οι αγρότες και οι εκπρόσωποί τους έχουν την ίδια λογική, την πελατειακή λογική ότι "θα πιέσουμε τους βουλευτές και θα γίνει η δουλειά μας".
Έ, λοιπόν, οι βουλευτές πιέστηκαν αλλά η δουλειά τους δεν φαίνεται να γίνεται και το αποτέλεσμα θα είναι να χάσουν εισόδημα, να χάσουν την δυνατότητα να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές που έπαθαν.
Και ο ΕΛΓΑ αλλά και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναπτύσσουν μια επιχειρηματολογία που είναι στο εξής στυλ: 
-Μα, ο κανονισμός βρε παιδιά ισχύει εδώ και χρόνια και όλοι το ξέρουμε
- Ναι, εντάξει, και τα προηγούμενα χρόνια ισχύει ο ίδιος κανονισμός αλλά υπήρχε ανοχή. Τώρα που πάμε να εφαρμόσουμε το νόμο εσείς δεν το θέλετε; Να μην εφαρμόσουμε το νόμο;
- Να μη βάλουμε ρε παιδιά μια τάξη στο σύστημα; Να δίνονται αποζημιώσεις σε όλους; Πείτε εσείς τί να κάνουμε;

Με αυτού του επιπέδου "επιχειρήματα" οι κυβερνητικοί προσπαθούν να μειώσουν το πολιτικό κόστος από αυτή την επιλογή που καμιά σχέση δεν έχει με την τάξη και το συμμάζεμα του ΕΛΓΑ όπως θέλουν να λένε. Φράγκα δεν έχει το ταμείο γιατί τα έδωσαν στο ΔΝΤ πριν από  κάτι μήνες και βρήκαν τρόπο να μην πληρώσουν τις ζημιές επικαλούμενοι το νόμο.

Από την άλλη όμως μεριά και οι αγρότες συνηθισμένοι στο χάιδεμα τόσα χρόνια από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που βάφτιζαν την καρπόπτωση ...θεομηνία και έδιναν αποζημιώσεις αβέρτα κουβέρτα νομίζουν ότι και μέσα στην κρίση θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Νομίζουν ότι εν μέσω μνημονίων θα συνεχιστεί το ίδιο σκηνικό.
Δεν έχουν αντιληφθεί ότι η πολιτική αυτή οδηγεί την πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων αγροτών στο ταμείο ανεργίας.
Και συνεχίζουν τους κουτσαβακισμούς γιατί μόνον αυτό ξέρουν να κάνουν. 
Ως πότε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: