Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Αποκαλυπτική η πρώτη συνεδρίαση / Το άγχος του Δημητριάδη, η κατήφεια του Βενιόπουλου και ο συνοφρυωμένος Κίμωνας

Πήγα στην συνεδρίαση της Κυριακής στο δημοτικό συμβούλιο της Αλεξάνδρειας και είχα μια μικρή περιέργεια, να δω τους συμβούλους του Δημητριάδη αλλά και τον ίδιο, στους νέους τους ρόλους αλλά και στις νέες τους θέσεις. Ομολογώ ότι δεν είδα κάτι διαφορετικό από αυτό που είχα στο μυαλό μου.
Όλοι οι σύμβουλοι που ήταν και την περασμένη θητεία μέσα στην αίθουσα είχαν την...
ίδια θλιμμένη όψη. Όλοι τους ένιωθαν άβολα στην δεξιά πλευρά των εδράνων, εκεί που επί τριάμισι χρόνια έβλεπαν αρκετούς από τους νυν "απέναντι" να κάθονται εκεί.

Είδα την όψη του Δημητριάδη που πάσχιζε να το παίξει άνετος και έτοιμος να δώσει τη μάχη της αντιπολίτευσης. Αναλαμβάνει έναν ρόλο που δεν ξέρει, δεν είναι προετοιμασμένος, δεν μπορεί με άλλα λόγια να τα βγάλει πέρα. Εξ άλλου, γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι ο κανονισμός λειτουργίας του συμβουλίου είναι τόσο ασφυκτικός που δεν έχει καμιά ελπίδα να δημιουργήσει εντυπώσεις όσο και να προσπαθήσει.

Συνεπώς, τίθεται ένα καίριο ερώτημα: Γιατί άραγε επέλεξε να παραμείνει "εν ενεργεία" και  δεν επέλεξε την "αποστρατεία"; Τι άραγε έχει να "προσφέρει" στον τόπο ένας δήμαρχος που κατά κοινή ομολογία είναι ο χειρότερος όλων των εποχών, ένας δήμαρχος που περηφανεύονταν προεκλογικά για την γούρνα στη Μελίκη και που έλεγε ότι εκεί μέσα θα πέσουν οι του Γκυρίνη το βράδυ των εκλογών και τώρα καλείται ο δήμος να πληρώσει τον εργολάβο 300 χιλιάρικα για την γούρνα αυτή;

Φ. Δημητριάδης
Ο Δημητριάδης με το που πήρε το λόγο αποκάλυψε το στίγμα της στρατηγικής του. Θέλει πάση θυσία να περιφρουρήσει τα πεπραγμένα του και να μη γίνει καμιά στραβή. Θέλει να περιφρουρήσει το δικό του προσωπικό συμφέρον που βάφτισε με το καλημέρα ως το "καλό του τόπου".

Βέβαια, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο εκλογικό αποτέλεσμα που ήταν κόλαφος για τον ίδιο και την παράταξή του λέγοντας ότι ήταν καλό!!! Δεν μπορώ να αντιληφθώ το μέτρο αξιολόγησης που έχει ο απελθών πλην όμως η κοινή λογική λέει ότι μια ήττα τόσο μεγάλη όχι μόνο δεν είναι καλό αποτέλεσμα αλλά είναι καταστροφή.

Σ. Κούγκας
Δίπλα από τον Δημητριάδη είδα τον Σάκη Κούγκα, πανίσχυρο δεξί χέρι του την προηγούμενη θητεία. Ομολογώ ότι περίμενα να κάνει μια δήλωση. Μια δήλωση που θα ανακοίνωνε την παραίτησή του αφού πολλάκις στο παρελθόν έλεγε ότι "εγώ δεν κάθομαι στην αντιπολίτευση, δεν υπάρχει ρόλος κανένας και δεν είμαι διατεθειμένος να είμαι διακοσμητικό στοιχείο". Πιθανόν αυτή η δήλωση να γίνει σε επόμενη συνεδρίαση. Ίδομεν.

Κ. Βενιόπουλος
Στις "μαύρες" του ήταν ο έτερος πρώην αντιδήμαρχος, ο Κ. Βενιόπουλος.  Αν τον έσφαζες δεν θα έτρεχε αίμα, είμαι απολύτως σίγουρος. Πήγε στράφι ο σχεδιασμός του να γίνει ακόμα μια φορά δήμαρχος με καραμπόλα αφού όλοι είχαν δέσει κόμπο ότι άμα εκλέγονταν ο Δημητριάδης δεν θα εξαντλούσε την θητεία και θα αποχωρούσε δυο χρόνια πριν το 2018.
Κίμων Παράσχου


Παραδόξως είδα τον Κίμων Παράσχου καθήμενο στην δεύτερη σειρά και όχι στην πρώτη. Ήταν σκεφτικός και συνοφρυωμένος θα έλεγα. Δεν ξέρω τι μπορεί να τον απασχολούσε. Πιθανόν να σκέφτονταν ότι όταν έβαζε υποψηφιότητα θα ήταν εκείνος στη θέση του Αλεξόπουλου να κάνει την διαδικασία και να καταλάμβανε την θέση του Μπρουσκέλη. Όμως... 
Είτε επέλεξε είτε τον έβαλαν να καθίσει εκεί είναι γεγονός ότι η παρουσία του στις συνεδριάσεις θα δίνουν τροφή στους δημοσιογράφους. 

*οι φωτογραφίες είναι από τον Σίμο Τάμογλου- ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πω,πώ πώ, πως είναι ρε φίλε μου αυτές οι φάτσες τις αντιπολίτευσης? Μου μοιάζουν σαν μπαγιάτικα παντζιάρια!!!