Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Κάνει κριτική ο Βενιόπουλος αλλά δε λέει λέξη για την παρασκηνιακή συμφωνία του με τους Βεροιώτες / Σχόλιο για την ανακοίνωσή του

Λέξη δεν λέει στην ανακοίνωσή του ο Κ. Βενιόπουλος για την συμφωνία που έκανε με τους Βεροιώτες δημοτικούς συμβούλους ώστε να πάρουν αυτοί την προεδρεία και ο ίδιος την αντιπροεδρία του Συνδέσμου Ύδρευσης Αλεξάνδρειας. Ούτε λέξη δε βρήκε να πει για το ότι στήριξε τον δημοτικό σύμβουλο της Βέροιας κ. Αγγελίνα και με την δική του ψήφο έγινε πρόεδρος ένας Βεροιώτης που ο δήμος αυτός έχει μόνο τρία χωριά στον Σύνδεσμο και αποκλείστηκε ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας στο παρασκήνιο που στο ....
σύνολό του είναι ενταγμένος στον Σύνδεσμο.

Ο Κ. Βενιόπουλος δεν σχολιάζει τα θέματα που «καίνε» πολιτικά και δεν τον συμφέρουν. Δεν αναφέρεται επ΄ ουδενί στην άγραφη παράδοση του μοιράσματος της θητείας του συγκεκριμένου Συνδέσμου στους δυο δήμους.

Τέλος, επιχειρεί να πείσει ότι η δική του παρουσία στο ΔΣ ως αντιπρόεδρος θα διασφαλίσει τα συμφέροντα του δήμου και ασκεί κριτική στον Γκυρίνη  διότι απουσίασε από την συνεδρίαση. Μιλάμε για πολύ σοβαρό επιχείρημα και στο οποίο αξίζει κανείς να σταθεί.

Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας πληροφορήθηκε την συμπαιγνία και την παρασκηνιακή συμφωνία και αποφάσισε το αυτονόητο, να απέχει από την διαδικασία της συγκρότησης του ΔΣ σε σώμα για να μην νομιμοποιήσει το παρασκήνιο και την διαδικασία. Γι αυτό δεν πήγε στην συνεδρίαση και αντικαταστάθηκε από τον αντιδήμαρχό του. Ωστόσο, το ερώτημα είναι αμείλικτο και επανέρχεται. Γιατί ο Βενιόπουλος έκανε αυτή τη συμφωνία; Τόσο πολύ ανάγκη έχει έναν τίτλο και μάλιστα χωρίς κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα; Χωρίς αίγλη και μάλιστα και χωρίς μισθό;  Ή είναι τόση η ανάγκη της αυτοεπιβεβαίωσής του που αδιαφόρησε για τις πολιτικές επιπτώσεις για να ικανοποιήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες.
Αλλά πάει πολύ να θέλει να φορτώσει σε άλλους τα δικά του και πάει ακόμα περισσότερο να κάνει και κριτική σε άλλους….

 Η ανακοίνωση του Κ. Βενιόπουλου δεν ήρθε ποτέ στα Τοπικά Χρονικά. Δεν ήρθε όχι γιατί «έχασε» το δρόμο αλλά διότι ήταν συνειδητή επιλογή του συντάκτη της. Δική του η επιλογή και την αφήνω ασχολίαστη διότι ο καθένας διαλέγει το πώς θα ξεπεράσει την πίκρα του από την ήττα, από την απομάκρυνση από τις καρέκλες.

Ωστόσο, για να γνωρίζουν οι αναγνώστε σε τι ακριβώς κάνω το παραπάνω σχόλιο παραθέτω αυτολεξί την δήλωσή του που είναι:

Με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος κ. Γκυρίνης εκφράζει την αγανάκτησή του, επειδή δεν κατέλαβε την θέση του Προέδρου του Συνδέσμου Ύδρευσης. Και παράλληλα, βρίσκει την ευκαιρία να απευθύνει προσβολές και μειωτικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος μου, δηλαδή σε βάρος ενός συναδέλφου του στο Δημοτικό Συμβούλιο, τον οποίο, αν μη τι άλλο, τιμούν με την ψήφο τους οι συμπολίτες μας επί οκτώ συνεχόμενες θητείες. Φαίνεται, όμως, πως η ψήφος των συμπολιτών δεν αποτελεί, για τον κ. Δήμαρχο, το κριτήριο για το αν κάποιος προσπαθεί να υπηρετήσει τον τόπο του. Το κριτήριο για τον κ. Δήμαρχο είναι το αν στηρίζουμε ή όχι την επιθυμία του να γίνει πρόεδρος του Συνδέσμου.

Παραλείπει, όμως, να αναφέρει ο κ. Δήμαρχος ότι ο ίδιος έλαμψε με την απουσία του από τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου! Δηλαδή, ο κ. Γκυρίνης συγκαλεί, ως Δήμαρχος της έδρας του Συνδέσμου, την πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά δεν συμμετέχει στις εργασίες της. Θέλει να εκλεγεί Πρόεδρος, αλλά δεν προσέρχεται για να ψηφίσει ο ίδιος τον εαυτό του! Κι ενώ τον εαυτό του δεν τον ψηφίζει ο ίδιος, αγανακτεί επειδή δεν τον ψήφισε ένας συνάδελφός του!

Αντιπαρερχόμενος το ύφος της ατυχούς ανακοίνωσης του κ. Δημάρχου, και κατανοώντας, ως ένα σημείο, τη σύγχυση στην οποία διατελεί, θέλω να τον διαβεβαιώσω πως, έστω κι αν ο ίδιος απουσιάζει, το νέο Προεδρείο, αλλά και το σύνολο του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, θα προσπαθήσει, δουλεύοντας ενωτικά και συλλογικά, να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, χωρίς διαχωριστικές γραμμές, χωρίς γεωγραφικές διακρίσεις, και χωρίς άσκοπους εντυπωσιασμούς και μεγαλόστομες ανακοινώσεις.

ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΝΙΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αλεξάνδρειας

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι καλά Βενιόπουλε μην ορκίζεσαι σε πιστέψαμε!!! Λες και δεν σε ξέραμε!!! Αλλά αφού τα ξέρεις όλα για πες μας: την διαδημοτική μελέτη μεταξύ Μελίκης και Βεργίνας, ποιος και πότε την υπέγραψε? Πότε και ποιος την συνέχισε? Τι βαθμολογία πήρε από τις αρμόδιες αρχές? Πόσα εκατομμύρια ( σε δραχμές) στοίχησε? Ποιανού υπογραφές φέρει η συγκεκριμένη μελέτη ? Πού βρίσκετε όλος αυτός ο όγκος τις μελέτης? Και κάτι ακόμη: Το 2007 πάρθηκε κάποιο δάνειο από μία τράπεζα για το χρέος τις Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Μελικής , ποιος εισέπραξε την επιταγή από την τράπεζα? Και πού χρησιμοποιήθηκαν τα λεφτά αυτά? Μιλάμε για εκατοντάδες ευρώ και βάλε!!! Απλά ρωτώ!! Γιατί αυτό το έργο μάλλον θα το δούμε ΠΡΟΣΕΧΩΣ!!!!!!!!! Κατά τα άλλα η ανακοίνωση σου είναι για τα μπάζα. Μπουρδολογίας το ανάγνωσμα!!!

Ανώνυμος είπε...

Εκεί στους πρώην Δήμους Μελίκης και Πλατέως υπάρχει μπόχα βοθρολυμάτων που όμως πρέπει να ξεβρομίσει το ταχύτερο, και ο τρόπος είναι ΕΝΑΣ να επέμβει άμεσα η Δικαιοσύνη.