Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Συνάντηση Δημητριάδη- Γκυρίνη, Αλεξόπουλου, Ναλμπάντη / Αν ήταν ηθοποιός θα έπαιρνε Όσκαρ!!

Το ραντεβού ήταν «κλεισμένο» για σήμερα το πρωί στις 8:30 . Μετά από ένα περίπου μήνα από τις δημοτικές εκλογές ο απερχόμενος δήμαρχος Αλεξάνδρειας  βρήκε το χρόνο και τη διάθεση να ενημερώσει τον Παναγιώτη Γκυρίνη για την κατάσταση του δήμου αφού ο δεύτερος τον είχε τηλεφωνήσει...
δυο φορές.

Ο νέος δήμαρχος συνοδευόμενος από τους Ν. Αλεξόπουλο και Κ. Ναλμπάντη έφτασαν στο δημαρχιακό μέγαρο στις 8:35 και πήγαν αμέσως στο γραφείο του Φ. Δημητριάδη. Το κλίμα ήταν καλό έως ανεκτό και μετά τις καθιερωμένες φιλοφρονήσεις ο απερχόμενος δήμαρχος άρχισε να κάνει μια γενικού τύπου ενημέρωση. Χωρίς φακέλους, χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία αλλά γενικώς. Σα να έβγαζε διάλεξη.

Ο νέος δήμαρχος και οι συνεργάτες του υπέβαλλαν ερωτήσεις στον απερχόμενο και πήραν απαντήσεις που δεν τους ενθουσίασαν. Έγινε αντιληπτό ότι η κατάσταση δεν είναι καλή ή τουλάχιστον δεν τόσο καλή όσο από μικροφώνου ο Δημητριάδης ισχυρίζονταν καθ όλη την προεκλογική περίοδο. Στο σημείο που εστίασε ο απερχόμενος ήταν η καθημερινότητα που πάσχει σοβαρά. Τα σκουπίδια αμάζευτα, τα χόρτα στο ένα μέτρο, οι πλατείες και οι παιδικές χαρές βρόμικες και ρυπαρές.

Ο Δημητριάδης θέλοντας να εμφανιστεί ως υπεράνω είπε ότι «είμαι πολύ ικανοποιημένος που φεύγω, που πάω σπίτι μου». Είναι φανερό ότι δεν μπορεί να γίνει πιστευτός διότι αυτός ήταν που προ διμήνου έλεγε με στεντόρεια φωνή ότι είναι ακούραστος και ακάματος, ότι έχει δυνάμεις και όρεξη για δουλειά και ότι δεν τον πτοεί τίποτα. Πότε έλεγε αλήθεια;

Τέλος, ο Δημητριάδης περιγράφοντας την κατάσταση του δήμου και εστιάζοντας στην καθημερινότητα που είναι στα κακά της τα χάλια είπε ότι «…με την καθημερινότητα θα τα βρείτε σκούρα. Σας λυπάμαι για αυτά που θα τραβήξετε». Τώρα που φεύγει έγινε και πονόψυχος ο απερχόμενος. Αν δεν ήταν αστεία η όλη φάση τότε θα μιλούσαμε για μια μεγάλη αδικία της έβδομης τέχνης που έχασε έναν τόσο καλό ηθοποιό. Ίσως έπαιρνε και όσκαρ κάποια στιγμή.

Συμπερασματικά να πούμε ότι αυτή η συνάντηση ήταν αρκούντως χρήσιμη για τη νέα διοίκηση του δήμου που αναλαμβάνει από την 1η Σεπτεμβρίου. Η κατάσταση στο δήμο όπως δείχνουν τα πράγματα και τα μισόλογα του απερχόμενου δημάρχου δεν είναι καλή και η καθαρή εικόνα θα εμφανιστεί στο πρώτο διάστημα που θα αναλάβει επίσημα ο Γκυρίνης το δήμο. Επιβάλλεται να συνεχιστούν οι ενημερώσεις με φακέλους και στοιχεία από τις υπηρεσίες. Υπάρχουν έργα που «τρέχουν», υπάρχουν μελέτες που έχουν υποβληθεί, υπάρχουν αιτήματα που εκκρεμούν στα υπουργεία και τις υπηρεσίες. Για όλα αυτά θα πρέπει να ενημερωθεί η νέα διοίκηση επίσημα από τις υπηρεσίες που θα κληθούν από τον Σεπτέμβριο να ενημερώσει επίσημα τη νέα διοίκηση και να συνεργαστεί μαζί της και να δώσει εξηγήσεις για τα δυσνόητα και μελανά σημεία που πιθανόν να βρεθούν.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο γκυρινης θα κανει κατι για ολα αυτα? Η' θα μεινει γλαστρα? Εκει να τον δω. Ευχομαι μην ποτιζω την γλαστρα. 23/06/2014.
Μακαρι να βγω ο μαγαλυτερος ψευτης. Ο καιρος ομως κανει να ξεχναν αυτους που παιρνουν θεσεις. Γκυρινη σε ψηφισαμε, ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΚΑΜΙΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Να πω λοιπόν και εγώ στον απερχόμενο, ότι και οι πολίτες είναι πολύ ικανοποιημένοι που ξεκουμπίζεται και αυτός και η ομάδα του. Βέβαια για την δική του ικανοποίηση που φεύγει τι να πει κανείς? Ένα κάρο μπαρούφες προεκλογικά. Εκβιασμοί ψηφοφόρων, απειλές σε προέδρους τοπικών συμβουλίων, παραμάγαζα με 50 και 100 ευρώ, και ένα σωρό άλλα. Και όλα αυτά για να είναι ευτυχισμένος ο Δημητριάδης? Πολύ μεγάλα βίτσια έχει σχετικά με την ευτυχία του!!! Τώρα για την ενημέρωση χωρίς φακέλους και με μπλά-μπλά τι να πεί κανείς? Η νέα Διοίκηση θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για πραγματική ενημέρωση, και παράδοση και παραλαβή κατά την γνώμη μου με ΑΠΟΓΡΑΦΗ των πάντων. Οι πολίτες δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στους απερχόμενους, και επί πλέων τα γραπτά μένουν. Πιστεύω πως στην δεξαμενή του νέου Δημάρχου υπάρχουν πολλά πρόσωπα που θα ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των αναγκών του Δήμου. Επομένως το κλίμα απογοητεύσεις που προσπάθησε να τους περάσει ο απερχόμενος δεν θα πρέπει να τους αγγίξει .

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ και όλοι μου η οικογένεια ψηφίσαμε ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ γιατί μας κούρασαν οι προηγούμενη Διοίκηση με την ανευθυνότητα τις. Όμως με πολύ λύπη μου διαπιστώνω πως κάποιοι δεν έχουν πάρει το μήνυμα του κόσμου. Βλέπω πως εκλεγμένοι σύμβουλοι με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να κάνουν κατάχρηση στο χώρο του πεζοδρόμου καλύπτοντας όχι μόνο ολόκληρη την πλευρά μπροστά από τα καταστήματα του, αλλά και από την άλλη πλευρά του πεζόδρομου. Αυτό είναι κακό δείγμα και ο επικεφαλής τις παράταξης θα πρέπει να επιβάλει την τάξη και την νομιμότητα. Κανείς δεν πρέπει να είναι υπεράνω των νόμων. Περιμένουμε να δούμε.