Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Λαϊκή Συσπείρωση Βέροιας- Καμιά εμπιστοσύνη σε Κυβέρνηση και Δήμο για την ΔΕΗ

Στις τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από απαίτηση ομάδας δημοτών, αλλά και της Λαϊκής Συσπείρωσης συζητήθηκε το θέμα των επανασυνδέσεων του ηλεκτρικού ρεύματος.

Παρά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην συνεδρίαση της 11ης Δεκεμβρίου να...
απαιτήσει την επανασύνδεση όλων των κομμένων παροχών, πολύ γρήγορα καταδείχτηκε η υποκρισία της Διοίκησης του Δήμου και η απόλυτη ταύτισή της και συμπόρευσή της με την κυβερνητική πολιτική η οποία αύξησε το ηλεκτρικό ρεύμα κατά 50% την τελευταία πενταετία. 

Τι διαφορετικό έκανε ο Δήμος Βέροιας όταν εν μέσω βαθιάς και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης που αυξάνει τους ανέργους, τους φτωχούς, τους ανασφάλιστους και τους άστεγους αύξησε τα τιμολόγια του νερού και μάλιστα προβαίνει και σε διακοπές υδροδότησης;

Εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση εκτός από το άμεσο ζήτημα της απαίτησης για επανασύνδεση όλων των παροχών ρεύματος και νερού και της απαίτησης να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος και νερού θέσαμε το ζήτημα της δραστικής μείωσης των τιμολογίων ρεύματος και νερού και της  απαλλαγή τους από όλους τους φόρους με αρχή τα δημοτικά τέλη.

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 18ης Δεκεμβρίου εσκεμμένα η Διοίκηση του Δήμου προσπάθησε να προσπεράσει το φλέγον αυτό ζήτημα με διαδικαστικά τερτίπια ώστε να μην καταδειχτούν οι τεράστιες ευθύνες της κυβερνητικής, αλλά και της δικής της πολιτικής που έφεραν σε τραγική κατάσταση την μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας.
                                                
Καλούμε τους δημότες

Να μην δείξουν καμιά εμπιστοσύνη στην δημοτική αρχή και στην κυβέρνηση και να μην έχουν καμιά αυταπάτη ότι αυτοί που ευθύνονται για την βάρβαρη πραγματικότητα που βιώνουν θα γίνουν υπερασπιστές των λαϊκών δικαιωμάτων και θα μπουν μπροστά στους αγώνες για την επίλυση των άμεσων και επειγόντων αναγκών. 

Μέσα από σωματεία, φορείς οργανωμένα να παλέψουν για να μην μείνει κανένας άνεργος, απολυμένος και κανένα λαϊκό νοικοκυριό χωρίς ρεύμα και νερό.

Βέροια, 19 Δεκεμβρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: