Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Kριτική στην λειτουργία της ΑΝΗΜΑ έκαναν οι μέτοχοι / Μισθούς 3-5 χιλιάρικα ευρώ παίρνουν οι εργαζόμενοι!!!

Διαβάστε το ρεπορτάζ του Ν. Βουδούρη για την χτεσινή σύσκεψη των μετόχων της Αναπτυξιακής Ημαθίας (ΑΝ.ΗΜΑ) και ...βγάλτε συμπέρασμα:

Σύσκεψη που έγινε απολογισμός
Συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της "Αναπτυξιακής Ημαθίας" Α.Ε. και πρώην αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καραπαναγιωτίδη, ο οποίος πλαισιωνόταν από...
υπαλλήλους της Εταιρίας, με το νέο αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη και τους Δημάρχους Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, Νάουσας Νίκο Κουτσογιάννη και Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (22/9), στην έδρα της ΑΝ.ΗΜΑ. στην... οδό Θεσσαλονίκης, στη Βέροια.

Σκοπός της συνάντησης ήταν, μεταξύ άλλων, η ενημέρωση των νέων αιρετών της Ημαθίας, μετόχων στην Α.Ε., για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν, ώστε να οριστούν οι εκπρόσωποί τους στη Γενική Συνέλευσης της Εταιρίας.

Ωστόσο, η συζήτηση εξελίχθηκε σε απολογισμό ή... "απολογία" του Κώστα Καραπαναγιωτίδη και των υπαλλήλων της ΑΝ.ΗΜΑ., καθώς τέθηκαν μια σειρά ερωτημάτων (πολλές φορές με έντονο και... ανακριτικό ύφος), σχετικά με το έργο που επιτελέστηκε από την ΑΝ.ΗΜΑ. τα τελευταία 8 χρόνια.

Μάλιστα, ζητήθηκε να αναφερθεί τι μισθό παίρνουν οι 2 μόνιμοι υπάλληλοι της ΑΝ.ΗΜΑ. (σύμφωνα με τον Κ. Καλαϊτζίδη ο μισθός ξεπερνά τις 3.000 ευρώ και με κατά καιρούς επιδόματα φτάνει στις 5.000 ευρώ), ενώ ο νέος αντιπεριφερειάρχης δήλωσε πως θα ζητήσει να μπουν ορκωτοί λογιστές πριν αναληφθεί οποιαδήποτε ευθύνη.

Από την πλευρά του ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης, εμφανώς εκνευρισμένος από το ύφος των ερωτήσεων, δήλωσε ξεκάθαρα πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να μπουν ορκωτοί λογιστές και να γίνει οποιοσδήποτε έλεγχος, ωστόσο τόνισε πως το πόρισμά τους θα πρέπει να δημοσιοποιηθεί, όποιο και να είναι!

Σήμερα Τρίτη (23/9) το απόγευμα, έγινε το ραντεβού μεταξύ των 3 δημάρχων της Ημαθίας και του αντιπεριφερειάρχη, προκειμένου να συζητηθούν οι επόμενες κινήσεις τους για τον επανακαθορισμό της λειτουργίας της ΑΝ.ΗΜΑ. και τον εξορθολογισμό της.

-Στην χτεσινή σύσκεψη ακούστηκε ακόμα ότι η ΑΝΗΜΑ είχε ελάχιστη απορροφητικότητα στα κοινοτικά προγράμματα, μόλις 22%, ενώ άλλες όμορες εταιρίες άγγιξαν το απόλυτο, το 100%. Γιατί; 
-Επίσης, τέθηκε το ερώτημα πολλές φορές ότι ακόμα και οι δήμοι προτιμούν να κάνουν αλλού τις μελέτες τους και τα προγράμματά τους και όχι στην ΑΝΗΜΑ στην οποία είναι μέτοχοι διότι υπάρχει μια παροιμιώδη δυσκαμψία των υπαλλήλων που στην πράξη μπλοκάρουν το προχώρημα των φακέλλων και των έργων.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΌΧΑ!!!

Ανώνυμος είπε...


Ομερτά,μαφιόζικη.....

Ανώνυμος είπε...

Ιστορία μου αμαρτία μου, λάθος μου μεγάλο, λέει ένα λαϊκό τραγούδι. Και ο φιλόσοφος λαός λέει πως μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Σε εποχές δύσκολες κάποιοι απολαμβάνουν μισθούς 3000- 5000 χιλιάδων ευρώ έστω και με υπερωρίες, όταν ένας άλλος εργαζόμενος παίρνει μετά βίας 500 ευρώ. Μήπως η συγκεκριμένη εταιρία δεν είναι αυτή που συνέταξε την μελέτη τις αποχέτευσης του πρώην Δήμου Μελίκης και που τώρα είναι στο στάδιο τις απένταξεις λόγω σοβαρών ελλείψεων κατά την σύνταξη τις? Και αυτοί που την συνέταξαν έχουν μία ευθύνη, αλλά αυτοί που την υπέγραψαν? Αυτοί που την δημοπράτησαν? Δεν έχουν καμία ευθύνη? Ποιος θα πληρώσει την αποζημίωση στον εργολάβο μετά την δικαίωση του από την Περιφέρεια στην αίτηση θεραπείας που την έκανε ΟΜΟΦΩΝΑ ΔΕΚΤΗ λόγω αστοχιών τις μελέτης? Φυσικά ο φορέας που είναι ο Δήμος μας, δηλαδή εμείς οι δημότες!! Και μετά δεν υπάρχει κανείς υπεύθυνος για το κατάντημα αυτό? Ως συνήθως λοιπόν κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει !! Έπειτα υπάρχει και η συναδελφική αλληλεγγύη , που σημάνει τι? Απλά ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ!! Και τέλος ας μην αναρωτιόμαστε γιατί η Πατρίδα μας έχει αυτό το χάλι, οι πράξεις των υπευθύνων το μαρτυρούν!!

Ανώνυμος είπε...

Μα καλά αν είναι όπως τα αναφέρει ο ανώνυμος φίλος 10: 33 τότε το ερώτημα είναι η νέα Διοίκηση του Δήμου τι κάνει? Προεκλογικά έλεγε όλα στο φώς μετεκλογικά τι?

Ανώνυμος είπε...

Aυτά τα βλέπουν οι ναπολιτάνοι της ''καμόρα'' και οι Σικελοί της ''μάφια'' και λένε μεταξύ τους.. ''ρε τι γατάκια είμαστε εμείς, κοιτάτε ρε τι κάνουν στην Ελλάδα ! ''

Ανώνυμος είπε...

φιλος 26 Σεπτεμβρίου 2014 - 12:54 μ.μ. τα ειπες ολα. Οχι καμορα, αρχιχουνταρα ειναι οι ατιμοι. Ο γκυρινιας ακουει ρε?????? Ο γκυρινιας λεω. ο αφθαρτος, ο καινουργιος. Ο μπρουσκελιας? ακουει ρε? Σαν δεν ντρεπονται λιγο που σαν δημοτικη αρχη δεν δειχνουν ιχνος αξιοπρεπειας. Πλακακια τα κανανε με τον δημητριαδη. Πλακακια λεμε ρε!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο 11 : 57 Αλλά έχει και χειρότερα!!! Στην τελευταία οικονομική επιτροπή του Δήμου, εξελέγη ομόφωνα παρακαλώ Αντιπρόεδρος οικονομικής επιτροπής του Δήμου ο αδέκαστος Δημητριάδης Φώτης!!!! Γιατί κύριοι τις πλειοψηφίας? Λόγου προτέρου έντιμου βίου? Σας μυρίζει κάτι φίλοι μου? Ε λοιπόν αυτούς ψηφίσαμε!! Και εγώ μαζί!! Εμπρός λοιπόν στη συνέχεια του δρόμου που χάραξε ο Δημητριάδης- Κούγκας