Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Οι υποψηφιότητες στον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας / Καταιγισμός προτάσεων / Πρόβλημα στην Μελίκη και η λύση Καφτεράνη στο τραπέζι / Ο Γικόνογλου βάζει "φωτιές"

Δυο μέρες πριν την τρίτη και τελική στη φάση αυτή ψηφοφορία για την εκλογή ΠτΔ και όλα πλέον δείχνουν ότι το πολιτικό σύστημα κινείται με ρυθμούς προεκλογικούς. Τα κόμματα συγκροτούν λίστες υποψηφίων, στήνουν νέες συμμαχίες και διευρύνονται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως....
πολύφερνη νύφη στο πολιτικό παζάρι είναι γνωστό ότι αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς συμπολίτες που για χιλιάδες λόγους ο καθένας ξεχωριστά θέλει, επιθυμεί να χριστεί αρχικά υποψήφιος βουλευτής και γιατί  όχι, και να εκλεγεί. Να εκλεγεί σε μια θέση όχι και τόσο επίζηλη εσχάτως αλλά που όμως έχει ακόμα πολλά θετικά τόσο σε κοινωνικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Οι διαδικασίες λοιπόν "άνοιξαν" και στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ της Ημαθίας και πρώτη η οργάνωση της Αλεξάνδρειας συνεδρίασε την περασμένη Τρίτη και προχώρησε σε συγκεκριμένες προτάσεις για την λίστα των υποψηφίων. Στην συζήτηση που έγινε ακούστηκαν πολλά ονόματα είτε από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους είτε από ετεροπροτάσεις.

AΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
Λευτ. Κιοσέογλου
Χρ. Αντωνίου
Στην λίστα των ενδιαφερομένων είναι λοιπόν ο αναπληρωτής γραμματέας του νομαρχιακής οργάνωσης του κόμματος Χρήστος Αντωνίου, το μέλος της ΝΕ Ημαθίας και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Λευτέρης Κιοσέογλου, η Ξανθούλα Καρανίκα που δεν παραβρίσκονταν στην συνέλευση αλλά την οποία πρότεινε η Χρ. Τσιλιμίγκρα, η Τάνια Τόζιου, δασκάλα, που προτάθηκε επίσης από μέλη της οργάνωσης.
Προτάθηκε και ο Γ. Σπυρίδης που όμως αρνήθηκε την πρόταση λέγοντας ότι έχει ρόλο στο δημοτικό συμβούλιο ως επικεφαλής της παράταξης.

Σήμερα και την Δευτέρα γίνεται η ίδια διαδικασία στην οργάνωση της Βέροιας και θα ακολουθήσει η οργάνωση της Νάουσας.

ΒΕΡΟΙΑ
Για τη Βέροια, τα ονόματα που ακούγονται είναι πολλά και πλέον η επιτροπή που θα τα αξιολογήσει έχει ένα πολύ δύσκολο έργο.
Όπως είχαμε γράψει και σε παλαιότερο ρεπορτάζ μεταξύ των ενδιαφερομένων είναι ο Ν. Ηλιάδης, μέλος της ΝΕ Ημαθίας, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ. Ο Γ. Αποστολόπουλος, δικηγόρος, δημοτικός σύμβουλος Βέροιας με καταγωγή τα Πιέρια και με μικρή ως ελάχιστη θητεία στην οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Γ. Κάκαρης, υπάλληλος της εφορίας, μέλος του κόμματος που είχε υποστεί ποινή αναστολής της κομματικής του ιδιότητας γιατί ανήκε σε άλλη δημοτική παράταξη και αντί να "ευθυγραμμιστεί" και να είναι υποψήφιος στις πρόσφατες εκλογές με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ αυτός επανεξελέγη σύμβουλος με την παράταξη του νυν δημάρχου που υποστηρίχτηκε και από το ΠΑΣΟΚ...
Ο κ. Γεωργιάδης, μέλος της ΝΕ Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ που ορισμένες κινήσεις του έχουν ξεσηκώσει θύελλα συζητήσεων στο εσωτερικό του κόμματος και λέγεται ότι στηρίζεται εμφανώς από τον νυν γραμματέα της οργάνωσης της Ημαθίας.
Αντ. Χαρίση
Η Αντωνία Χαρίση, άλλοτε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, υποψήφια βουλευτίνα στις εκλογές του 2007 και του 2009, δασκάλα. Η κ. Χαρίση είχε διαφοροποιηθεί από τις πολιτικές του μνημονίου και κινείται εμφανώς στους χώρους του ΣΥΡΙΖΑ και πολλοί είναι αυτοί που την καλοβλέπουν ως μια υποψηφιότητα δεδομένου ότι επιβάλλεται γυναικεία ποσόστωση.
Ο Γιώργος Ουρσουζίδης, πολιτικός μηχανικός, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, με έντονη δράση σε θέματα περιβάλλοντος, κινείται στο χώρο εδώ και δυο χρόνια και έχει ευρεία αποδοχή αλλά και αναγνωρισιμότητα.
Η υπεύθυνη του τμήματος Περιβάλλοντος της νομαρχιακής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Παπαγιαννούλη, πολιτικός μηχανικός, είναι ακόμα μια δυνητική πρόταση με αυξημένες πιθανότητες εισόδου στην τελική λίστα.
Π. Χατζησάββας
Βέβαια, υπάρχουν και άλλα στελέχη όπως ο Παν. Χατζησάββας, δάσκαλος και συνδικαλιστής που πληροί τις προϋποθέσεις υποψηφιότητας και που ήταν παρών στην μάχη των περιφερειακών εκλογών, ο νεαρός αγρότης- κτηνοτρόφος Κ. Τσιάνος, η Κ. Σιδηροπούλου που ήταν υποψήφια στις εκλογές του 2012, ο νεαρός Πύρκας που επίσης ήταν υποψήφιος το ΄12 και άλλοι που αναμένεται να προταθούν για την τελική λίστα.
Πάντως, κατά πως φαίνεται και λένε οι πληροφορίες, ο γραμματέας της οργάνωσης Δημ. Χαμπίδης δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές αυτές και φαίνεται ότι θα αξιοποιηθεί σε κυβερνητική θέση.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Τα προβλήματα που φαίνεται να αντιμετωπίζει προς το παρόν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε δυο γεωγραφικές περιοχές που όμως έχουν αυξημένο ειδικό βάρος στην τελική καταγραφή της εκλογικής του δύναμης. Είναι η περιοχή της Νάουσας όπου κατά πως φαίνεται δεν ευοδώθηκε η περίπτωση Λαπαβίτσα και η περιοχή της δημοτικής ενότητας Μελίκης όπου στερείται ικανού και αναγνωρίσιμου στελέχους του να ηγηθεί.

Η περιοχή της Νάουσας θα καλυφθεί γεωγραφικά με κάποιον τρόπο και εικάζω ότι θα καλυφθεί με την υποψηφιότητα της κ. Χαρίση όσο και αν αντιδρούν ορισμένα παλιά κομματικά μέλη που θυμούνται το κομματικό της παρελθόν. Εξ άλλου, κινούνται εκτός γραμμής, οπότε....

Χάρης Καφτεράνης
Για την περιοχή της Μελίκης το θέμα είναι πολύ σοβαρό και τα κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για να το λύσουν άρχισαν εδώ και μέρες να σκέφτονται την υποψηφιότητα του εκπαιδευτικού Χάρη Καφτεράνη που κατάγεται και έχει ισχυρούς δεσμούς (κοινωνικούς, πολιτικούς κλπ) με την περιοχή, προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, έχει κοινωνική και πολιτική δράση, είναι ευρέως αναγνωρίσιμος στην κοινωνία της Ημαθίας και βέβαια διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για τους υποψηφίους του.

Η περίπτωση Γικόνογλου
Ξεχωριστή είναι η περίπτωση του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θανάση Γικόνογλου που διάφορες φήμες και ρεπορτάζ φέρνουν να έχει ήδη βρει δίαυλο επικοινωνίας με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα και να τελικά να είναι στην λίστα των υποψηφίων της Ημαθίας.
Η περίπτωση Γικόνογλου εκτός του ότι είναι ξεχωριστή θεωρείται βέβαιον ότι θα αποτελέσει αφορμή για αναταραχή που όμως πιθανολογώ ότι δεν θα πάρει διαστάσεις εν όψη εξουσίας.
Πάντως, οι δικές μου πληροφορίες αναφέρουν ότι η εν λόγω υποψηφιότητα έχει λιγοστές έως ελάχιστες πιθανότητες να ευοδώσει.

Οι συνεργασίες
Βέβαια, να μην αγνοεί κανείς ότι υπάρχει η βεβαιότητα για την συνεργασία με την ΔΗΜΑΡ που οι πληροφορίες λένε ότι ήδη συμφώνησε σε κοινή κάθοδο και ήδη "έκλεισε" μια θέση υποψήφιου στην Ημαθία.

Υπομονή όμως, σε λίγες μέρες θα ξέρουμε την τελική λίστα των αιτημάτων αφού μέχρι και τις 29 Δεκεμβρίου που θα γίνει η νομαρχιακή συνέλευση του κόμματος μπορούν να γίνονται αυτοπροτάσεις και ετεροπροτάσεις και οι οποίες θα αξιολογηθούν από το αρμόδιο τμήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε, αυτοί θα μας φέρουν την αλλαγή στο πολιτικό σύστημα? Πλάκα μας κάνουν? Αυτοί είναι οι περισσότεροι πρώην ΠΑΣΟΚΟΙ αυτοί θα αλλάξουν το πολιτικό σύστημα? Ο Θανάσης ο Γκιόνογλου? Πλάκα μας κάνουν? Και όχι μόνο αυτός!!

Ανώνυμος είπε...

Τάνια Τόζιου ? Πόσες ψήφους πήρε στις Δημοτικές εκλογές?

Ανώνυμος είπε...

Όλα καλα και άγια αλλά και τον Γκιόνογλου ρε σύντροφοι; Τόσο ξεφτίλες είστε;
Όλα θα τα δώστε για να γίνετε κυβέρνηση; Και κ...ο θα στήστε για να βάλτε κουστούμι και γραβάτα και να πάρτε μερσέντα;
Μπράβο σας και σε ανώτερα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Ήταν από τους πρώτους.

Ανώνυμος είπε...

Γι αυτό παραιτηθηκε ο Καφτερανης από διευθυντης;("δειτε ποσο αντιστασιακος είμαι ένα χρονο πριν τη συνταξη"!!!)
Για να μπει στα ψηφοδέλτια του συριζα;
Μικρος ο τοπος "συντροφε" Χαρη.
Ολοι γνωριζουν ολους.
Και θυμούνται.
Πως πηγες στο δευτερο γυρο όταν ησουν υποψήφιος δήμαρχος Μελικης, για παράδειγμα.
Γιατι υποστήριξες Βενιοπουλο κλπ κλπ

Ανώνυμος είπε...

Ρε Μόχλας επειδη σε παρακολουθω και σε διαβάζω με προσοχή θέλω να πω ότι σε ότι γράφεις πέφτεις μέσα σχεδόν εκατό τα εκατό.
Ειχες γράψει ότι ο Σπυριδης θα ειναι ο υποψηφιος στην Αλεξανδρειας του ΣΥΡΙΖΑ και αυτος ήταν. Ειχες γράψει εδώ και ένα χρόνο για τον Αντωνίου ότι θα είναι υποψήφιος και τελικά έκανε αιτηση. Τωρα γράφεις για τον Λαπαβιτσα κάτι που πουθενά δεν γράφτηκε και μπράβο σου.
Τελικα είσαι ο νουμερο ένα δημοσιογράφος στην ανάλυση και στις πληροφορίες και άσε τους άλλους να γράφουν για λακούβες και συμβαίνει τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Η ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΗΝ ΞΑΝΘΟΥΛΑ; ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ Η ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΛΗΤΕΣ;
ΡΕ ΠΟΙΑ ΞΑΝΘΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ; Η ΚΥΡΙΑ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΥΛΛΑΒΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ; ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ; ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ Η ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ Η ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ.
ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΟΨΤΕ ΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ, ΒΑΛΤΕ ΑΝΡΘΩΠΟΥΣ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

Με όλο το σεβασμό θα συνιστούσα στους αγαπητούς αναγνώστες να μη βιάζονται να εξάγουν συμπεράσματα Ας περιμένουμε όλοι την ολοκλήρωση της διαδικασίας και τις τελικές επιλογές.
Χρόνια πολλά σε όλους

Με εκτίμηση
Παναγιώτης Χατζησάββας
Μέλος ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας

Ανώνυμος είπε...

Απορώ πως εσεις στην Αλεξάνδρεια δεν γνωρίζετε την κυρία Τόζιου , εμεις πάντως στην Βέροια την γνωρίζουμε πολυ καλά!Ηταν καθηγήτρια μου σε προγράμματα ενηλίκων και πραγματικά με χαροποίησε οταν είχα μάθει τοτε οτι δραστηριοποιείται με τον ΣΥΡΙΖΑ διότι κατα την γνώμη μου τέτοια στελέχη χρειάζεται αυτή η παράταξη για να υπάρχει κάποια ελπίδα ανανέωσης!

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφοι πάρτετο χαμπάρι χρειαζόμαστε ανθρώπους για να κάνουμε Κυβέρνηση δεν ψάχνουμε ούτε για κουκλοθέατρο, ούτε για επιθεώρηση. Άντε μπράβο γιατί αρχίζω και τα παίρνω στο κρανίο και ΟΧΙ μόνο εγώ. Κατανοητό?

Ανώνυμος είπε...

Eγω έμαθα από έγκυρη πηγή ότι η ΚΑΡΑΝΙΚΑ έχει καλή άκρη στην Αθήνα και ότι ήδη έχει πάρει το χρίσμα για βουλευτίνα από το γραφείο του Τσίπρα.
Θα ενημερώσω και τον Μόχλα πιο αναλυτικά και το λέω αυτό γιατί τώρα που πλησιάζει η εξουσία αφήνουν κατά μέρος τις θεωρίες και τις αριστερές ευγένειες και νοιάζονται για τα ευρώ που είναι πολλά. Και από ότι ξέρω η ΚΑΡΑΝΙΚΑ είναι αυτό το διάστημα άνεργη και χρειάζεται δουλειά οπότε το βουλευτιλίκι είναι μια καλή λύση.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΕΡΕΥΝΑΤΕ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΣΙΖΕΣΤΕ ΣΕ ΦΗΜΕΣ.
Η Ξ. ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΕΧΕΙ ΜΑΚΡΑ ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ. ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΝΗΚΕΙ Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΩ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΔΡΑ.
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.
ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΩ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΝΙΩΘΕΙ ΠΟΛΥ ΑΝΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ.

Ανώνυμος είπε...

Αντωνιου ρε και τα μυαλα στα καγκελα