Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Οι υπάλληλοι κατάσχεσαν λογαριασμό του δήμου - Νομική συμπαράσταση στην πρώην αντιδήμαρχο Μ. Βουλγαροπούλου

φωτ. αρχείου
Πριν από ένα δίωρο ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Αλεξάνδρειας και τα θέματα που ξεχώρισαν ήταν ένα που ήτανε στην ημερήσια διάταξη και ένα που "ήρθε" την τελευταία στιγμή και συζητήθηκε εξ αιτίας του.... επείγοντος χαρακτήρος του.


Το ζήτημα της κατάσχεσης τραπεζικού λογαριασμού του δήμου Αλεξάνδρειας σε τράπεζα όπου διατηρούνταν για ποσό ύψους 177 χιλιάδων ευρώ που διεκδικούσαν και δικαιώθηκαν ορισμένοι εργαζόμενοι που απαίτησαν αναδρομική καταβολή ενός συγκεκριμένου επιδόματος. Οι υπάλληλοι αυτοί προέρχονται στο σύνολό τους από τον παλιό δήμο Πλατέος και πέτυχαν να δικαιωθεί το αίτημά τους αφού ο δήμος που προέκυψε με την συνένωση των δήμων Αλεξάνδρειας, Μελίκης, Αντιγονιδών και Πλατέος, δεν προσέφυγε ως όφειλε στην δικαιοσύνη και συνεπώς η υπόθεση εκδικάστηκε ερήμην του.
Οι υπάλληλοι λοιπόν δικαιώθηκαν και πέτυχαν να δεσμεύσουν τραπεζικό λογαριασμό του δήμου για να πάρουν τα λεφτά τους.

Μ. Βουλγαροπούλου
Το άλλο θέμα που απασχόλησε την Οικονομική Επιτροπή ήταν η αίτηση της πρώην αντιδημάρχου (θητεία επί δημαρχίας Γκιόνογλου) Μαρίας Βουλγαροπούλου που ζητούσε να της εγκριθεί η χορήγηση νομικού συμπαραστάτη στην δίκη που έχει σε δυο μέρες στο Εφετείο για υπόθεση που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί και αφορά στην κατογορία "παράβαση καθήκοντος". Ο δήμαρχος Π. Γκυρίνης είπε αρχικά ότι η αίτηση ήρθε εκπρόθεσμα και ότι θα πρέπει να απορριφθεί αλλά μετά την παρέμβαση του τέως δημάρχου Φ. Δημητριάδη και του αντιδημάρχου Κ. Ναλμπάντη και την σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων μελών της Ο.Ε υπαναχώρησε και τελικά αποφασίστηκε να της δοθεί  η νομική συμπαράσταση για την υπόθεσή της.
Βέβαια, πρέπει να σημειώσουμε ότι η κ. Βουλγαροπούλου δεν είναι σήμερα μέλος του δημοτικού συμβουλίου και υπάρχει η αίσθηση σε επαΐοντες ότι πιθανόν το συγκεκριμένο ένταλμα να μην εγκριθεί από την Επίτροπο αλλά αυτό μένει να αποδειχτεί.

Τα υπόλοιπα θέματα της Οικονομικής Επιτροπής που συνεδρίασε με απουσία δυο μελών της μειοψηφίας (Βενιόπουλος, Χατζόπουλος) ψηφίστηκαν με ομοφωνία.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ στρογγυλεμένο το πρώτο θέμα που αναφέρεσαι φίλε. Και οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ, γνωρίζουν ότι επί τις πρωτοδίκου αποφάσεως των εργαζομένων δεν ασκήθηκε έφεση από τον τότε Δήμαρχο Δημητριάδη, και έτσι κατέστη τελεσίδικη η απόφαση και πάλι επί Δημαρχίας Δημητριάδη. Βέβαια εγώ δεν τα έχω με τους Υπαλλήλους σε καμία περίπτωση. Όμως υπάρχει το ερώτημα: Γιατί για τις άλλες προσφυγές των πρώην Δήμων Μελίκης, Αντιγονιδών, Αλεξάνδρειας άσκησε έφεση ο Δημητριάδης και δικαιώθηκε ο Δήμος? Και είναι έντιμο σε ένα Δήμο που προέκυψε από συγχώνευση να υπάρχουν υπάλληλοι που κάνουν την ίδια δουλειά να πληρώνονται με διαφορετικό τρόπο? Και πως έτυχε αυτοί οι υπάλληλοι να είναι του πρώην Δήμου Πλατέως? Τελικά τη ευθύνη για αυτό το ανοσιούργημα δεν την έχει κανείς? Και τι έγινε με την ΕΔΕ που είχε διαταχθεί για καταλογισμό ευθυνών? Αυτό το θέμα σίγουρα δεν θα περάσει έτσι!! Σχετικά με το θέμα τις Βουλγαροπούλου απορώ πώς πάρθηκε αυτή η απόφαση που είναι παράνομη πέρα για πέρα, και συμφωνώ με αυτούς που υποστηρίζουν ότι αυτό δεν πρόκειται να περάσει από το ελεγκτικό . Η κυρία είναι μία απλή πολίτης και κανείς δεν τις είπε να διαπράξει παρανομία. Οί μαγκιές πληρώνονται. Αλλά εδώ ισχύει το κουκούλωμα από την τωρινή Διοίκηση στην προηγούμενη. Αφού θέλουν να κάνουν εξυπηρετήσεις οι κύριοι που ψήφησαν αυτή την απόφαση, ας βάλουν από την τσέπη τους όχι να επιβαρύνουν τον Δημότη.

Nikos Lioliopoulos είπε...

Το παρακρατος που διοικει τους Δημους στην πραξη. κανεις δεν τα εχει βαλει μαζι τους.

Ανώνυμος είπε...

εγω που ειμαι ανεργος τι να κανω? Να μπουκαρω δημαρχεια μερια και να παρω λεφτα? ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ-ΤΕΜΠΑΛΗΣ δεν γουσταρει το δημοσιο να δηλωσει οτι την κοπαναει, δλδ παραιτουμαι. Φτανει με δαυτους. Ελεος. Να παει να δει πως ειναι η ανεργια. Ανεργος 2,5 χρονια. Ειπες κατι ρε εσυ που κανεις κατασχεση? Μας κουρασατε δημοσιοι υπαλληλοι που σας πληρωνω και ας ειμαι ανεργος. Ντροπη σας . Ξεφτυλες.

Ανώνυμος είπε...

αυτό με τα λεφτά είναι μια ακόμη επιτυχία Δημητριάδη; Όπως και τα χρωστούμενα στον ΦΟΣΔΑ; Δυνατό ταμείο ρε άφησε ο πετυχημένος δήμαρχος.