Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Καλό το χειροκρότημα αλλά γιατί απουσίαζαν από την παράσταση καθηγητές, γονείς και δήμος;

Η συνεργασία μεταξύ σχολείων και της δομής των Παιδιών της Άνοιξης φαίνεται ότι γίνεται θεσμός και καλό είναι να διευρυνθεί τόσο η συνεργασία αυτή καθαυτή όσο και με την συμμετοχή και άλλων σχολείων της.....
πόλης και του δήμου. Η συνέργεια θα είναι απείρως καλύτερη και τα αποτελέσματα απολύτως θετικά.

Μετά τους χαιρετισμούς των διευθυντών των σχολείων, Β. Λαφάρα και Ν. Λαζή, η παράσταση ξεκίνησε.
Όπως και πέρσι έτσι και φέτος το ΕΕΕΕΚ που είναι ένα δημόσιο σχολείο και το οποίο στεγάζεται και λειτουργεί στις κτηριακές εγκαταστάσεις του συλλόγου “ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ” μαζί με την θεατρική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας και τους εκπαιδεύομενους της δομής δούλεψαν από κοινού και παρουσίασαν ένα θεατρικό δρώμενο που είχε τίτλο “Οδοιπορικό
Αργ. Μπαντής
στην Ελλάδα του δωδεκαημέρου”. Την σκηνοθετική και σκηνογραφική επιμέλεια είχαν οι Αργ. Μπαντής από τα Παιδιά της Άνοιξης και οι καθηγήτριες του 1ου Γυμνασίου Σπ. Κοκώση και Θ. Γρηγοριάδου.

Σπ. Κοκώση, Θ. Γρηγοριάδου
Η παράσταση ήταν δομημένη με τέτοιον τρόπο ώστε οι μαθητές να πάρουν μέρος στο δρώμενο όλοι και παράλληλα να μην κουραστούν. Γύρω από μια φωτιά ξετυλίχτηκε το έργο με παραδοσιακούς χορούς και λόγια. Το αποτέλεσμα ήταν να νιώσουν την χαρά της ικανοποίησης όλοι όσοι συμμετείχαν, να χαμογελάσουν ανακουφισμένοι όλοι όσοι συνέβαλλαν στην προσπάθεια και να θυμηθούν οι συμπολίτες ότι υπάρχει ένα παράλληλο σύμπαν στο οποίο ζουν χιλιάδες συμπολίτες ΑμΕΑ που είναι πλήρως αποκλεισμένοι από την καθημερινή κοινωνική διαδικασία.

Τέλος, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η όλη εκδήλωση ήταν ενταγμένη στις εκδηλώσεις του δήμου Αλεξάνδρειας που και φέτος διοργανώνονται με την ευθύνη της ΚΕΔΑ που παραχώρησε την ηχητική κάλυψη. 
Ωστόσο, θα πρέπει να σημειώσω ότι ενώ ο ήχος της εκδήλωσης ήταν στον χώρο από τις 4 μμ και η εκδήλωση υποτίθεται ότι θα άρχιζε στις 6μμ τα σκηνικά στήνονταν στις ...6μμ. Δεν ξέρω ποιος είναι ο υπεύθυνος για την καθυστέρηση που ανάγκασε μικρούς και μεγάλους να περιμένουν μέσα στο κρύο αλλά όσο νάναι κάποιος θα είναι και θα πρέπει να βγει και να ζητήσει ένα συγνώμη.....

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο βουλευτής του Σύριζα στην Ημαθία Χρήστος Αντωνίου και κάποιοι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου και του ΕΕΕΕΚ, μετρημένοι στα δάχτυλα. 

Είναι αρνητικό στοιχείο το γεγονός ότι απέχουν από τέτοιες εκδηλώσεις εκπαιδευτικοί των οποίων το σχολείο τους συμμετέχει σ΄ αυτές. Είναι αρνητικό το γεγονός ότι οι γονείς των μαθητών που συμμετέχουν σε τέτοιες δράσεις απέχουν οι περισσότεροι από αυτές τις εκδηλώσεις.

Επίσης, απουσίαζε η διευθύντρια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ημαθίας που στην περσινή παράσταση ήταν παρούσα και μάλιστα προλόγισε. Απόντες ήταν και οι εκπρόσωποι του δήμου, τόσο ο δήμαρχος όσο και οι λοιποί θεσμικοί που τον αντικαθιστούν όταν αυτός κωλύεται.
Τι να πεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια: